به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از شبكه خبري العالم، جرج بوش درجمع اساتيد و دانشجويان دانشگاه گالستاري در شهر استانبول با تاكيد بر اهميت تركيه براي اتحاديه اروپايي گفت: تركيه همزمان براي خاورميانه نيز از اهميت برخوردار است.
وي تاكيد كرد: تركيه بايد عضوي در اتحاديه اروپا باشد و اين كشور براي تحقق معيارهاي لازم در جهت عضويت در اتحاديه اروپا در حال پيشرفت است.
در نخستين روز نشست سران ناتو در استانبول شيراك رئيس جمهور فرانسه با انتقاد شديد از اينكه بوش در سخنراني خود عضويت تركيه در اتحاديه اروپايي را خواستار شده بود گفت بوش در منطقه اي دخالت كرده است كه به او مربوط نيست .
بوش كه براي شركت در نشست سران كشورهاي عضو پيمان ناتو در استانبول به سر مي برد گفت: سازمان پيمان ناتو نيروهاي عراق را تحت آموزش نظامي قرارخواهد داد؛ نشست ناتو طرحي براي مبارزه با تروريسم در جهان است.
رئيس جمهور آمريكا ابراز اميدواري نسبت به گسترش دموكراسي در خاورميانه عليرغم تمام سختي ها، اظهار داشت: تروريسم دين ندارد و پيروان تمامي اديان را مورد هدف قرار مي دهند.
بوش ادامه داد: نگراني از دموكراسي به دليل سوء تفاهم است؛ دموكراسي با پايبندي به ارزشهاي ديني همراه است، آزادي مي تواند در خاورميانه زمينه ساز صلح باشد.
رئيس جمهور آمريكا افزود: براي گسترش دموكراسي در خاورميانه به ملتهاي اين منطقه اعتماد داريم. بوش همچنين گفت زمامداران ايران تلاش دارند بر نسل آينده اين كشور سيطره پيدا كنند.
نظر شما