به گزارش خبرنگار مهر، غلامحسین الهام سخنگوی دولت در نشست خبری که بعد از ظهر شنبه با حضور رسانه های داخلی و خارجی در ساختمان کوثر برگزارشد، ضمن تبریک میلاد با سعادت امیرالمومنین (ع) گفت: حضرت علی (ع) نماد عدالت و اسوه حق است.
وی با اشاره به برگزاری انتخابات در 22 خرداد افزود: پیروزی ملت بزرگ ما در حماسه بزرگی دیگر در کشور رقم خورد ، به گونه ای که این انتخابات حماسه ماندگاری را در تاریخ کشورمان به جای گذاشت.
الهام ادامه داد: مشارکت 85 درصدی مردم در انتخاباتی پرشور ، جدی ، رقابتی و حساس با این حجم از احساس مسئولیت سیاسی ملت ما کم نظیر و شاید بتواند گفت در این عرصه بی نظیر بود.
سخنگوی دولت افزود: 40 میلیون نفر از مردم پای صندوق های رای آمدند وحساسیت خود را به کشورنشان دادند و مایه استحکام کشور خود شدند. لذا امیدواریم دولت برآمده از این تصمیم بزرگ در جهت رساندن این کشور به آرمانهای بلندش تمام مساعی خود را بکار گیرد و به عهد و پیمان خود برای رساندن ایران عزیز به جایگاه سربلند و پرتو عدالت و پیشرفت همه جانبه همت خود را بکار بندد.
وی با تاکید بر اینکه این انتخابات سالم ترین و پاک ترین انتخاباتی بود که برگزار شد، تصریح کرد: انتخابات درکشور ما از یک سیستم و سازوکاری برخوردار است که با نظارت های متعددی که دارد امکان تقلب در آن بسیار پایین است و تقریبا می توان گفت که یک چنین احتمالی منتفی می شود.
سخنگوی دولت افزود: درکشور ما درحقیقت مردم برگزار کننده انتخابات هستند و تخلفات قضایی و جرائمی که در مسیر انتخابات ممکن است انجام شود زیر نظر قوه قضائیه است و این قوه در زمان انتخابات حضور جدی برای برخورد با تخلفات دارد هر چند که ممکن است این تخلفات در مسیر انتخابات اثر گذار نباشد.
الهام ادامه داد: با مجموعه ای از نظارت ها و کنترل ها اصولا تخلف و تقلب در انتخابات غیر ممکن می شود و در این انتخابات نیز اقداماتی فوق العاده برای رفع پرسش ها و تقویت اعتماد و سلامت انتخابات صورت گرفت. به گونه ای که پس از بازشماری تصادفی 10 درصد از صندوق های رای صحت نهایی انتخابات تایید شد.
وی همچنین گفت : این دولت نیز به عنوان متولی فراهم کردن شرایط انتخابات در حقیقت اولین انتخابات را در عمر خود برگزار نکرده بلکه در 4 سال گذشته شاهد برگزاری انتخابات خبرگان، شوراهای شهر و مجلس هشتم بودیم.
سخنگوی دولت با بیان اینکه در این انتخابات جریانات مختلف توانستند شرکت کنند، گفت: ما این پیروزی را متعلق به ملت می دانیم و آن را اتفاقی برای دسته بندی جامعه نمی دانیم ، بلکه چنین تفکری اشتباه است که برای تجزیه جامعه صورت می گیرد.
الهام تاکید کرد: ما این پیروزی را برای وحدت درمدیریت کشور وهمگرایی می دانیم به گونه ای که همه به طور آزادانه می توانند تصمیمات مخفی بگیرند و همه صاحب حق هستند و هر فردی که به فرد دیگری رای داده باشد موجبی برای تفکیک آنان در بر خورداری از حقوق سیاسی و اجتماعی به عنوان شهروند نیست. لذا پیروز این انتخابات 40 میلیون شرکت کننده هستند و کسی که با اکثریت آرا منتخب ملت است خدمتگزارترین به آحاد ملت خواهد بود.
وی در بخش دیگری از سخنانش در ارائه گزارش از تصمیمات اخیر دولت، به تصویب برنامه پنجم که در جلسات دولت بررسی آن آغاز شده و مورد تصویب کلی قرار گرفته است اشاره کرد و گفت: فصل هایی از این برنامه در خصوص فرهنگ آمایش سرزمینی و محیط زیست بوده است که به تصویب هیئت وزیران رسیده است.
سخنگوی دولت افزود: با توجه به رویکردی که در دهه چهارم انقلاب باید داشته باشیم، با توجه به فرمایشات رهبر معظم انقلاب که این دهه را دهه پیشرفت و عدالت نامیده اند عنوان برنامه از این پس برنامه پنجم پیشرفت و عدالت خواهد بود.
الهام در بخش دیگری ازسخنانش در پاسخ به سئوالی درباره انتخاب دبیرکل جدید آژانس بین المللی انرژی اتمی و اینکه نظر دولت درباره این انتخاب چیست؟ خاطرنشان کرد: رویکرد تقویت جایگاه آژانس برای انجام ماموریت های قانونی این ارگان مستقل از نهادهای دیگر بوده و آژانس باید بتواند به ماموریت های خود عمل کند.
وی افزود: آژانس باید بتواند به ماموریت های خود در پرهیز از نظامی شدن بحث هسته ای و در عین حال استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای و تلاش برای خلع سلاح هسته ای بدون تبعیض عمل کند لذا امیدواریم دبیرکل جدید آژانس بتواند در این چارچوب مسئولیت های خود را ادامه دهد.
سخنگوی دولت ادامه داد: جهت گیری های ایران قانونمند است و به طور خاص نیست و همکاری های ما با آژانس ادامه خواهد داشت.
الهام همچنین در پاسخ به سئوالی درباره اصلاحیه لایحه بودجه توسط نمایندگان مجلس گفت: مادامی که طرح و لایحه ای به تصویب نهایی مجلس نرسد در شورای نگهبان مطرح نمی شود و این طرح هنوز در مجلس است.
وی با اشاره به لایحه بودجه تصریح کرد: مشکل در این خصوص از آنجایی ایجاد شد که مقداری تغییرات در لایحه بودجه دولت بوجود آمد و با تغییراتی مواجه شد به گونه ای که به طور آشکار با کسری بودجه 8500 میلیاردی مواجه شدیم و مجلس ، دولت را موظف کرد مجددا این کسری بودجه را از اعتبار همه دستگاهها کسر کند و نتیجتا مقداری تاخیر در این خصوص ایجاد شد.
سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: هم اکنون دوباره مجلس با این اصلاحیه می خواهد تغییری در کسری بودجه 8500 میلیاردی ایجاد کند و البته این امر به صورت طرح است و کارشناسی های دولت پشت سر آن نیست، لذا ما معتقدیم چون لایحه بودجه در قالب لایحه است اگر این کار از طریق لایحه انجام شود واقعی تر و کارآمد تر خواهد بود.
الهام اضافه کرد: دولت با یک کار کارشناسی می تواند با ارائه یک لایحه اصلاحی مشکلات دستگاهها را حل نماید و معتقدیم نیاز است که مجلس از کارشناسی دولت در این لایحه استفاده کند.وی همچنین گفت: دو نگرانی کسری های جدید و خلل در برخی پرداخت های کارکنان با وجود بررسی این اصلاحیه از سوی مجلس وجود دارد.
سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: مدیریت کسری بودجه مطابق طرح مجلس مدتی زمان برد، اگر بخواهد دوباره این موضوع را بررسی کنند، زمان بر خواهد بود و تاخیر در اجرای بودجه بخصوص در فصل کار ممکن است اشکالاتی را ایجاد کند. این موضوع در حد ارتباط دولت و مجلس است که باید با رویکردهای قانونی دنبال شود و ارتباطی به شورای نگهبان ندارد.
الهام همچنین در پاسخ به سئوال دیگری درباره طرح هدفمند کردن یارانه ها و اینکه آیا دولت آن را به همان شکل گذشته پیگیری خواهد کرد یا خیر، تصریح کرد: دولت پیگیر طرح هدفمند کردن یارانه ها است واین طرح باید دراین فضای جدید و با کارشناسی های مشترک دولت و مجلس پیش برود.
ادامه دارد...
نظر شما