به گزارش خبرنگار مهر، احمد نوریان در این مراسم اختتامیه که چهارشنبه سوم تیرماه در موزه امام علی (ع) برگزار شد با اشاره به اینکه خداوند زیباست و زیبایی را دوست دارد، گفت: هنر کیفیت بیان زیبا، با ظرافت و دقیقی از عالم و آنچه خداوند خلق کرده است. هنر نگاهی است که میتواند فضای شهر را تلطیف کرده و زیباییها را مقابل چشم شهروندان قرار دهد و در رفتار و اخلاق شهروندی و زیست شهری نیز با ما کمک کند.
رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران خاطرنشان کرد: پرداختن ما به موضوع هنر و هنرمندان موضوعی گذرا و صوری نیست. ما انتقال پیام را از طریق ابزار هنری ماندگارترین انتقال میدانیم. ما به هنر از زاویه کاربردی برای فضای شهر تهران نگاه میکنیم نه از زاویه هنر برای هنر.
وی افزود: در دوره دکتر قالیباف از جهات مختلف شهرداری به شهر تهران پرداخته و تا پایان سال جاری مشکل ترافیک در شهر تهران حل میشود. ما معتقدیم در سال اصلاح الگوی مصرف در بخشهایی که به سلامت شهروندان مربوط میشود باید هزینه کرد. یکی از اقدامات ما برگزاری خیابان هنر در تهران است که در فصل تابستان 10 خیابان هنر دایر میشود.
نوریان 22 مرکز کارآفرینی، 40 خانه کارآفرینی در محلات و 30 مرکز مهارت آموزی "کوثر" را از مراکز فعال در شهر تهران در زمینه کارآفرینی و کاربردی کردن هنر و مهارتها ذکر کرد و گفت: در سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران تصمیم گرفتهایم تا در برنامهها و مراسم و جشنوارههای خود بخشی از هدایای اهدایی، آثار هنری تولید شده توسط شهروندان هنرمند در مراکز کارآفرینی و مهارت آموزی باشد.
مجتبی آقایی مدیر امور تجسمی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران نیز با اشاره به وجود 11 زیر رشته در حوزههای مختلف هنر تجسمی در بعد از انقلاب اسلامی، وجه مشترک تمامی این رشتهها را طراحی ذکر کرد زیرا هر اثر فاخری در ابتدا به شکل طرح اولیه در ذهن هنرمند شکل میگیرد و نزدیکترین ارتباط را بین ذهن و دست هنرمند برقرار میکند.
وی با اشاره به برگزاری جشنوارهها، مسابقات و نمایشگاههای مختلف تجسمی، برگزاری اینگونه برنامه را در رشته طراحی انگشت شمار دانست و گفت: حرکت پیوسته و فعالی در حوزه طراحی وجود نداشته است. ما در سازمان معتقدیم باید اثر بخشی اثری که خلق میشود در شهر دیده شود بر این اساس اولین دوره جشنواره طراحی را سال 86 به پاسداشت دکتر سندوزی با موضوع آزاد برگزار کردیم.
آقایی ادامه داد: اما در دو سال اخیر مجموعه مسابقات و جشنوارههای خود را با موضوع شهر برگزار کردیم و از این طریق سعی میکنیم دیدگاه و بینش هنرمندان را به موضوعات شهری معطوف کنیم. از عنوان گذاری این جشنواره به نام شهر خواستیم تفاوتی را در فعالیتهای خود با فعالیتهای متولیان فرهنگ و هنر نظیر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان تبلیغات اسلامی داشته باشیم.
مسئول موزههای سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران نمایش آثار برگزیده این جشنواره را در مترو گالریها، نگار گذرها، سالنهای ترمینالها و برخی فضاهای شهری را از جمله برنامههای در نظر گرفته شده در سازمان در کنار به نمایش گذاشتن آثار برگزیده در موزه امام علی (ع) و انتشار در قالب یک کتاب ذکر کرد.
وی کیفیت آثار راه یافته به دومین دوره جشنواره طراحی معاصر ایران را کم نظیر دانست و گفت: این امر نشان دهنده آن است که جشنواره بعد از دو دوره به بلوغ خود نزدیک میشود. یکی از ویژگیهای دومین دوره جشنواره این بود که آثار بیارتباط یا کم ارتباط با موضوع جشنواره در بین آثار دریافت شده نداشتیم.
آقایی با اشاره به برگزاری نشستی با حضور داوران و کارشناسان حاضر در جشنواره در ایام برپایی نمایشگاه آثار برگزیده در موزه امام علی (ع) خاطرنشان کرد: متأسفانه ما هم پای فعالیتهای نمایشگاهی کمتر فضایی را به مباحث نظری و پژوهشی اختصاص میدهیم که امیدواریم این کمبود و فقدان برطرف شود.
در بخش پایانی مراسم با حضور احمد نوریان رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، سیدهادی منبتی معاون هنری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، منوچهر معتبر دبیر علمی جشنواره و مجتبی آقایی دیپلم افتخار و 10 میلیون ریال جایزه نقدی به الهه نظری، حمید صالحی، شیوا صادق اسدی، المیرا روزبه، سپیده سحر، الهام یزدانیان، ویدا ربانی حقیقی، علیرضا جهرمی، لطیف شکری و الناز مصطفایی اهدا شد.
نظر شما