به گزارش خبرنگار مهر، منابعی که برای گردآوری کتاب موسوعه الکلمات الرسول الاعظم به عنوان مجموعهای از 15 هزار حدیث پبامبر مورد استفاده قرار گرفته منابع حدیث شیعه 12 امامی است و منابع دیگر فرقههای شیعه بوده است.
دکتر حسین قشقایی رئیس پژوهشکده باقرالعلوم در مورد علل تدوین کتاب "موسوعه الکلمات الرسول الاعظم (ص)" اظهار داشته است: یکی از اشکالات وارد شده به شیعه این بود که بیشتر از امامان نقل میکند و کمتر به ساحت مقدس پیامبر اعظم توجه دارد به طوریکه گفته میشد دین را از پیامبر اخذ نمیکنند بلکه از امامان شیعه اخذ میکنند.
قشقایی افزوده است: دیگر اینکه معارفی که اهل بیت پیامبر و امامان شیعه ارائه میدهند همه مستند است به آنچه که از پیامبر دریافت کردهاند و نکته دیگر این بود که جمعآوری و گردآوری مجموعهای از سخنان پیامبر در کتابهای خاص برای مخاطب جذابیت ویژهای دارد که منجر به تدوین این کتاب شد.
مخاطب با مطالعه این کتاب درمییابد آنچه امامان شیعه عرضه کردهاند، همانی بود که پیامبر فرموده است.
حدود 8 تا 10 سال است بر روی این کتاب کار میشود و 6 سال نهایی آن را تلاش پژوهشکده باقرالعلوم (ع) بوده است که چهارده جلد کنونی این کتاب از سوی انتشارات امیرکبیر چاپ شده است و حدود 8 نفر در قسمتهای مختلف آن کار کردهاند.
از جمله ویژگیهای این اثر خودداری از آوردن احادیث یک یا دو کلمه ای؛ ذکر منابع به ترتیب زمان نگارش، نقل احادیث در نخستین منبع با ذکر برخی اختلافات در منابع دیگر و استخراج احادیث از منابع شیعی تا قرن 12 است.
جلد اول و دوم کتاب قرآن، جلد سوم کتاب النبی(ص)، جلد چهارم و پنجم کتاب الامام علی(ع) و فاطمه(س)، جلد ششم کتاب الحسین و اهل البیت(ع)، جلد هفتم کتاب الائمه(ع)، جلد کتاب الأدعیه، جلد نهم کتاب مناظرات پیامبر با دیگران، جلد دهم الخطب، کتاب الغزوات، کتاب القدسی، جلدا یازدهم و دوازدهم کتاب الاحکام، جلد سیزدهم و چهاردهم کتاب القصار نام دارند که به ترتیب موضوعبندی این کتاب محسوب میشوند که پس از راهنماییهای آیت الله جوادی آملی تقسیمبندی شدهاند. همچنین مقدمه این کتاب به قلم آیت الله جوادی آملی نوشته شده است.
پژوهشکده باقرالعلوم همچنین قصد دارد جلد پانزدهم را به نمایهای از این کتاب اختصاص دهد.
نظر شما