خسرو قهرمانی در گفتگو با خبرنگار مهر در مشهد با اشاره به سیاستها و اهداف کلی زندانهای استان، بهداشت و سلامت جسم و محیط زندانیان را مورد توجه قرارداد و افزود: در سال 1384 فقط زندان مشهد دارای کلینیک مثلثی بود اما تا پایان سال 1387 در سطح استان 11 زندان از این امکان بهره مند شدند.
مدیر کل زندانهای خراسان رضوی گفت: این مرکز با نگاه به دو محور خصوصی سازی و توسعه اقدامات حمایتی از زندانیان آزاد شده به کار خود ادامه داده که در سال گذشته با تحت پوشش قراردادی 1928 نفر از خانواده زندانی در فعالیتهای آموزشی که مهمترین آن مهارتهای زندگی است و همچنین انجام خدمات مشاوره در خصوص روان شناسی فردی و شغلی به 3027 نفر خدمات بدهد و توانسته است با هدف اشتغال و حرفه آموزی قریب به 201 نفر را جهت اخذ تسهیلات بانکی تحت پوشش خود قراردهد.
وی بستر امنیت را بسیار مهم و اثر گذار در اهداف سازمان ذکر کرد گفت: در همین راستا با افزایش جذب و گزینش کادر وظیفه که با رشد 44 درصدی در سال 1387 همراه بوده و با آموزش این نیروها به صورت تخصصی گامی موثر در جهت ساماندهی وارتقاء کیفی منابع انسانی برداشته ایم .
قهرمانی خاطر نشان کرد: همچنین در زمینه مدیریت بهره برداری و توسعه سیستمهای حفاظتی و کنترلی و باهدف نظارت و کنترل به تمام قسمتهای زندان، کاهش رفتارهای پرخطر و جلوگیری از فرار محکومین تمامی زندانهای استان مجهز به دوربینهای مدار بسته شده اند که در نتیجه این اقدامات در سال 1387 مقدار 2/16383 گرم انواع مواد مخدر در زندانهای استان کشف شده که نزدیک به 90درصد این کشفیات با هوشیاری مامورین زندان از زندانیان تازه وارد در بدو ورود به زندان بوده است.
وی در بحث آموزش نیز گفت: مرکز آموزش علمی کاربردی سازمان زندانها منطقه 6 که از مهر ماه سال 1381 فعالیت رسمی خود را با پذیرش 26 دانشجو در رشته اصلاح و تربیت مقطع کاردانی ناپیوسته آغاز کرده است تا پایان پذیرش سال 1387موفق به برگزاری 19 عنوان رشته تحصیلی در مقاطع کاردانی و کارشناسی و ثبت نام 666 دانشجو شده که از این تعداد 270 نفر فارغ التحصیل و 322 نفر مشغول به تحصیل هستند.
وی با اشاره به تلاش سازمان در بحث آزادی زندانیان جرایم مالی غیر عمد افزود: ستاد مردمی رسیدگی به امور دیه و کمک به زندانیان در راستای آزادی زندانیان جرائم غیر عمد فعالیت می کند که تلاشهای این ستاد در راستای کاهش جمعیت کیفری منجر به آزادی 323 زندانی در سال 1378 شده که 9 نفر زن و 314 نفر مرد بوده اند و از این تعداد 249 نفر به عنوان محکوم دیه و 74 نفر به عنوان محکوم مالی تحمل حبس می کردند .
قهرمانی گفت: زندانیان آزاد شده توسط ستاد دیه با اختصاص مبلغ 50 میلیارد ریال تحت عنوان وام کمیته امداد و ستاد دیه، وام بلاعوض و پرداخت نقدی ستاد دیه توانستند به آغوش گرم خانواده هایشان برگردند.
مدیر کل زندانهای خراسان رضوی خاطر نشان کرد: همچنین با تلاشهای صورت گرفته توسط مددکاران ستاد دیه مبلغی بالغ بر13میلیاردریال تخفیف شاکی داشتهایم که خود زمینه سازآزادی تعداد زیادی از زندانیان و ترویج فرهنگ گذشت درجامعه شده است.
نظر شما