عضو اتاق فکر ستاد مبارزه با مواد مخدر در گفتگو با خبرنگار مهر با عنوان این مطلب گفت : شناخت معتادان حرفه ای و دائم و تفکیک میان آنها و افرادی که دچار سوء مصرف مواد مخدر هستند و یا به صورت تفننی مواد مصرف می کنند به لحاظ نحوه مواجه و رفتار با آنها اهمیت بسیار زیادی دارد.
دکتر فرهاد طارمیان افزود : نباید فراموش کنیم که هیچ فردی به یکباره به مواد مخدر معتاد یا وابسته نمی شود بلکه به صورت تدریجی در طی یک مسیری که شروع آن به احتمال زیاد با مصرف تفننی بوده آغاز شده است اما با این همه در انتهای این مسیر همه افراد معتاد یکسری علائم و مشخصات واحدی دارند.
هیچ فردی به یکباره به مواد مخدر معتاد نمی شود بلکه به صورت تدریجی طی یک مسیری که شروع آن با مصرف تفننی بوده آغاز شده اما در انتهای این مسیر همه افراد معتاد علائم مشترکی دارند |
دکتر فرهاد طارمیان |
این پژوهشگر اعتیاد در ادامه با اشاره دلایل بالارفتن آستانه تحمل پذیری بدن فرد نسبت به مواد مخدر گفت : این ناحیه از مغز که وظیفه تولید این درد کشها را دارد از این پس به صورت طبیعی نیاز بدن را تامین نمی کند و چون به ماده دیگری وابسته شده به مرور نیازمند میزان بیشتری از ان است و به همین شکل میزان مصرف بالا می رود.
دکتر طارمیان در رابطه با دومین مشخصه این افراد تصریح کرد : بر اثر نرسیدن مواد به بدن فرد معتاد جسم او شروع به نشان دادن واکنشهای می کند که برخی از آنها فیزیکی و برخی دیگر نیز روانی هستند این واکنشها به صورت ظاهری به شکل چرت زدن، درد عضلانی ، شکم درد و دل پیچه، درد استخوانی، تهوع، بی قراری، اظطراب و ... بروز می دهد که البته برای مصرف مواد گوناگون این واکنش متفاوت است. پ
عضو اتاق فکر ستاد مبارزه با مواد مخدر در ادامه گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت : سومین مشخصه این افراد این است که آنها کنترل خود را روی میزان مصرف از دست می دهند و در یک دوره زمانی اندازه مصرفشان به شدت بالا رفته و جالب اینکه خود نیز به هیچ وجه انتظار چنین چیزی را نداشته اند.
هر فردی 3 یا 5 مورد از این نشانه ها را از خود بروز دهد بر اساس معیارهای جهانی و علمی یک معتاد حرفه ای و دائم محسوب می شود |
دکتر طارمیان |
استادیار دانشگاه علوم پزشکی زنجان ششمین و هفتمین نشانه این افراد را ضعف شدید و نابسامانی مفرط در رفتارهای اجتماعی مانند شغل و تحصیل و مصرف مواد در شرایط بسیار خطرناک و عجیب بر شمرد و تاکید کرد : هر فردی 3 یا 5 مورد از این نشانه ها را از خود بروز دهد بر اساس معیارهای جهانی و علمی یک معتاد حرفه ای و دائم محسوب می شود.
طارمیان در پایان با تاکید بر اینکه این معیارها در همه کتابها و مرجعهای علمی یکسان است یادآور شد : برای شناخت یک معتاد حرفه ای باید این علائم را بررسی کرد و اگر این نشانه ها در فرد مشکوکی نبود آنگاه مسئله سوء مصرف و مصرف تفننی مطرح می شود.
نظر شما