۱ مرداد ۱۳۸۸، ۱۳:۵۵

تجلیل از میراث داران البرز/

سرزمین تاریخی البرز ؛ سرشار از ظرایف فرهنگی

سرزمین تاریخی البرز ؛ سرشار از ظرایف فرهنگی

کرج - خبرگزاری مهر: سرزمین تاریخی البرز، سرشار از ظرایف فرهنگی است و بر خلاف تصور بسیاری، کرج سرزمینی با پیشینه ای کم اهمیت نیست بلکه پیشینه ای گرانقدر دارد و تجلیل از میراث داران البرز، تلاشی در جهت کمک به احیای فرهنگ تاریخی این سرزمین به شمار می آید.

به گزارش خبرنگار مهر در کرج، شاید هیچ کس باور نکند که کلانشهر کرج با وجود مشکلات کنونی در عرصه های مختلف، روزی و روزگاری محل تمدن و فرهنگ بوده و انسانهایی بزرگ را در دل خود پرورش داده است.

امروز میراث داران البرز در تالار شهیدان نژادفلاح گرد هم جمع شده اند تا فریاد بلند فرهنگ البرزی و البرز فرهنگی را سر دهند و با همه وجود بگویند که برای احیای این فرهنگ و بازگرداندن کرج به دوران باشکوه فرهنگی خود آماده اند.

یکی از مواردی که با ورود به تالار چشمها را به سوی خود می خواند، دکوراسیون فرهنگی صحنه است، دکوراسیونی سرشار از ادوات و ابزاری که در گذشته این سرزمین از آن استفاده می شده است، نور و موسیقی عرفانی نیز از سوی دیگر چشمها و گوشها را محصور خود می کند و همه اینها باعث می شود فضایی فرهنگی که در خور همایش تجلیل از میراث داران البرز باشد، به وجود آید.

همایش با ورود جمعی از خانمها و آقایانی که لباس محلی به تن داشتند، آغاز شد و موسیقی همراه با دف بر معنویت فضا افزود.

همایش میراث داران البرز با حضور استادان دانشگاه و محققان در رشته های مربوط به تاریخ و باشتان شناسی برگزار شد و طی آن هنرمندان، کارشناسان میراث فرهنگی و گرد آورندگان مجموعه آثار تاریخی موزه کرج مورد تجلیل قرار گرفتند.

بیش از 500 تن از علاقمندان به عرصه تاریخ و میراث فرهنگی ایران و شهرستان کرج در این همایش حضور داشتند که حدود 20 نفر از آنها را استادان دانشگاههای تهران و کرج تشکیل می دادند.

در این مراسم یک استاد دانشگاه علم و صنعت و الزهرا(س) به بحث اهمیت نگهداری از آثار تاریخی و ایجاد موزه های تاریخی درکشور پرداخت و گفت: هر ساله دهها اثر تاریخی در کشور به دلایل مختلف از بین می رود که این امر نگران کننده است.

محمدرضا چیت ساز با اشاره به موقعیت تاریخی و طبیعی شهرستان کرج ادامه داد: این منطقه به لحاظ تاریخی و جغرافیایی دارای موقعیتها و قابلیتهای منحصر به فردی است و لازم است تلاش لازم برای شکوفایی این قابلیتها صورت گیرد.

وی بیان کرد: هر چند سال یک بار یک غذای محلی، یک لباس سنتی و یک آداب و رسوم در کشور ما از میان می رود و فراموش می شود درحالیکه این امر شایسته کشوری که پیشینه فرهنگی ارزشندی دارد، نیست.

چیت ساز خاطرنشان کرد: آسایش ما از اجدادمان بیشتر است اما آرامشمان از آنها کمتر است که دلیل این امر کم توجهی به بحث فرهنگ است.

این استاد دانشگاه از موزه اسناد و نسخ خطی کرج به عنوان موزه ای بسیار گرانقدر نام برد و خاطرنشان کرد: کاری در این اموزه صورت گرفته، در نوع خود کم نظیر است و باعث شده زمینه ها احیای تاریخ فرهنگی کرج و شناخت آن بیش از پیش فراهم شود.

یک استاد دانشگاهی دیگر نیز در این مراسم ادامه داد: اگر قرار باشد جامعه ای ارزش گذاری شود و میزان رشد فرهنگی، ادبی و علمی آن مورد سنجش قرارگیرد، به طور مسلم توجه به حوزه های انسانی در این زمینه مهمترین ملاک ارزش گذاری می تواند باشد.

محمد خان محمدی ادامه داد: ملت ایران، انقلاب اسلامی را برای تحول اخلاقی، فکری و فرهنگی به پیروزی رساند و مردم خون دادند تا جامعه متعالی شود، ضمن اینکه هدف انقلاب اسلامی تنها تحول مادی نبوده است.

وی بیان کرد: اگر اندیشمندان، هنرمندان و اهل قلم در جامعه مورد توجه قرار گیرند و زمینه نیز برای پژوهش، آفرینشهای علمی، فنی و اخلاقی در جهت تغییرات اصولی ومناسب فراهم شود، در آن صورت است که می توان آن جامعه را ارزشی نامید.

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: به وطور مسلم، اخلاق و عبادت از عوامل تعالی انسان هستند و این عوامل باید در کنار علم و دانش و عمل قرار گیرند تا انسان به کمال برسد.

خان محمدی یادآور شد: باید با تمام وجود از میراث فرهنگی ایرانی اسلامی خود صیانت کنیم، ضمن اینکه مسئولیت اهل قلم وهنر در این عرصه سنگینتر از سایر قشرها است .

در ادامه این مراسم نیز یک محقق بناهای تاریخی نیز بیان کرد: لازم است موزه اسناد و نسخ خطی کرج عضو سازمان بین المللی موزه ها شود زیرا قابلیت این امر را دارد.

احمد ابوحمزه ادامه داد: کشور ایران از نظر فرهنگی ظرفیت افزایش موزه ها را دارد و مسئولان باید به این امر توجه ویژه ای داشته باشند.

وی عنوان کرد: موزه ها در احیای تاریخ فرهنگی کشورها نقش غیرقابل انکاری دارند و نباید به آنها به عنوان محلی برای نگهداری اشیای مرده و تاریخ مصرف گذشته نگاه کنیم.

این محقق و راهنماهای بناهای تاریخی خاطرنشان کرد: لازم است موزه ها از تکنولوژی ارتباطات استفاده کنند و از این طریق مخاطبان بیشتری در اینترنت برای خود بیابند.

در این همایش به تعدادی از مفاخر فرهنگی هنری و دست اندرکاران موزه تاریخی کرج لوح تقدیر و جوایزی اهدا شد.

کد خبر 916785

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha