به گزارش خبرنگار مهر، عبدالله جاسبی چهارشنبه در بیستمین گردهمایی معاونان دانشگاه و روسای مراکز آموزشی و فرهنگی سما سراسر کشور گفت: مدارس سما عضو جدایی ناپذیر و فرزند خلف و برومند دانشگاه آزاد اسلامی هستند.
وی در رابطه با روند شکل گیری مدارس سما ادامه داد: حدود 10 سال از تاسیس دانشگاه آزاد گذشته بود که پیشنهاد تاسیس مدارس غیردولتی را خدمت آقای رفسنجانی که آن زمان رئیس جمهور کشور بود ارائه کردم تا از بار سنگینی که بر دوش آموزش و پرورش بود کاسته شود. البته طرحی که در آن زمان ارائه کردیم بسیار بلندپروازانه بود اما در نهایت در مجامع مختلف قانونی و تخصصی مورد بررسی قرار گرفت و تائید شد.
رئیس دانشگاه آزاد افزود: از ما خواسته شد از آنجا که دانشگاه آزاد طراح این امر است خود نیز آغاز کننده باضشد که ما هم استقبال کردیم و در حال حاضر مجموع مدارس غیرانتفاعی کشور رقم قابل ملاحظه ای هستند و بخش مهمی از بار از دوش آموزش و پرورش برداشته شده است.
وی اضافه کرد: در حال حاضر 18 سال از آغاز این حرکت توسط دانشگاه آزاد اسلامی می گذرد و موفقیتهایی که سازمان سما در این حوزه به دست آورده قابل توجه بوده است.
دانشگاه آزاد تا 10 سال آینده در همه حوزه ها حرف اول را خواهد زد
رئیس دانشگاه آزاد اضافه کرد: امروز دانشگاه آزاد اسلامی دوران کمیت خود را طی کرده و وارد دوران کیفیت شده است و مرحله به مرحله آموزش عالی دولتی را پشت سر می گذارد. فکر می کنم این دانشگاه در 10 سال آینده در همه حوزه ها حرف اول را بزند.
وی ادامه داد: در مورد سما از اول بخشی از ساختمانها استیجاری بود اما تفکر دراز مدت حاکم بود. به همین دلیل امروز بعد از چند سال احساس می کنیم که مدارس سما از یک موقعیت ممتاز و یک سازماندهی مستحکم برخوردار است که یکی از دستاوردهای بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی به حساب می آید.
وی به اصل 44 نیز اشاره کرد و گفت: در حال حاضر اصل 44 مطرح شده و واگذاری کارها و امور به مردم شور و هیجان زیادی را به خصوص بعد از سخنان مقام معظم رهبری به وجود آورده است.
دانشگاه آزاد و سازمان سما بهترین الگوی اصل 44 را بدون سر و صدا ارائه کرده اند
جاسبی تاکید کرد: در عمل دانشگاه آزاد و سازمان سما بهترین الگوی اصل 44 را بدون سر و صدا ارائه کرده اند. از آنجا که در امور ساخت مدرسه هستیم می دانیم زمانی که یک مدرسه می خواهد راه اندازی شود چه قدر انرژی و نیرو می گیرد و این امر به چه میزان می تواند بار سنگینی را از دوش آموزش و پرورش بر دارد.
وی ادامه داد: حسن مدارس سما و دانشگاه آزاد اسلامی این است که به مراتب هزینه هایشان کمتر از هزینه دانش آموزان و دانشجویان در سیستمهای دولتی است و این خصوصیت باید حفظ شود. نباید بگذاریم که هزینه هایمان بی حساب و کتاب رشد کنند و چیزی شبیه مدارس و دانشگاهها و مراکز دولتی شوند.
دانشگاه آزاد آماده است بخش مهمی از آموزش و پرورش را یکجا تحویل بگیرد
رئیس دانشگاه آزاد افزود: تصور می کنم که آموزش و پرورش برای آینده هیچ راهی ندارد جز اینکه آرام آرام تربیت دانش آموزان را به بخش غیردولتی بدهد. ما حاضریم بخش مهمی از آموزش و پرورش را یکجا تحویل بگیریم و اگر دولت واقعا می خواهد به اصل 44 عمل کند و دنبال راهکار می گردد این از راهکارهای مناسب است. البته ما توان نداریم که کل آموزش و پرورش را تحویل بگیریم ولی می توانیم مثلا 10 درصد دانش آموزان را به تدریج تحویل بگیریم که شهریه را آنها بدهند و ما اداره کنیم.
وی گفت: اگر این اتفاق نیفتد ما می توانیم مدارس سما را در شهرهایی که واحد دانشگاهی هستند توسعه بدهیم و در شهرهایی که زمینه مناسب دارند اما دانشگاه آزاد اسلامی نرفته است ایجاد کنیم. این راه برای توسعه مدارس سما و آموزشکده های سما فراهم است که این به جسارت و نوآوری مدیران سما بستگی دارد.
جاسبی ادامه داد: گذشته از توسعه کمی در نگاه به آینده باید به توسعه کیفی هم توجه کنیم. ما اگر می خواهیم کیفیت را بالا ببریم باید مسئله فضای آموزشی را به گونه ای حل کنیم که فضای آموزشی متعلق به خودمان و مناسب باشد که در این حوزه موفق بوده ایم و فکر می کنم که در آینده نمونه و الگو خواهیم بود.
جاسبی اضافه کرد: توصیه آخر من به مدیران مدارس سما این است که از همین الان سیستمهایشان را مکانیزه کنند و نگذارند مانند دانشگاه آزاد اسلامی دیر شود چرا که اگر می خواهند هزینه ها و پرسنلشان در حداقل ممکن باشد و کارها به خوبی جریان پیدا کند سیستمها باید مکانیزه شوند.
نظر شما