به گزارش خبرگزاری مهر، الکس دیژونگ با استفاده از یک تلفن همراه نوکیا مدل N82 از یک نرم افزار کمکی این گوشی برای ترجمه صداها به تصویر در مغز خود استفاده کرد. پس از ترکیب کردن تصاویر ذهنی از اطراف خود، وی به کمک دوربین عکاسی اش تصاویر را ثبت می کند. نابینایی دیژونگ بسیار پیشرفته بوده و وی تنها قادر به درک تیرگی و روشنایی است و به دلیل نداشتن توانایی برای دیدن عکسهای خود از همکاری برای ویرایش ایت تصاویر استفاده می کند. تا کنون تنها ناتوانی وی پس از نابینایی ویرایش تصاویری بود که به ثبت می رساند اما پس از ارائه تلفن همراه آی فون 3GS این توانایی نیز به وی بازگردانده شد.
این تلفن از نرم افزاری به نام VoiceOver برخوردار است که می تواند هرچیزی را که کاربر با کمک انگشت خود بر صفحه نمایشگر لمس می کند را بخواند. دیژونگ اکنون با استفاده از این نرم افزار و دیگر برنامه های مربوط به ویرایش عکس می تواند تصاویر خود را متناسب با علاقه اش ویرایش کند.
شرکتهای کوچک و بزرگ نرم افزاری و فناوری از سالهای پیش برای کمک به نابینایان نرم افزارهایی را ارائه کرده بودند که توانایی خواند نمایشگر را داشتند. در زمینه سخت افزاری نیز ابزاری مانند N82 که متناسب با نیازهای نابینایان طراحی شده است به کمک این افراد آمده است. این گوشی می تواند متناسب با شدت نوری که به واسطه دوربین خود دریافت می کند، اصوات متفاوتی را به وجود آورد و به این شکل فرد نابینا می تواند با شنیدن صداها، تصاویر مختلفی را به ثبت برساند و در واقع به کمک شنیدن این اصوات فرد می تواند ببیند.
دیژونگ همچنان به استفاده از این گوشی برای مشاهده اطراف خود استفاده می کند و گوشی اپل خود را نیز برای عکاسی یا ویرایش عکسها مورد استفاده قرار می دهد. وی معتقد است حتی اگر نتوانم آنچه به تصویر می کشم را ببینم هنوز به عنوان یک عکاس می خواهم بر روی همه کارهایی که باید انجام دهم تسلط داشته باشم.
بر اساس گزارش ویرد، وی عضو انجمنی به نام عکاسان نابینا است. مکانی که افراد نابینای دیگر کارهای هنری و شیوه های کاری خود را به اشتراک می گذارند. به دلیل اینکه نوع نابینایی در این افراد متفاوت است هر یک از این افراد از شیوه های مختلفی برای دیدن تصاویر استفاده می کنند.
نظر شما