به گزارش خبرنگار مهر در بندرعباس، مجیدرضا پاکاری، شامگاه سه شنبه در جمع خبرنگاران از ادامه برداشت خرما از نخیلات استان هرمزگان خبر داد و میزان برداشت خرما را در استان تاکنون بالغ بر هزار تن دانست.
وی در خصوص دیگر ارقام مرغوب در سطح استان هم اذعان داشت: ارقام خاصویی، گریته، مضافتی، هلیلی، آل مهتری، زاهدی، برحی، دیری و توری از دیگر ارقام نمونه خرماست که در سطح استان وجود دارد.
مدیر باغبانی جهاد کشاورزی هرمزگان برداشت محصول خرما از نخیلات استان را از اوایل خردادماه تا پایان مهرماه دانست و افزود: برداشت خرما از شهرستان میناب با برداشت رقم آل مهتری آغاز و در نهایت در شهرستان حاجی آباد با برداشت ارقام پیارم و هلیلی به پایان می رسد.
پاکاری میزان تولید محصول خرما را در سال جاری 143 هزار تن پیش بینی و تصریح کرد: سال گذشته هم میزان تولید خرما در استان 143 هزار تن بوده که در صورت مساعد شدن اقلیم و بارندگی مناسب انتظار افزایش تولید در این محصول حتمی است و سازمان در خصوص کنترل خشکسالی توانسته با جایگزینی ارقام و برنامه های مدیریتی و به زارعی در عرصه توسط باغداران از کاهش میزان تولید محصول خرما جلوگیری کند.
وی کرمان را از نظر سطح زیر کشت خرما اول برشمرد و ادامه داد: از نظر سطح زیر کشت استان هرمزگان دارای رتبه دوم کشوری و از نظر میزان تولید حائز رتبه سوم پس از استان های کرمان (جیرفت و کهنوج) و بوشهر است.
وی نخیلات استان را دارای کشت آبی و دیم خواند و یادآور شد: از مجموع 32 هزار هکتار بیش از 30 هزار هکتار زیر کشت آبی و حدود 1900 هکتار به صورت کشت دیم است که در اثر خشکسالی با افت محصول مواجه شده است.
وی بیان کرد: در شهرستان بندرعباس 3 هزار و 567 هکتار آبی و 404 هکتار دیم، شهرستان خمیر 925 هکتار آبی و 270 هکتار دیم، شهرستان بستک یک هزار هکتار آبی و 170 هکتار دیم، شهرستان لنگه 526 هکتار آبی و 80 هکتار دیم، شهرستان جاسک 802 هکتار آبی و 180 هکتار دیم، حاجی آباد 4 هزار و 287 هکتار آبی، شهرستان قشم 203 هکتار آبی و 22 هکتار دیم و رودان 8 هزار و 431 هکتار آبی و 480 هکتار دیم زیر کشت محصول خرماست.
وی در پایان شهرستان های حاجی آباد و رودان را تنها دارای سطح زیرکشت آبی دانست و افزود: شهرستان میناب با بیش از 48 هزار تن رتبه اول، شهرستان رودان با بیش از 39 هزار تن رتبه دوم و شهرستان حاجی آباد با 20 هزارتن رتبه سوم تولید محصول خرماست.
نظر شما