به گزارش خبرگزاري مهر، " حسين شهرستاني" دانشمند هسته اي عراق كه پيش از اين ده سال در زندانهاي عراق بنا به دستور صدام زنداني بود و شايعاتي نيز درمورد كانديداتوري وي براي نخست وزيري عراق پيش از انتخاب اياد علاوي وجود داشت، در گفتگو با شبكه بي بي سي در مورد محاكمه صدام گفت: " مردم عراق بايد مطمئن شوند كسي كه سالها در عراق جنايت كرد آنچنان محاكمه شود كه خود ديگران را محاكمه مي كرد. تاكيد من براي محاكمه صدام تصفيه حساب شخصي نيست بلكه من شخصاً مي توانم از گناه صدام و ظلم وي نسبت به خودم بگذرم. ولي اصرار من براي محاكمه صدام اين است كه مردم عراق متوجه حقيقت جنايات صدام بشوند و متوجه شوند كه طي بيش از دو دهه چه بر سر آنها گذشته است و اكنون از شر چه كسي نجات يافته اند."
شهرستاني به عنوان يك دانشمند هسته اي عراق درپاسخ به اين سوال كه آيا صدام واقعاً تسليحات هسته اي، شيميايي و يا بيولوژيكي داشته است يا نه، گفت: " اين واقعيت كه صدام تسليحات هسته اي نداشته است كاملاً مشهود است، زيرا تجهيزات و امكانات جانبي تسليحات هسته اي آنقدر حجيم و بزرگ هستند كه نمي توان آنها را جايي مخفي كرد. اما در مورد سلاح هاي شيميايي و بيولوژيكي، صدام به اين گونه سلاح ها مجهز بوده است و پس از سقوطش نيز بايد بخشي از اين تسليحات در عراق باقي مانده باشد و به اعتقاد من او نمي توانسته از شر تمام اين تسليحات خلاص شود."
دانشمند هسته اي عراق ضمن تاكيد بر ناكامي مقامات آمريكايي براي آرام كردن مقتدي صدر و ارتش المهدي طي چند ماه درگيري نيروهاي ائتلاف با آنها در نجف و كربلا گفت: تنها كسي كه توانست مقتدي صدر و ارتش المهدي را آرام كند، آيت الله سيستاني رهبر مذهبي شيعيان عراق بود كه با درخواست وي ارتش المهدي از نجف خارج شدند.
شهرستاني آينده عراق را اميدوار كننده عنوان كرد و گفت پس از انتقال قدرت در عراق بزرگترين مشكل عراق در مورد كنترل امنيت كشور در مرحله اول فداييان صدام و در مرحله بعد تروريست ها و ومهاجمان حرفه اي در عراق خواهند بود. وي وظيفه دولتمردان عراق را مهار خشونتهاي اين دو گروه و آرام كردن اوضاع داخلي عراق براي برقراري ثبات و امنيت در كشور دانست و تنها راه مقابله با فداييان صدام را نيز گفتگوي قاطع با آنها ذكر كرد.
نظر شما