پیام‌نما

إِنَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحَاتِ سَيَجْعَلُ لَهُمُ الرَّحْمَنُ وُدًّا * * * * قطعاً کسانی که ایمان آورده و کارهای شایسته انجام داده اند، به زودی [خدای] رحمان برای آنان [در دل ها] محبتی قرار خواهد داد. * * مؤمنى را كه هست نيكوكار / بهر او مهر مى‌دهد دادار

۲۳ تیر ۱۳۸۸، ۱۱:۳۰

800 خانوار در مراتع استان یزد بهره‌ بردار گیاهان دارویی هستند

800 خانوار در مراتع استان یزد بهره‌ بردار گیاهان دارویی هستند

یزد - خبرگزاری مهر: معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان یزد گفت: در حال حاضر 800 خانوار بهره ‌بردار گیاهان دارویی و صنعتی در این استان هستند.

احمد امراللهی در گفتگو با خبرنگار مهر در یزد اظهار داشت: علاوه بر گیاهان دارویی که در سایر استانهای کشور نیز موجود است، ده ‌ها نوع گیاه دارویی در مراتع این استان وجود دارد که بومی یزد است و به علت شرایط آب و هوایی در سایر استانهای کشور رشد و نمو نمی‌ کند.

وی همچنین با اشاره به گیاهان صنعتی موجود در مراتع استان یزد افزود: در این استان گیاهانی همچون زیره، آنقوزه، کتیرا، گون، گلپوره، آویشن و ... نیز رشد می ‌کنند که توسط بهره‌ برداران برداشت می‌ شود و به لحاظ اقتصادی نیز کمکهای قابل توجهی به اقتصاد این خانواده ‌ها می ‌کند.

امراللهی خاطرنشان کرد: این گیاهان به ویژه گیاهی نظیر آنقوزه در بازارهای خارجی خریداران بسیاری دارد و به لحاظ صادراتی از اهمیت بسیاری برخوردار است.

نیمی از مساحت استان یزد به مراتع اختصاص دارد

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه حدود نیمی از مساحت استان یزد را مراتع تشکیل می ‌دهند، یادآور شد: در این استان شش میلیون و 500 هکتار مرتع وجود دارد که این مراتع علاوه بر تعلیف دام از فرسایش بادی جلوگیری کرده و در حفظ خاک و جلوگیری از سیلاب نیز نقش موثری ایفا می ‌کنند.

امراللهی با تاکید بر اینکه حفظ مراتع امری ضروری و حیاتی است، ادامه داد: میزان بهره ‌برداری از مراتع توسط بهره‌ برداران و دامها باید مدیریت شود در غیر این ‌صورت این بخش از مساحت استان یزد نیز به زودی به پنج میلیون هکتار عرصه بیابانی آن خواهد پیوست.

یک میلیون راس دام از مراتع استان یزد تغذیه می‌ شوند

وی با اشاره به اینکه علاوه بر 800 خانوار بهره ‌بردار گیاهان صنعتی و دارویی، چهار هزار و 800 خانوار و یک میلیون راس دام در استان از مراتع بهره ‌برداری می ‌کنند، اعلام کرد: این میزان بهره‌ برداری نیاز به جایگزین دارد در غیر این‌ ‌صورت عرصه‌ های مرتعی به سرعت تخریب و به بیابان تبدیل می ‌شود.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان یزد با اشاره به اینکه مرتعداری یکی از مهمترین وظایف این اداره است،‌ بیان داشت: مراتع نقش موثری در اقتصاد استان یزد دارند زیرا علاوه بر منبع معاش تعداد زیادی از روستاییان، منبع تغذیه دامهای استان به عنوان یکی از سرمایه ‌های این استان نیز به شمار می‌ روند.

2900 هکتار از مراتع استان یزد را مراتع ضعیف تشکیل می دهند

وی در بخش دیگری از این گفتگو با ارزیابی مراتع استان یزد و تشریح سیمای این بخش از منابع طبیعی استان عنوان کرد: سطح مراتع استان یزد شش میلیارد و 518 هزار هکتار برآورد شده که بیش از 781 هزار هکتار آن را مراتع خوب، بیش از دو هزار و 800 هکتار آن را مراتع متوسط و دو هزار و 900 هکتار آن را مراتع ضعیف تشکیل می ‌دهد.

امراللهی ادامه داد: مراتع ضعیف از حواشی کویرها با سطح سفره آب زیرزمینی بالا که به طور عمده گیاهان شورپسند نظیر اشتان، انواع سالسولاها و شورگز در آن مشاهده می ‌شود، شروع شده و تا مناطق دارای آب زیرزمینی پایین که پوشش گیاهی موجود در آن به طور عمده در آبراهه ‌ها و مسیلها مشاهده می ‌شود، ادامه می ‌‌یابد.

وی از جمله گیاهان موجود در مناطق با آب تحت ‌الارض را شامل رمس، تاغ، جفنه، اسکنیل و در برخی مناطق درمنه و قیج برشمرد.

امراللهی یادآور شد: از جمله مراتع خوب استان یزد می‌ توان به اطراف نصرآباد تفت، علی‌ آباد تفت، سرند طبس، تنگ‌ چنار مهریز، خرانق اردکان، چنارناز و کرخنگان و باغ شادی خاتم اشاره کرد.

وی افزود: برخی از این مراتع به دلیل بهره‌ برداری بیش از حد در معرض تبدیل شدن به مراتع ضعیف هستند.

کد خبر 912015

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha