پیام‌نما

الَّذِينَ أُخْرِجُوا مِنْ دِيَارِهِمْ بِغَيْرِ حَقٍّ إِلَّا أَنْ يَقُولُوا رَبُّنَا اللَّهُ وَ لَوْلَا دَفْعُ اللَّهِ النَّاسَ بَعْضَهُمْ بِبَعْضٍ لَهُدِّمَتْ صَوَامِعُ وَبِيَعٌ وَ صَلَوَاتٌ وَ مَسَاجِدُ يُذْكَرُ فِيهَا اسْمُ‌اللَّهِ كَثِيرًا وَ لَيَنْصُرَنَّ‌اللَّهُ مَنْ يَنْصُرُهُ إِنَّ‌اللَّهَ لَقَوِيٌّ عَزِيزٌ * * * همانان که به ناحق از خانه‌هایشان اخراج شدند [و گناه و جرمی نداشتند] جز اینکه می‌گفتند: پروردگار ما خداست و اگر خدا برخی از مردم را به وسیله برخی دیگر دفع نمی‌کرد، همانا صومعه‌ها و کلیساها و کنیسه‌ها و مسجدهایی که در آنها بسیار نام خدا ذکر می‌شود به شدت ویران می‌شدند؛ و قطعاً خدا به کسانی که [دین] او را یاری می‌دهند یاری می‌رساند؛ مسلماً خدا نیرومند و توانای شکست‌ناپذیر است. * * كسى كاو دهد يارى كردگار / بود ياورش نيز پروردگار

۱۰ تیر ۱۳۸۸، ۱۳:۴۵

توسط وبگاه کتابخانه ملی/

دسترسی به یک میلیون و 800 هزار صفحه اطلاعات رایگان میسر شد

دسترسی به یک میلیون و 800 هزار صفحه اطلاعات رایگان میسر شد

تعداد کل صفحات بارگذاری شده روی پایگاه اینترنتی حافظه رقومی (دیجیتال) ملی به یک میلیون و 800 هزار صفحه رسید.

به گزارش خبرگزاری مهر، بر این اساس تا کنون 4800 نسخه خطی و نادر موجود در گنجینه نسخ خطی کتابخانه ملی از جمله قرآنهای خطی موجود در کتابخانه ملی، 426 شماره از نشریات دوران قاجار،20 هزار مقاله تمام متن با موضوعات ایران، اسلام و انقلاب اسلامی و منابع دیگری از قبیل پایان‌نامه، عکس، سند و پوستر که در زمره منابع غیرکتابی قرار می‌گیرند روی این پایگاه اینترنتی بارگذاری شده‌اند.

استفاده ازمحتوای قرار گرفته روی این پایگاه اینترنتی در حال حاضر بدون محدودیت و به صورت رایگان و از طریق آدرسهای www.nlai.ir (لینک حافظه رقومی ملی) و http://haram.nlai.ir  قابل دسترسی است.

طرح حافظه رقومی ( دیجیتال) ملی بهمن ماه سال گذشته و به مناسبت سی‌امین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی افتتاح شد و قرار است در قالب این طرح و در مدت 5 سال انواع محتوای موجود در سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران که حافظه ملی کشور محسوب می‌شود در قالب الکترونیکی روی پایگاه اینترنتی تعبیه شده برای این طرح قرار بگیرد.

با تعبیه زیر ساختهای فنی مناسب و مدرن،ارتباط اینترنتی قوی و پایدار با پهنای باند بالا برای این پایگاه در نظر گرفته شده که سرعت دسترسی‌ای به میزان 50 مگابایت بر ثانیه روی بستر اینترانت ملی و 10 مگابیت برثانیه روی شبکه جهانی اینترنت را فراهم کرده و در فاز اول طرح از قابلیت پاسخگویی به 500 کاربر همزمان روی پورتال حرم برخوردار است.

نرم افزار حافظه رقومی ملی نیز بر اساس طرحی پنج ساله برنامه‌ریزی شده و هم اکنون معماری این نرم افزار بر پایه فناوری وب سرویس، چند لایه و با رعایت استانداردهای بین المللی مهمی چون "متس "(METS) ، سیستم اطلاعاتی "آرشیو باز"، موتور جستجوی بین المللی (که جزو پنج موتور جستجوی برتر جهان با نام Lucene است)، استاندارد "اکس ام ال" و فهرست نویسی توصیفی اشیای دیجیتال بر اساس استاندارد "دابلین کور" شکل گرفته است.

استخراج متن از نسخه آرشیوی مانند "OCR" برای تمامی زبانهای لاتین، عربی و فارسی و استخراج اطلاعات و دانش شامل استخراج نمایه موضوعی از دیگر قابلیت‌های نرم افزاری طرح حافظه رقومی ملی است.

کد خبر 905727

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha