پیام‌نما

الَّذِينَ أُخْرِجُوا مِنْ دِيَارِهِمْ بِغَيْرِ حَقٍّ إِلَّا أَنْ يَقُولُوا رَبُّنَا اللَّهُ وَ لَوْلَا دَفْعُ اللَّهِ النَّاسَ بَعْضَهُمْ بِبَعْضٍ لَهُدِّمَتْ صَوَامِعُ وَبِيَعٌ وَ صَلَوَاتٌ وَ مَسَاجِدُ يُذْكَرُ فِيهَا اسْمُ‌اللَّهِ كَثِيرًا وَ لَيَنْصُرَنَّ‌اللَّهُ مَنْ يَنْصُرُهُ إِنَّ‌اللَّهَ لَقَوِيٌّ عَزِيزٌ * * * همانان که به ناحق از خانه‌هایشان اخراج شدند [و گناه و جرمی نداشتند] جز اینکه می‌گفتند: پروردگار ما خداست و اگر خدا برخی از مردم را به وسیله برخی دیگر دفع نمی‌کرد، همانا صومعه‌ها و کلیساها و کنیسه‌ها و مسجدهایی که در آنها بسیار نام خدا ذکر می‌شود به شدت ویران می‌شدند؛ و قطعاً خدا به کسانی که [دین] او را یاری می‌دهند یاری می‌رساند؛ مسلماً خدا نیرومند و توانای شکست‌ناپذیر است. * * كسى كاو دهد يارى كردگار / بود ياورش نيز پروردگار

۲۸ تیر ۱۳۸۸، ۱۳:۰۴

گلباز به مهر خبر داد:

طرح بانک اطلاعات نسخ خطی جهان با هزینه شخصی ادامه می‌یابد

طرح بانک اطلاعات نسخ خطی جهان با هزینه شخصی ادامه می‌یابد

مجری طرح بانک اطلاعات نسخ خطی جهان - که از چند ماه پیش به دلیل مشکلات مالی متوقف مانده است - از ادامه این طرح با هزینه شخصی خبر داد.

 طراح بانک اطلاعات نسخ خطی جهان در گفتگو با خبرنگار مهر با اعلام این خبر گفت: متاسفانه به دلیل عدم همکاری نهادهای متولی، بودجه مورد نیاز برای ادامه این طرح تامین نشد و بر زمین ماند اما ما و گروهمان با هزینه شخصی با سختی و البته با سرعت در حال فعالیت در این زمینه‌ایم و قطعاً آن را ادامه خواهیم داد.

ناصر گلباز درباره رایزنیهایش برای حل مشکل مالی این طرح افزود: با توجه به اینکه حدود دو هفته به اولین سالگرد افتتاح سایت آزمایشی بانک اطلاعات نسخ خطی جهان باقی نمانده در حال رایزنی با رئیس کتابخانه ملی هستیم تا این مسئله به نقطه مشخصی برسد که امیدوارم چنین شود.

گلباز در عین حال از کناره‌گیری موسسه خانه کتاب و لحاظ نشدن بودجه این طرح توسط متولی دیگر آن (کتابخانه ملی) اضافه کرد: هر چند بنده 10 سال روی این پروژه کار کرده‌ام اما وابسته به شخص نبوده و بر اساس قرارداد این دو نهاد و به ویژه خانه کتاب می‌بایست منابع مالی لازم را تامین می‌کردند که متاسفانه همه از آن کنار کشیدند.

این پژوهشگر عرصه نسخ خطی در ادامه گفت: من نمی‌توانم از این کار صرف نظر کنم و به هر دلیل شاید به خاطر علاقه وافر و یا هر چیز دیگر آن را ادامه می‌دهم و از آن زمان که 280 هزار رکورد از نسخ فهرست شده به ثبت رسید تا کنون بیش از 20 هزار رکورد دیگر با هزینه شخصی ثبت شده و تعداد کل آنها در حال حاضر بالغ بر 300 هزار رکورد است.

وی تاکید کرد: قدم بعدی ما فهرست کردن نسخ خطی موجود در شبه قاره است؛ آنها (هندی‌ها) که نمی‌آیند نسخه‌های خطی فارسی‌شان را فهرست نویسی کنند و این وظیفه ماست. همچنین است درباره نسخ خطی فارسی و حتی عربی (با مولفین ایرانی) موجود در کشورهایی مانند روسیه، ترکیه و حتی اروپا.

نخسین بانک اطلاعاتی نسخ خطی جهان در ایران یکسال پیش به طور مشترک و همزمان در موسسه خانه کتاب و کتابخانه ملی ایران رونمایی شد. تا کنون 280 هزار رکورد که هر کدام از آنها بیش از دو میلیون "فیلد" را در خود جای داده در بانک اطلاعاتی مذکور به ثبت رسیده و با استفاده از آن می‌توان پی‌برد که کدام نسخه خطی در کدام شهر یا روستای کشور و حتی دنیا وجود دارد و از این طریق به اطلاعات موجود در آن دسترسی پیدا کرد. اما اوایل آذر ماه سال گذشته و تنها چهار ماه پس از راه‌اندازی این بانک، فعالیت آن به دلیل خروج یکی از موسسات حامی (موسسه خانه کتاب) متوقف شد.

کد خبر 913099

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha