عباسعلی مطلبی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به کاربردهای فناوری اطلاعات (IT) در شیلات گفت: فناوری اطلاعات دارای کاربردهای وسیعی است که از آن جمله می توان به کاربردهای آن در شیلات اشاره کرد.
وی افزود: در حال حاضر کشتیهای صیادی در اقیانوس هند و آبهای بحرین اقدام به صید می کنند که در این زمینه برنامه ای برای کنترل این کشتیها با استفاده از زیرساختهای فناوری اطلاعات در دست اجرا است.
مطلبی به جزئیات این برنامه اشاره کرد و اظهار داشت: این برنامه بر اساس سیستمهای "سونار" طراحی و تدوین شده است. این سیستمها با ارسال امواج، اطلاعات مورد نظر را ارائه می دهد.
وی برآورد دقیق ذخایر آبی را از دیگر کاربردهای "سونار" ذکر کرد و ادامه داد: با استفاده از این فناوری موفق به پیدا کردن مسیر مهاجرت ماهیان، میزان تراکم آنها، میزان آبزیان هر منطقه و مناطق تجمع آبزیان شدیم.
رئیس موسسه تحقیقات شیلات ایران با تاکید بر دقیق بودن برآوردها با استفاده از اطلاعات سیستمهای "سونار" خاطرنشان کرد: در حال حاضر کشتیهای تحقیقاتی مجهز به این فناوری در آبهای شمال و جنوب در حال حرکت هستند و اطلاعاتی را در زمینه مسیر مهاجرت ماهیان، وضعیت ذخایر و میزان تراکم در لایه های مختلف سطحی، میانی و عمیق آبها جمع آوری می کنند.
نظر شما