پیام‌نما

لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ وَ مَا تُنْفِقُوا مِنْ شَيْءٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَلِيمٌ * * * هرگز به [حقیقتِ] نیکی [به طور کامل] نمی‌رسید تا از آنچه دوست دارید انفاق کنید؛ و آنچه از هر چیزی انفاق می‌کنید [خوب یا بد، کم یا زیاد، به اخلاص یا ریا] یقیناً خدا به آن داناست. * * * لَن تَنَالُواْ الْبِرَّ حَتَّی تُنفِقُواْ / آنچه داری دوست یعنی ده بر او

۲۴ تیر ۱۳۸۸، ۱۴:۰۷

کتاب "عدالت در اسلام" منتشر شد

کتاب "عدالت در اسلام" از مقالات امام موسی صدر با ترجمه مهدی فرخیان از سوی مؤسسه نشر تهران در 44 صفحه قطع جیبی منتشر شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، عدالت همواره یکی از آرمانهای اندیشمندان و آزادی خواهان بوده است و یکی از محورهای اساسی اجتماعی فرد در اسلام به شمار می رود. صدها دستور اسلامی که عدالت اجتماعی و اقتصادی را در عمق عبادات وارد می سازد و آن را از جلمه شرایط صحیح بودن آنها برمی شمرد، به روشنی نشان می دهد که عدالت اجتماعی و عدالت اقتصادی نه تنها دو حکم فرعی و دو واجب عادی و معمولی نیستتند، بلکه بر پایه عقیده و ایمان استوارند و از آنها جدا شدنی نیستند.

اسلام، ایمانی را که نتیجه آن عدالت در زندگی فردی و جامعه نباشد، برنمی تابد. در سخنان و سیره پیامبر و ائمه نیز عدالت محوری چه اجتماعی و چه اقتصادی بسیار برجسته است. با این همه تأکید دین اسلام، آنچه امروز در برار ما است، جامعه های به دور از عدالت مسلمین است. امروز مسلمانان جهان از عدالت اجتماعی و اقتصادی و سیاسی به دورند.

آنچه که مهم است تلاش رهبران، اندیشمندان و آزادیخواهان مسلمان برای تبیین و تحقق این مفهوم است. امام موسی صدر رهبر ایرانی شیعیان لبنان نیز در این خصوص گامهای بسیاری برداشته است.

این مقاله نیز در نهمین همایش اندیشه اسلامی در تلسمان الجزایر و در حضور اندیشمندان برجسته جهان اسلام و الازهر ارائه شد  که از جمله تلاشهای علمی و تئوریک او برای تحقق عدالت محسوب می شود.

کد خبر 912929

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha