عباسعلی مطلبی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب افزود: در حال حاضر استفاده از فناوریهای نوین در این موسسه در دستور کار قرار گرفته است که در این زمینه با استفاده از پرتودهی توانستیم ماندگاری محصولات شیلاتی را افزایش دهیم.
وی تولید واکسن را از دیگر اقدامات این موسسه ذکر کرد و ادامه داد: در این راستا با استفاده از فناوری هسته ای موفق به تولید واکسن برای مبارزه با بیماری "لکه سفید میگو" شدیم. ضمن آنکه برای بیماری "استرپتوکوکوزیس" ماهیان قزل آلا واکسنی تولید شد.
به گفته وی استرپتوکوکوزیس یکی از مهمترین بیماریهای عفونی در ماهیان قزل آلا است که در صورت نفوذ می تواند خسارتهای جبران ناپذیری را به صنعت پرورش ماهی وارد کند.
رئیس موسسه تحقیقات شیلات به مهر گفت: عفونتهای استرپتوکوکی می تواند در مدت 3 تا 7 روز تلفات بیشتر از 50 درصد را در جمعیتهای ماهی باعث شود. باکتری استرپتوکوکوس دارای قدرت تهاجمی است و در صورت بروز برخی عوامل استرس زا چون درجه حرارت بالای آب به ویژه در فصل تابستان، حمل و نقل ماهیان، تراکم زیاد در استخرها، دستکاری و کیفیت پایین آب شامل افزایش آمونیاک و یا "نیتریت" این بیماری بروز می کند.
افزایش ماندگاری فراوده های آبی با استفاده از فناوری نانو
مطلبی در ادامه از کاربردهای فناوری نانو در شیلات خبر داد و اضافه کرد: با استفاده از فناوری نانو موفق به تولید نانو الیافی شدیم که پوششهای شیلات را افزایش می دهد.
وی تاکید کرد: علاوه بر این با استفاده از این فناوری موفق به کنترل آلودگی در مراکز تکثیر ماهی شدیم.
نظر شما