۱۰ تیر ۱۳۸۸، ۸:۵۰

گزارش خبری مهر /

موج "تغییر" از نفت استارت خورد / چرایی تغییر مدیران نفتی

موج "تغییر" از نفت استارت خورد / چرایی تغییر مدیران نفتی

خبرگزاری مهر- گروه اقتصادی: در حالی که مدت قانونی فعالیت دولت نهم دوازده مرداد ماه امسال به اتمام می رسد و هنوز نام وزیر نفت دولت دهم مشخص نیست اما تغییر و تحولات مدیریتی با نام وزارت نفت عجین شده است به طوری که هم اکنون مدیران نفتی یکی یکی در حال بستن چمدانهای خود هستند.

به گزارش خبرنگار مهر، دور جدید تغییر مدیران صنعت نفت کشور از هفته گذشته با برکناری اصغر رفیعی مدیرعامل شرکت حفاری شمال، عباس اله داد مدیر امور مالی  شرکت ملی نفت و اکبر ترکان معاون برنامه ریزی کلید خورد و سپس با برکناری محمود محدث مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت، مهدی کرباسیان عضو هیئت رئیسه صندوقهای بازنشستگی صنعت نفت، عبدالجلیل رضوی مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس و موسی سوری مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی اوج گرفت.

با توجه به تغییر و تحولات به وقوع پیوسته در طی روزهای گذشته و پیش بینی ادامه این روند، خبرگزاری مهر عملکرد کاری مدیران بازنشسته و یا کنار گذاشته شده را در طی 4 سال نخست برنامه چهارم توسعه بررسی کرده است:

کشف 5/4 میلیارد بشکه نفت و 73 تریلیون متر مکعب گاز

یکی از مهم ترین دستاوردهای صنعت نفت در 4 سال گذشته افزایش ذخایر هیدروکربوری کشور با کشف میادین جدید نفت و گاز بوده است.

بر اساس آمارهای منتشر شده، در مدت مورد اشاره با شناسایی 22 مخزن جدید، حدود 4 میلیارد و 500 میلیون بشکه به ذخایر جدید نفت و 73 تریلیون مترمکعب به ذخایر گاز طبیعی افزوده شده است. 

در این رابطه سید محمود محدث(مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت)هفته جاری با حکم سیف الله جشن ساز مدیرعامل شرکت ملی نفت بازنشسته شد و تاکنون جانشین وی نیز مشخص نشده است.

خروج از انحصار و توسعه ناوگان حفاری

صنعت حفاری ایران در سالهای قبل از انقلاب در انحصار آمریکایی ها و پس از پیروزی انقلاب در انحصار دولت بود.

با تاسیس شرکت حفاری شمال، در طی 4 سال گذشته، 13 دستگاه دکل حفاری خشکی و دریایی به ناوگان حفاری کشور اضافه شد.

همچنین با شروع فعالیتهای حفاری شمال  در ترکمنستان( توسط دکل ایران خزر) برای اولین بار در تاریخ یکصد ساله صنعت نفت، خدمات فنی و مهندسی این صنعت به خارج از کشور صادر شد.

اما هفته گذشته با حکم مدیرعامل شرکت ملی نفت هدایت الله خادمی جایگزین اصغر رفیعی در شرکت حفاری شمال شد.

جذب سرمایه و توسعه زیر ساخت های عسلویه

جذب بیش از 9 هزار میلیارد ریال سرمایه و توسعه زیر ساختها با احداث فرودگاه، اسکله‌، گمرک، پایانه‌ها، شبکه مخابراتی، تجهیزات ناوبری، توسعه و اصلاح جاده‌ها بخشی از دستاوردهای صنعت نفت در پایتخت انرژی ایران (عسلویه) در طی 4 سال نخست برنامه چهارم توسعه است.

اما هفته جاری با حکم مدیرعامل شرکت ملی نفت موسی سوری جایگزین عبدالجلیل رضوی در سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس شد.

افزایش ظرفیت ذخیره نفت خام

یکی از مهمترین ماموریتهای شرکت ملی نفت در برنامه چهارم بازسازی و ارتقا ظرفیت ذخیره سازی نفت کشور( پس از آسیب های جنگ تحمیلی) بود.

در این رابطه با اقدامات انجام شده ظرفیت ذخیره سازی نفت خام در شاهراه صادرات نفتی ایران(جزیره خارک) به 17 میلیون و 500 هزار بشکه رسیده که با تکمیل طرح های دردست اجرا این ظرفیت تا 2 سال آینده به 29 میلیون بشکه افزایش می یابد.

اما طی روزهای گذشته محمد رضا موحد با حکم مدیرعامل شرکت ملی نفت جایگزین موسی سوری در شرکت پایانه های نفتی ایران شد.

کاهش اعضای هیئت مدیره شرکت نفت

یکی دیگر از نتایج تغییر و تحولات اخیر در صنعت نفت، کاهش اعضای هیئت مدیره شرکت ملی نفت بوده است به طوری که با برکناری مهدی کرباسیان رئیس هیئت رئیسه صندوقهای بازنشستگی، محمود محدث مدیر اکتشاف و عباس الله داد مدیر مالی تعداد اعضای هیئت مدیره شرکت ملی نفت از 12 به 9 نفر کاهش پیدا کرده است.

به گزارش مهر، هر چند که کلیه مدیران بازنشسته و یا برکنار شده تا آخرین روزهای فعالیت از تغییر خود بی اطلاعی بودند، اما تحولات مدیریتی در هر سازمان موضوعی طبیعی است، که چنانچه منجر به افزایش کارآیی، بهبود اجرای طرحها و توسعه شود، قطعا کل کشور از منفعت این تحولات بهره می برند.

کد خبر 905363

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha