مجید جاوید در گفتگو با خبرنگار مهر در کرمان اظهار داشت: یکی از سیاستهای اصلی مرکز کرمانشناسی که در سالهای اخیر مورد توجه جدی قرار گرفته توجه به مستند سازی گویشهای محلی بوده است.
جاوید با اشاره به وجود خرده فرهنگهای مختلف در استان بیان کرد: دگرگونی نوع زندگی مردم و ماشینی شدن و تلفیق فرهنگهای مختلف موجب شده است که گویشهای محلی به دست فراموشی سپرده شوند.
وی با تاکید بر لزوم حفظ گویشهای محلی به عنوان میراث فرهنگی شفاهی استان عنوان کرد: در استان کرمان 40 ایل مختلف وجود دارد که هر ایل شامل گویشهای متفاوت محلی است که در راستای حفظ این گویشهای مختلف در حال مستند سازی گویشهای محلی هستیم.
مدیر مرکز کرمانشناسی افزود: در راستای ترویج گویشهای محلی استان کرمان که شامل گویش کرمانی و گویشهای مربوط به شهرستانها و عشایر استان می شود تاکنون چندین جلسه کارشناسی برگزار شده است.
وی با اشاره به وجود کتابخانه تخصصی مرکز کرمانشناسی افزود: این کتابخانه شامل موضوعات مختلف مربوط استان کرمان می شود و به طور تقریبی از هر کتابی که در مورد کرمان تالیف شده است یک نسخه در این کتابخانه وجود دارد که می توان به وجود تعداد زیادی کتاب در مورد گویشهای محلی کرمان اشاره کرد که در راستای مستند سازی گویش محلی کرمان به چاپ رسیده اند.
نظر شما