۱ تیر ۱۳۸۸، ۸:۳۸

اختصاصی مهر/

96 درصد از صنایع‌دستی کشور فاقد بسته‌بندی هستند

96 درصد از صنایع‌دستی کشور فاقد بسته‌بندی هستند

زنجان - خبرگزاری مهر: مدیر کل حفظ و احیای صنایع‌دستی کشور گفت: 96 درصد از صنایع‌دستی کشور فاقد بسته‌بندی هستند در حالی که بسته‌بندی یکی از عوامل اصلی جذب مشتری در بازاریابی محسوب می‌شود.

یحیی رحمتی در گفتگو با خبرنگار مهر در زنجان افزود: در این راستا در حال طراحی بسته‌بندی برای 33 محصول هستیم و سایر محصولات نیز باید در سالهای آینده با بسته‌بندی عرضه شوند.

وی با بیان اینکه برای حفظ و احیای صنایع‌دستی نیازمند حفظ و تغییر کاربری این صنایع هستیم ادامه داد: اقتصادی نبودن بعضی از صنایع‌دستی به علت نبود مشتری و هزینه بالای تولید، عدم رقابت تولیدات دستی با تولیدات صنعتی و از بین رفتن کاربریها از عمده‌ترین مشکلات صنایع‌دستی کشور و استان زنجان است. 

رحمتی افزود: از بین رفتن خرده‌ فرهنگها و پیروی از فرهنگهای حاکم بر جامعه موجب منسوخ‌شدن یا عدم کاربری بعضی از صنایع‌دستی گشته است برای نمونه یک دست شدن پوششها در کشور موجبات منسوخ شدن پوششهای محلی را رقم زده است چنان‌که رفته ‌رفته دیگر نمی‌توان کسی را پیدا کرد که کلاه نمدی بر سر گذارد یا لباس چوخه بپوشد.

مدیرکل حفظ و احیای صنایع‌دستی کشور در ادامه در رابطه با راهکارهای حفظ و احیای صنایع‌دستی گفت: سفال از هزاران سال پیش تولید شده و هنوز هم تولید می‌شود و علت آن کاربری و یا به نوعی مشتری داشتن آن است پس برای حفظ یا احیای هر صنعتی یا باید کاربری آن را حفظ و ایجاد کرد یا کاربری آن را تغییر داد.

راه‌اندازی بانک جامع اطلاعات صنایع‌دستی کشور 

رحمتی تصریح کرد: صنعتی که کاربری نداشته باشد محکوم به منسوخ شدن است که در این راستا اداره کل حفظ و احیای صنایع‌دستی کشور بانک جامع اطلاعات صنایع‌دستی کشور را راه‌اندازی کرده است.

وی تصریح کرد: وجود در این بانک، تعداد هنرمندان، وضعیت کارگاهها، وضعیت رشته‌ها در استانها در استانها و غیره است‌باشد که با استفاده از آن می‌توان برنامه‌ریزی درستی در خصوص حفظ و احیای صنایع‌دستی داشت.

14 رشته کاملا‌ منسوخ شده داریم

رحمتی اظهار داشت: از طرفی این اداره طراحانی را برای تغییر کاربری هفت رشته منسوخ شده صنایع‌دستی کشور در نظر گرفته که این رشته‌ها را با کاربریهای جدید معرفی نماید.

مدیرکل حفظ و احیای صنایع‌دستی کشور در رابطه با رشته‌های منسوخ شده گفت: 14 رشته کاملا‌ منسوخ شده داریم که به واسطه عدم کاربری یا وجود رقیب صنعتی از بین رفته‌اند و برای احیای آنها برنامه‌هایی چون مستندنگاری و تغییر کاربری را در نظر گرفته‌ایم.

رحمتی افزود: برای حفظ صنایع موجود نیز استانها را مجبور به مستندنگاری دو رشته از صنایع‌دستی خود در سال جاری کرده‌ایم علاوه بر این استانها دو رشته دیگر را که از رونق برخوردار نبوده‌اند باید به رونق برسانند. 

ره‌اندازی سرای ملک به عنوان اولین بازارچه صنایع‌دستی استان زنجان

مدیرکل حفظ و احیای صنایع‌دستی کشور همچنین در خصوص صنایع‌دستی استان‌زنجان گفت: برای رونق‌بخشی به صنایع‌دستی استان در حال راه‌اندازی سرای ملک به عنوان اولین بازارچه صنایع‌دستی استان هستیم.

رحمتی تصریح کرد: که در حال حاضر مرمت این سرا به شکل اولیه خود ادامه دارد و تا اواخر تیرماه کار مرمت آن به پایان خواهد رسید.

وی افزود: طرح بیمه هنرمندان و صنعت‌گران صنایع‌دستی و صدور کارت شناسایی برای آنان در دست اقدام است که می‌تواند منجر به ادامه فعالیت و رونق بخشی صنایع‌دستی استان شود.

کد خبر 900244

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha