۲۳ تیر ۱۳۸۸، ۱۵:۰۷

کاظم زاده:

فرهنگسازی با نگاه امنیتی و انتظامی امکانپذیر نیست

فرهنگسازی با نگاه امنیتی و انتظامی امکانپذیر نیست

تبریز - خبرگزاری مهر: دبیر منطقه هفت کمیسیون حقوق بشر اسلامی تاکید کرد: مقوله فرهنگ و معضلات آن با نگاه امنیتی و انتظامی قابل حل نیست بلکه با یک کار زیربنایی و مستمر می‌توان بسیاری از نارسایی‌ها را حل و مشکلات را به حداقل رساند.

به گزارش خبرنگار مهر در تبریز، وحید کاظم‌زاده پیش از ظهر سه شنبه در همایش عفاف و حجاب اظهار داشت: ما مخالف اجرای طرح گشت ارشاد نیستیم بلکه معترض به برخی عکس‌العمل‌‌های نامناسب از سوی مجریان این طرح هستیم که خارج از موازین حقوقی، قانون و شرع اعمال می‌شود.

وی گفت:گشتهای ارشاد نیز باید در این زمینه بر اساس موازین حقوقی، دینی، شرعی و قانونی عمل کنند تا در نزد مردم نیز مقبولیت عام پیدا کند.

دبیر منطقه‌ هفت کمیسیون حقوق بشر اسلامی به انعکاس نامطلوب برخی تصاویر زننده از عکس‌العمل‌های نامناسب نیروی انتظامی در اجرای این طرح اشاره کرد و افزود: تصاویری که در گوشی‌های تلفن همراه مشاهده می‌شود گاه موجب تبلیغ رسانه‌های غربی شده و زمینه سوء‌استفاده آنها را نیز فراهم می‌کند که بر همین اساس امیدواریم در آغاز مجدد این طرح یک بازنگری اساسی صورت گیرد.

کاظم‌زاده گفت: همه افراد جامعه مشتاق هستند تا با بر هم ‌زنندگان نظم عمومی و عفت جامعه برخورد قانونی شود اما نباید این امر فرصتی باشد تا عده‌ای از این امر سوء‌استفاده کرده و بخواهند گناهی را با گناه دیگر بشویند.

وی در ادامه اظهار داشت: در تبصره ذیل ماده ۶۸۳ قانون مجازات اسلامی دقیقاً به بحث شرعی حجاب اشاره شده است که بر اساس آن تظاهرکنندگان به بی‌حجابی و بی‌عفتی از 10 روز تا دو ماه حبس محکوم می‌شوند و حکم شلاق نیز برای آنها در نظر گرفته شده است اما متاسفانه همین قانون در مورد شکل حجاب سکوت نموده است.

دبیر منطقه‌ هفت کمیسیون حقوق بشر اسلامی در ادامه به تاریخچه تشکیل این کمیسیون اشاره کرد و افزود: این کمیسیون در سال 73 و با پیگیریهای رئیس وقت قوه قضاییه تشکیل شد تا در یک فرآیند منسجم به بحث حقوق بشر در داخل و خارج کشور بپردازد که بعد از مصوبه سازمان ملل به صورت یک نهاد ملی معرفی شد.

وی به محور و عمده فعالیت این کمیسیون اشاره کرد و گفت: کمیسیون در 16 محور حقوق زنان، حقوق کودکان، زندانیان، حق آزادی بیان و اندیشه، معلولان کارگران، سالمندان و... به فعالت مستمر پرداخته و در مراکز استان‌ها نیز کارگاه‌های متعددی را برگزار کرده است.

وی با بیان اینکه اغلب مردم ما از حق و حقوق خود به طور کامل آشنا نیستند، گفت: کمیسیون در منطقه هفت تاکنون چندین کارگاه در تبیین از حقوق معلولان و نیز حقوق زنان را برگزار کرده است که عمده هدف ما از تشکیل این کارگاه‌ها آموزش و تبیین حقوق بشر در کشور بوده است.

کاظم‌زاده استان‌های آذربایجان شرقی، غربی، زنجان و اردبیل را جزو زیرشاخه دفتر منطقه هفت اعلام کرد و افزود: امیدواریم علاقمندان با عضویت در همیاران این کمیسیون موارد نقض حقوق بشر را در منطقه خود به صورت مکتوب یا تلفنی گزارش دهند تا ما در محدوده اختیارات قانونی خود بتوانیم با متخلفان برخورد کنیم.

کد خبر 912031

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha