به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، زلایا ضمن درخواست از کشورهای آمریکایی برای همراهی او اعلام کرد که این هفته به هندوراس بازخواهد گشت.
وی گفت که پس از سخنرانی خود در روز سه شنبه در سازمان ملل در نیویورک، پنجشنبه به هندوراس باز خواهد گشت.
"خوزه مانوئل زلایا" رئیس جمهوری هندوراس چندی پیش خواستار برگزار رفراندومی برای اصلاحات قانون اساسی شد. وی بر آن بود تا با این اقدام زمینه را برای به قدرت رسیدن خود برای دومین بار فراهم کند اما کنگره و اعضای حزبش و همچنین ارتش با این موضوع مخالفت کردند و دادگاه عالی هم این اقدام او را غیر قانونی و مغایر با قانون اساسی دانست.
در پی مخالفت ارتش و نافرمانی آنها از این مسئله رئیس جمهوری این کشور ژنرال رومنو واسکز، فرمانده ارتش این کشور را به سبب نافرمانی برکنار کرد و همین مسئله سبب شد تا ارتش به خشم آمده و پایتخت هندوراس را در اختیار خود بگیرد و متعاقب آن رئیس جمهوری را روز یکشنبه (28 ژوئن ، 7 تیر) دستگیر و به کاستاریکا تبعید کند.
آمریکا اعلام کرده است که زلایا را همچنان رئیس جمهوری قانونی کاستاریکا می داند و ونزوئلا نیز اعلام کرده است که هرکاری برای باز گرداندن او به کاستاریکا صورت خواهد داد، اما این در حالی است که کودتاچیان "روبرتو میچلتی" رئیس کنگره را جایگزین وی کرده اند.
میچلتی می گوید: این حرکت [برکناری زلایا] کشور را از افتادن به دام رادیکالیزم - سوسیالیسم به سبک ونزوئلا باز خواهد داشت.
وی به رویترز گفت: زلایا کشور را به سوی شووینیسم پیش می برد و او شیوه ای را دنبال می کرد که مورد قبول هندوراسی ها نیست و کشور اکنون دموکرات است و کودتایی در کار نیست.
درهمین رابطه برزیل نیز اعلام کرده است که در اعتراض به کودتای نظامی علیه رئیس جمهوری هندوراس و برکناری وی از قدرت، " برایان مایکل فراسر نیل" سفیر این کشور که در تعطیلات به سر می برد، به تگوسیگالپا بر نمی گردد.
"لوئیز ایناسیو لولا داسلیوا"، رئیس جمهوری برزیل دوشنبه در برنامه هفتگی رادیویی خود، کودتای ارتش هندوراس را محکوم کرد و هرگونه حل و فصل مشکلات در آمریکای لاتین از طریق کودتا، غیرقابل قبول دانست.
وی در عین حال افزود، کشورش فقط دولتی را در هندوراس به رسمیت می شناسد که زلایا ریاست آن را به عهده داشته باشد و در صورتی که زلایا به قدرت بازنگردد، برزیل هیچ گونه رابطه ای با هندوراس برقرار نخواهد کرد.
نظر شما