به گزارش خبرنگار مهر در زاهدان، معاون وزیر راه و ترابری و رئیس سازمان حمل و نقل و پایانههای کشور ظهر چهارشنبه در مراسم بهره برداری از پایانه بین المللی میلک سیستان گفت: استان سیستان و بلوچستان یکی از استانهای مهم کشور است که 900 کیلومتر مرز با افغانستان دارد و توسعه حمل و نقل در این استان با توجه به بحث کریدورهای شرق و غرب کمک بسیار زیادی به کشور خواهد کرد.
وی یادآور شد: پایانه مرزی میلک سیستان از سال 1380 مطرح شد و در سال 1381 به عنوان مرز عبور و مرور مورد توجه قرار گرفت و دارای دو هزار و 110 مترمربع زیربناست که 3 هزار و 250 مترمربع دیگر از آن در دست اجرا است.
معاون وزیر راه و ترابری عنوان کرد: در منطقه هیرمند هفت هزار مترمربع ساختمانهای تجاری و مسافریبری خواهیم داشت که ظرفیت پایانه مرزی میلک زابل به ازای هر روز 3 هزار مسافر و 500 تا 600 دستگاه در طرح توسعه سامانه خواهد بود.
رئیس سازمان حمل و نقل و پایانههای کشور خاطرنشان کرد: راهاندازی پایانه مرزی میلک سیستان نقش مهمی در رونق تجارت و ترانزیت کالا خواهد داشت کار ساخت و ایجاد این پایانه توسط سه پیمانکار انجام شده است.
همچنین در این مراسم وزیر امور صنایع و تجارت افغانستان اظهار داشت: تلاشهای جمهوری اسلامی ایران در زمینه مسائل سازندگی و ارائه راهکارهای سازنده در بحث عمران افغانستان بر هیچکس پوشیده نیست.
وحیدالله شهرانی تعمیق و تحکیم روابط برادرانه با جمهوری اسلامی ایران از سوی افغانستان به صورت جدی مدنظر بوده و پیگیری میشود و تلاشهای جمهوری اسلامی ایران در زمینه مسایل سازندگی و در ارائه راهکارهای سازنده در بحث عمران افغانستان بر هیچکس پوشیده نیست.
وزیر امور صنایع و تجارت افغانستان اعلام کرد: حجم تجارت بین دو کشور در حالحاضر به 600 میلیون دلار رسیده است که با برنامههای بسیار خوبی که از سوی دولت جمهوری اسلامی ایران در حال پیگیری است، این مقدار افزایش مییابد.
وی افزود: با توجه به توافقات خوب میان رؤسای جمهوری اسلامی ایران و افغانستان و اینکه در حال حاضر حجم تجارت بین دو کشور در حال افزایش است، شاهد شکوفایی دو کشور در همه ابعاد خواهیم بود.
شهرانی تأکید کرد: با توجه به موافقتنامههای بسیار خوبی که در زمینه تسهیلات تجاری بین دو کشور اخیراً به امضا رسید، توسعه ترانزیت و تجارت باعث رونق اقتصادی بازرگانان و تجار دو کشور میشود.
وی اضافه کرد: در بحث توسعه تجارت و ترانزیت مدتهاست که همکاری ما با جمهوری اسلامی ایران ادامه دارد و امیدواریم با افتتاح پایانه مرزی میلک، حجم مبادلات مرزی دو کشور رشد قابل توجهی پیدا کند.
وزیر امور صنایع و تجارت افغانستان خاطرنشان کرد: منطقه مرزی میلک از نظر ژئوپلتیکی و استراتژیکی دارای اهمیت بسیار ارزندهای است و این معبر ترانزیتی در آیندهای نه چندان دور نقش محوری در امر مبادلات کالا بین کشورها ایفا خواهد کرد.
نظر شما