۸ تیر ۱۳۸۸، ۱۴:۰۵

93 درصد بارندگی امسال استان مرکزی محقق شد

اراک - خبرگزاری مهر: مدیرکل هواشناسی استان مرکزی گفت: با بارندگی های اخیر در استان مرکزی، بیش از 93 درصد بارندگی امسال استان که طی 30 سال گذشته بی سابقه بوده است محقق شد.

محمد ناصر هاشمی در گفتگو با خبرنگار مهر در اراک، در این باره افزود: هم اینک میانگین نرمال بارندگی در چهار شهرستان از مجموع 11 شهرستان استان از سطح میانگین گذشته و بیش از نرمال است به گونه‌ای که در شهرستان آشتیان 31 درصد، خنداب 3/25 درصد، شهرستان تفرش 8/21 درصد و در شهرستان ساوه نیز 11 درصد بارندگی بیش از نرمال بوده است.

وی با اشاره به اینکه در برخی از مناطق استان نیز فاصله اندکی تا تحقق درصد نرمال بارندگی وجود دارد، بیان داشت: در غرق آباد تنها یک درصد تا تحقق نرمال بارندگی فاصله وجود دارد که انتظار می‌رود با اندکی بارش این فاصله جبران و نرمال بارندگی در این منطقه نیز محقق شود.

مدیرکل هواشناسی استان مرکزی با بیان اینکه با وجود ریزش‌های جوی مناسب و تحقق کامل نرمال بارش در برخی از مناطق استان مرکزی با کمبودهای شدید در بارندگی رو برو بوده‌ایم، گفت: شهرستان شازند خشک ترین نقطه استان مرکزی است به گونه‌ای که هم اینک این شهرستان با کمبود 2/29 درصدی بارش روبرو است و شهرهای خمین با 2/25 درصد و اراک با 2/17 درصد کمبود نسبت به نرمال خود رو برو هستند.

هاشمی با اشاره به بارش‌های صورت گرفته در چند روز اخیر در برخی از مناطق شهر اراک و شهرهای استان گفت: با وجود تصور غالب در زمینه بارش‌های شدید در مناطق مختلف و رفع دغدغه کمبود آب به واسطه این بارش‌ها، اما بارندگی‌های روز‌های گذشته در اراک و در برخی از شهرهای استان به صورت نقطه‌ای و غیر سیستمی بوده و نباید تصور کرد که این بارش‌ها در تمام مناطق شهر و استان به وقوع پیوسته است.

وی خاطرنشان کرد: در ایستگاه‌های سنجش بارندگی در شهر اراک بارندگی به میزان 6/4 میلیمتر به وقوع پیوسته که این بارش به صورت نقطه ‌ای و پراکنده بوده به گونه‌ای که با وجود ثبت این میزان بارش در این ایستگاه در ایستگاه‌های دیگر بارندگی به ثبت نرسیده و یا در حد پنج دهم میلیمتر بوده است.

مدیرکل هواشناسی استان مرکزی تصریح کرد: در شهرستان کمیجان 2/2 میلیمتر بارش و در شهرستان محلات نیز یک دهم میلیمتر بارندگی بوده که این بارش‌ها در مناطق دیگر گزارش نشده است.

وی بارش‌های صورت گرفته را موثر در تقویت سفره‌های آب زیرزمینی و افزایش ذخیره آب در پشت سدها دانست.

کد خبر 904338

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha