پیام‌نما

كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَ هُوَ كُرْهٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ * * * جنگ [با دشمن] بر شما مقرّر و لازم شده، و حال آنکه برایتان ناخوشایند است. و بسا چیزی را خوش ندارید و آن برای شما خیر است، و بسا چیزی را دوست دارید و آن برای شما بد است؛ و خدا [مصلحت شما را در همه امور] می‌داند و شما نمی‌دانید. * * * بس بود چیزی که می‌دارید دوست / لیک از بهر شما شرّی دو توست

۱۰ تیر ۱۳۸۸، ۱۲:۴۵

به بهانه سالروز آزادی مهران/

آزادسازی مهران حاصل خون 5860 شهید/آزادی مهران در تقویم ثبت نشده است

آزادسازی مهران حاصل خون 5860 شهید/آزادی مهران در تقویم ثبت نشده است

ایلام - خبرگزاری مهر: دهم تیرماه مصادف با سالروز آزادسازی مهران است اما این واقعه مهم به رغم اینکه حاصل خون 5860 شهید است هنوز در تقویم ملی کشور ثبت نشده است.

به گزارش خبرنگار مهر در ایلام، روز دهم تیرماه مصادف با سالروز آزادسازی شهر مهران در دوران دفاع مقدس است، ولی با این وجود روز آزادسازی شهر مهران که نقطه عطفی در تاریخ دفاع مقدس کشور است متاسفانه هنوز در تقویم ملی کشور ثبت نشده است.

با وجود اینکه در دوران هشت سال دفاع مقدس بیش از پنج هزار و 860 نفر از رزمندگان اسلام در این منطقه به شهادت رسیدند، ولی این شهدا متاسفانه فاقد یادمان هستند.

تنها در عملیات کربلای یک در دهم تیرماه 65 که منجر به آزادسازی مهران شد بیش از 913 نفر به شهادت رسیدند در حالیکه پیش از آن خونهای بسیاری به پای آزادسازی این شهر مظلوم ریخته شده بود.

ارتش متجاوز صدام پس از ناکامی در بازپس‌گیری فاو از رزمندگان ایرانی و برای جلوگیری از حملات گسترده ایران، چند حمله انجام داد و شهر مهران را به تصرف در‌آورد و با هیاهو آن را به رخ جهانیان کشید.

عملیات کربلای یک، با هدف بازپس‌گیری شهر مهران و تصرف ارتفاعات مهم و استراتژیک قلاویزان آغاز ‌شد و با 913 شهید سرافزار و آزادسازی بخش وسیعی از خاک کشور به پایان رسید و برگ دیگری بر افتخارات شهیدان کلگون کفن کشور و مردم شجاع کشور افزود.

رزمندگان سپاه پاسداران با رعایت اصل غافلگیری و با سرعت عمل، پس از پشت سرگذاشتن موانع و میدان‌های مین به مواضع دشمن وارد شدند. خط مقدم دشمن و مقر تیپ‌های پیاده ارتش متجاوز صدام به سرعت در هم شکست و در این عملیات 220 کیلومتر مربع از زمین‌های تحت اشغال آزاد شد.

مهران در دوران دفاع مقدس چهاربار اشغال و آزاد سازی شد. در آخرین علمیاتی که برای چهارمین بار مهران آزاد شد، دلاورمردان ایرانی با 10 روز عملیات سنگین علاوه بر شهر مهران قسمت وسیعی از مناطق شمالی شهر را نیز آزاد کردند.

در عملیات کربلای  یک دشمن با بیش از 10 تیم هوانیروز، 400 تانک و نفربر، 15 گردان، 70 هزار نیرو و ... ظاهر شده بود اما تقدیم 913 شهید، صدها جانباز و مجروح و شهید گمنام و مقاومت جانانه رزمندگان ایران نفس دشمن را گرفت و طی 10 روز 8 روستا، دو پاسگاه، جاده دهلران - مهران، جاده ایلام - شهر مهران، ارتفاعات قلاویزان و حمرین و ... آزاد شدند.

حجم فعالیتهای مهندسی و راهسازی و فعالیت گسترده دستگاههای مهندسی در کنار خط مقدم و در جوار تکاورها آنچنان عملیاتی را رقم زد که آزادی مهران در واقع شکست استراتژی دفاع متحرک را اثبات و چشم انداز جدیدی از ناتوانی و ضعف دشمن را عیان کرد.

مردم مهران مانند دیگر استانهای مرزی درگیر جنگ در برابر تجاوزرات رژیم بعث عراق ایستادگی کردند و خونهای بسیار دادند. رشادتهای رزمندگان اسلام و مردم غیور منطقه در این خطه خون رنگ از استان ایلام هیچگان از یاد دشمنان نظام مقدس جمهوری اسلامی نخواهد رفت.

مهران تنها یک نام نیست، مهران قلب تپنده روزهای دفاع مقدس است، امروز در گلزارهای شهدای گوشه گوشه کشور رشیدمردانی خفته اند که محل شهادت پرافتخارشان مهران است، همانجا که برگرفته از نامش شهر مردمان مهربان است اما با تجاوز رژیم بعث عراق شهر خون رنگ شد تا دفتر پرافتخار مردم ایلام پرنقش تر شود.

مهران که در گذشته شهر خون و مقاومت و پیروزی بود، امروز یکی از امن ترین شهرهای مرزی کشور و دروازه عتبات عالیات است. این شهر در دهم تیرماه ۶۵ توسط لشکر اسلام و دلاور مردان این مرز و بوم و به دستور مستقیم امام خمینی (ره) آزاد شد به طوری که امام راحل (ره) بعد از آزادسازی مهران، فرمودند «مهران را هم خدا آزاد کرد».

با وجود 420 کیلومتر مرز مشترک استان ایلام و شهرستان مهران با عراق و رشادتهای فراوان در طول هشت سال دفاع مقدس در دفاع از مرزهای کشور با کمترین امکانات، اما چنین روزی در تقویم کشور ثبت نشده است.

مردم و شهر مهران همواره به خون شهیدان دیار خویش و دلاورمردان شهید گوشه و کنار ایلام می بالند اما با ثبت روزی در تقویم ملی ایران به نام روز آزادسازی مهران بی شک مردم و کسانی که به نحوی دل در گروی ۸ سال دفاع مقدس و از خودگذشتگی های شهدای عزیز دارند خرسندتر شده و مهران نیز همچون مناطق عملیاتی جنوب کشور می تواند به محملی برای انعکاس گنجینه پایان ناپذیر جنگ تبدیل شود.

فرمانده سپاه امیرالمونین استان ایلام در همایش سالروز آزادسازی مهران در این خصوص گفت: سالروز آزادسازی مهران نقطه عطفی در تاریخ دفاع مقدس کشور است.

سردار صادق کاکی اظهار داشت: طی 10 روز نبرد سخت در عملیات کربلای یک، شهر مهران آزاد شد.

این مسئول با اشاره به اینکه در عملیات کربلای یک بیش از 70 هزار نیروی دشمن حضور داشتند، خاطرنشان کرد: در این عملیات بر اساس تخمینهای زده شده، دشمن سه هزار و 800 اسیر و مفقود داشته است.

کاکی یادآور شد: شهر مهران که امروز دروازه عتبات عالیات به کشور عراق است نیازمند توجه بیشتر مسئولان است.

کد خبر 905561

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha