به گزارش خبرنگار پارلماني مهر ، وي در آغاز سخنان خود گفت: در مجلس ششم نيز آمادگي خود را براي ارايه توضيح اعلام كردم و به مجلس هفتم نيز اعلام كردم و شايد به دليل اينكه ماههاي پاياني مجلس ششم بود و حجم كارها زياد بود نشد كه در مجلس ششم حضور يابم.
دبير شوراي عالي امنيت ملي با اشاره به سير پرونده هسته اي ايران در آژانس بين المللي انرژي اتمي اتهام آمريكا به ايران درخصوص مجهزشدن ايران به سلاح اتمي را يادآور شد و گفت: اوج تبليغات آمريكا به مرداد سال 81 بر مي گردد كه به نقل از گروههاي ضد انقلاب آمريكا اعلام كرد ايران مشغول ساخت بمب اتمي است و بلافاصله ما از البرادعي دعوت كرديم تا به ايران سفر كند و از مراكز هسته اي ايران بازديد كند.
روحاني با اشاره به حمله آمريكا به عراق گفت: پس از اين حمله تبليغات عليه ايران گسترش يافت و البرادعي درگزارش به شوراي حكام از فعاليتهاي ايران ابراز نگراني كرد و پرونده ايران را در دستوركار قرار داد.
در سال 82 شوراي حكام ايران را به تصويب و امضاي پروتكل الحاقي و تعليق فعاليتهاي هسته اي فراخواند و در سپتامبر سال 82 قطع نامه شديداللحني همراه با ضرب الاجل عليه ايران تصويب كرد.
وي گفت: بدليل شرايط حادي كه ايجاد شده بود و فضاي نامطلوبي كه عليه ايران شكل گرفته بود شوراي عالي امنيت ملي و سران نظام تصميم گرفتند فردي مسئول اين پرونده شود و به دليل ارتباط كاري اينجانب انتخاب شدم و بلافاصله از سه وزير اروپايي دعوت كرديم تا به ايران سفر كنند زيرا آنان در نامه اي پيشنهاداتي را براي حل و فصل مساله هسته اي ايران داشتند.
دبيرشورايعالي امنيت ملي به سفر وزاري خارجه سه كشور اروپايي و بيانيه تهران اشاره و تصريح كرد: درمذاكرات خود با سه كشور اروپايي تاكيد كرديم قطعنامه سپتامبر سال 82 را نپذيرفته و به آن اعتراض داريم و اينكه بخواهيم پروتكل الحاقي را بدون قيد و شرط بپذيريم امكان پذير نيست. در پذيرش و امضاي اين پروتكل بايد اصولي مانند استقلال و امنيت و منافع ملي ايران حفظ شود و از طرفي بايد سير و روند قانوني خود را در ايران طي كنند و نمايندگان ملت بايد تصميم نهايي را درخصوص آن بگيرند.
روحاني يادآور شد: ما صراحتا به وزاري خارجه آلمان، فرانسه و انگليس اعلام كرديم پرونده ايران بايد در آژانس بسته شود و براي نشان دادن حسن نيت و اعتماد سازي غني سازي اورانيوم را كه حق ايران است داوطلبانه متوقف كرديم.
وي اضافه كرد: همكاري ايران و اروپا در زمينه امنيت منطقه و عاري كردن منطقه از سلاح كشتارجمعي بود و اروپا نيز متعهد شد حق ايران را در زمينه مسائل هسته اي به رسميت بشناسند و ايران غني سازي اورانيوم را داوطلبانه تعليق كند. پس از بيانيه تهران ، ايران اقداماتي را انجام داد و بطور شفاف بازرسان از مراكز هسته اي ايران بازديد كنند. درحالي كه دشمنان و بويژه آمريكا قصد داشتند پرونده ايران را به شوراي امنيت ارجاع دهند.
روحاني ادامه داد: طبق ماده 18 پادمان، شوراي حكام به اين نتيجه رسيد كه فعاليت هسته اي ايران صلح آميز است و بايد اين پرونده در شوراي حكام مورد بررسي قرارگيرد و به شوراي امنيت نرود.
نظر شما