به گزارش خبرنگار مهر بابک افقهی گفت: در دراز مدت افزایش تعرفه ها به رقابتپذیر کردن برخی صنایع نظیر منسوجات، پوشاک، کفش و دخانیات کمک نکرده، بلکه افزایشهای افراطی تعرفه ها نتایج معکوس در روند توسعه و تولید کشور داشته است.
وی افزود: طبق آمار و ارقام رسمی طی 20 سال اخیر صنایعی نظیر منسوجات، پوشاک، کفش و دخانیات که از بالاترین میزان حمایتهای تعرفهای برخوردار بودهاند، با کاهش اشتغال روبهرو شدهاند.
مشاور وزیر بازرگانی رشد ارزش افزوده و بهرهوری در صنایعی که از بیشترین حمایت برخوردار بودند را از صنایع دیگر کمتر دانست و گفت: حمایت بدون قید و شرط به رشد اقتصادی کشور کمک نمی کند.
وی با انتقاد از افرادی که آدرسهای غلط به فعالان اقتصادی می دهند، اظهار داشت: در شرایطی که حتی کشورهای پیشرفته در اوج بحران اقتصادی، نسخه های حاوی افزایش تعرفه و ایجاد انحصار را برای حیات و بقای صنعت و تجارت خود تجویز نمی کنند، برخی به جای کمک به آسیب شناسی واقعی صنعت و تجارت در کشور و تشخیص و اعلام درد مزمن اصلی بنگاههای ما دائما از افزایش حمایتهای مسکن و موقت دولت نظیر افزایش جوایز صادراتی یا استمهال تسهیلات صحبت می کنند.
افقهی گفت: بدون توسعه فضای رقابتی، دستیابی به اهداف سند چشمانداز میسر نخواهد بود، زیرا رشد پایدار اقتصادی و توسعه پایدار صادرات غیر نفتی، مستلزم شکلگیری فضای رقابتی است.
وی بیان کرد: با رویکرد انحصار زدایی در حوزه تجارت، در برنامه پنجم توسعه پیش بینی شده تا صادرات و واردات کشور از اخذ هر گونه مجوزی معاف باشد و دستگاههای اجرایی متولی پایش تجارت خارجی حتی استانداردها و قرنطینه ها، ضوابط خود را به صورت پیش آگهی در رسانه ها اعلام کنند تا باقیمانده انحصارات و گلوگاههای نادرست تجارت خارجی حذف شود.
معاون کل سازمان توسعه تجارت، اجرای مطلوب طرح تحول اقتصادی را پیشنیاز توسعه فضای رقابتی دانست و گفت: دولت در تلاش است با اجرای دقیق طرح تحول اقتصادی این فضا را توسعه دهد.
نظر شما