پیام‌نما

إِنَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحَاتِ سَيَجْعَلُ لَهُمُ الرَّحْمَنُ وُدًّا * * * * قطعاً کسانی که ایمان آورده و کارهای شایسته انجام داده اند، به زودی [خدای] رحمان برای آنان [در دل ها] محبتی قرار خواهد داد. * * مؤمنى را كه هست نيكوكار / بهر او مهر مى‌دهد دادار

۱۸ تیر ۱۳۸۸، ۱۱:۴۱

احمد جعفری صمیمی:

مالیات بر ارزش افزوده درآمدهای مالیاتی را افزایش می دهد

مالیات بر ارزش افزوده درآمدهای مالیاتی را افزایش می دهد

ساری - خبرگزاری مهر: یک اقتصاددان با اشاره به اثرات مخرب تورم در جامعه از تورم به عنوان بدترین نوع مالیات در جامعه نام برد و گفت: مالیات بر ارزش افزوده درآمدهای مالیاتی را افزایش می دهد.

به گزارش خبرنگار مهر در ساری، احمد جعفری صمیمی شامگاه چهارشنبه در همایش روز ملی مالیات در ساری افزود: دولتی که نتواند درآمد مالیاتی سالم کسب کند، ناگزیر برای تامین هزینه های جاری به استقراض از بانک مرکزی پرداخته و همین امر زمینه ساز تورم خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه استقراض از بانک مرکزی باعث افزایش پول در جامعه در عین ثابت بودن میزان کالا در بازار می شود، اظهار داشت: در این شرایط بیشترین فشار بر اقشار کم درآمد و آسیب پذیر وارد خواهد شد.

جعفری صمیمی تثبیت، توزیع و تخصیص را از وظایف دولت در اقتصاد بخش عمومی دانست و خاطرنشان کرد: به طور کلی دولتها برای انجام این وظایف باید سرمایه گذاری کنند.

این اقتصاددان با بیان اینکه تامین هزینه ها در دولت از دو طریق مالیات یا درآمدهای غیر مالیاتی صورت می‌گیرد، روش تامین مخارج دولت از مالیات را بهترین، باثبات ترین و با اتکاترین راه در حال حاضر دانست.

وی گفت: باید تلاش شود تا درآمدهای نفتی کشور صرف هزینه های غیر جاری و مالیاتها صرف هزینه های جاری شود.

معاون پژوهشی دانشگاه مازندران اجرایی شدن اصل 44 قانون اساسی و کوچک شدن دولت را در همین راستا عنوان کرد و افزود: خصوصی سازی زمینه کاهش‌ بار مالی دولت را فراهم می آورد.

جعفری صمیمی گفت: با برنامه ریزی به خصوص در برنامه پنجم توسعه می توان 75 درصد هزینه های جاری را از طریق مالیات تامین کرد.

وی همچنین اجرای مالیات بر ارزش افزوده را از راهکارهای بهبود درآمدهای مالیاتی برشمرد و عنوان کرد: تجربه 90 درصد کشورهای جهان حاکی از موفقیت حاصل از اجرای این شیوه در ایجاد درآمد مالیاتی بوده است.

مجری طرح مالیات بر ارزش افزوده وزارت اقتصاد و امور دارایی کشور، همچنین با تاکید بر اینکه شیوه مذکور مستلزم تقویت فرهنگ عمومی در این بخش، تامین پیش نیازها همچون توجیه مردم و شرکتها است از توجه دولت کنونی نسبت به آن خبر داد.

وی در ادامه با بیان اینکه هم اکنون سهم درآمد از مالیات در کشور به 10 درصد نیز نمی رسد در خصوص راهکارهای تغییر دیدگاه جامعه نسبت به پرداخت مالیات گفت: برای تقویت باور مردم نسبت به پرداخت داوطلبانه مالیات لازم است تا اثرات ناشی از پرداخت این وجوه برایشان به درستی اطلاع رسانی شود تا به نظام مالیاتی و اثرات سازنده آن اعتقاد پیدا کنند.

کد خبر 908940

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha