یاسر انصاری در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن اظهار این هشدار، پراکنده شدن ذرات نمک به همراه املاح و گرد و خبار در پی خشک شدن دریاچه های بختگان و ارومیه را باعث نابودی شهرهای حاشیه این دو دریاچه بزرگ کشور دانست و گفت: با پراکنده شدن ذرات نمک در حجم وسیع، کشور ما صادر کننده شدید ترین آلودگی ذرات معلق در هوا به کشورهای همسایه خواهد بود و این مسئله باعث تحمیل شدن خسارات سنگین به اکوسیستم منطقه و همین صنایع مختلف و کشاورزی منطقه خواهد شد.
این کارشناس محیط زیست نابود شدن زمینهای اطراف دو دریاچه ارومیه و بختگان و تبدیل شدن آن به بیابانهای پر از نمک و پراکنده شدن توده های نمکین در اثر وزش باد و تغییرات آب و هوایی را از خطرناکترین اتفاقات اخیر توصیف کرد و افزود: در صورتی که چاره ای مطلوب برای کنترل وضعیت وخیم این دریاچه ها اندیشیده نشود فاجعه زیست محیطی در پیش خواهد بود.
نابود شدن زمینهای اطراف دو دریاچه ارومیه و بختگان و تبدیل شدن آن به بیابانهای پر از نمک و پراکنده شدن توده های نمکین در اثر وزش باد و تغییرات آب و هوایی از خطرناکترین اتفاقات اخیر است |
یاسر انصاری |
در همین حال معاون امور زیستگاههای سازمان حفاظت محیط زیست کشور با اعلام اینکه در سال جاری تبخیر در دریاچه ارومیه بیش از بارندگی بوده است نسبت به تخریب گسترده دریاچه ارومیه بیش از همیشه ابراز نگرانی کرد. دکتر دلاور نجفی در گفتگو با خبرنگار مهر با تاکید بر تخریب دریاچه ارومیه بر اثر عوامل انسانی و طبیعی تهیه اولین سند زیست بومی کشور با نام مدیریت حوضه آبریز دریاچه ارومیه را گامی برای نجات دریاچه ارومیه دانست و گفت: این سند تلاشی برای جبران خسارت 25 تا 30 درصدی عوامل انسانی است که در ان وظایف تمامی نهادهای مرتبط به طور کامل مشخص شده است.
معاون امور زیستگاههای سازمان محیط زیست کشور با اشاره به نیاز 15 تا 16 میلیارد متر مکعب آب برای نجات دریاچه اضافه کرد: برای تامین خسارات بخش انسانی دریاچه ارومیه برنامه مدیریتی تدوین شده، وزارتخانه های نیرو، جهاد کشاورزی، کشور و سازمان محیط زیست را موظف می کند تا وظایف خود را برای جبران بخشی از کمبود آب دریاچه به درستی انجام دهند.
همچنین وزیر نیرو در همین رابطه گفته است برای نجات دریاچه ارومیه باید سیستم کشاورزی در آذربایجان غربی به صورت یکپارچه مدیریت شود.
پرویز فتاح افزود: باید در آذربایجان غربی الگوی کشت و سیستم آبیاری برای نجات دریاچه ارومیه تغییر کند و در این راستا وزارت نیرو برای گسترش سیستم آبیاری تحت فشار در سطح استان اعتبارات لازم را اختصاص می دهد. ولی میزان مصرف آب در بخش کشاورزی و صنعت آذربایجان غربی بالاتر از استانداردهای ملی است و باید با کشت محصولاتی که نیاز به آب کمتری دارند، میزان آب ورودی به دریاچه ارومیه را افزایش داد.
نظر شما