ولادت امام زين العابدين (ع ) بنا بربرخي روايات :
بنابر برخي روايات حضرت سّيد الساجدين امام زين العابدين (ع) چهارمين امام شيعيان جهان سه سال پيش از شهادت امام على ع در چنين روزي در سال 38 ه ق ، در مدينه ديده به جهان گشودند . مادر مكرمه آن حضرت ، شهربانو و پدر بزرگوارشان حضرت امام حسين ع است . سجاد و زين العابدين از القاب مشهور آن امام همام مي باشد و اين القاب به دليل كثرت عبادت به آن حضرت اطلاق شده است . آن امام همام در طول عمر پر بر كتشان و در حوزه سياسي براى پيش راندن مسلمانان به سوى نفرت از بني اميه و افزودن حس مبارزه جويى با آنان، تلاش هاى موثرى را به انجام رساندند و در فرصتهاي مختلف ، مردم را بر ضد امويان تحريك مي كردند. آن امام همام براى آگاهى مردم، شيوه دعا را به كار گرفتند ، به گونه اي كه به گفته بسياري از عالمان علوم اسلامي دعاهاى آن حضرت، بازگو كننده رويدادهاى عصر آن حضرت اند .صحيفه سجاديه كه به زبور آل محمد مشهور است، اثر بي نظيرى است كه در جهان اسلام، پيوسته مورد توجه بزرگان و علما و مصنفان قرار گرفته است .
زهد حضرت امام سجاد و عبادت ايشان در ميان عالميان مثال زدني است .آن حضرت در سخنان خود فرموده بودند :
تعصي الاله وانت تظهر حبّه هذا لعمري في الفعال بديع
لو كنت تظهر حبه لأطعته ان المحب لمن يحب مطيع
«عصيان پروردگارت مي كني و آنگاه بردوست داشتن او مصري . حقا كه اين اين ادعا از عجيب ترين چيز هاست . اگر خداي را به واقع عشق مي ورزيدي اطاعت او مي داشتي ، چراكه دوستدار هماره مطيع محبوب است.» از ديگر آثار ارزنده به جا مانده از امام سجاد(ع )، مجموعه اى تربيتى و اخلاقى است به نام رساله الحقوق است كه امام(ع ) در آن وظايف گوناگون انسان را در برابر خدا ، خود و ديگران، با بيانى شيوا و گويا بيان كرده است. فعاليت هاي امام ع در حوزه اجتماعي نيز سر آمد همگان است . آن حضرت در طول عمر پر بر كتشان خدمات بسياري به بخش محروم جامعه آن ديار اعطا كردند كه رسيدگى به درماندگان، يتيمان، تهيدستان و بردگان بخشي از آنها ست .برخي از روايات بر اين نكته تاكيد دارند كه آن حضرت، هزينه زندگى صد خانواده تهيدست را عهده دار بود. آن امام همام در حوزه اخلاق اسلامي سر آمد ديگران بودند و در هر حال مردم را به رعايت آداب و اخلاق اسلامي سفارش مي كردند .ابي حمزه ثمالي از امام سجاد (عليه السلام) نقل مي كند كه آن حضرت فرمودند: «ما تجرعت جرعة غيظ أحب إلي من جرعة غيظ أعقبها صبرا؛ هيچ فروبردن خشمي در نزد من محبوبتر از فرو بردن خشمي كه براي آخرت بگذارم نيست.»
بخش عمده اي اززندگي امام سجاد ع در واقعه كربلا و وقايع پس از آن مي گذرد . آن حضرت به دليل برخي كسالت هاي جسماني اجازه حضور در ميدان نبرد را نيافتند و وظيفه خود را در پيام رساني واقعه كربلا و همچنين افشاي طريق حكام جائر وشرح دقيق واقعه كربلا براي عامه مردم به انجام رسانيدند . آن امام همام سرانجام و در روز 12 و يا 25 محرم سال 95 هجرى، درمدينه، به دسيسه هشام بن عبدالملك، مسموم گرديد و در 56 سالگى به شهادت رسيد. مدفن آن حضرت در قبرستان بقيع در مدينه منوره واقع شده است.
تولد شيخ حسن ابن علي ابن داوود حلي :
در چنين روزي در سال 647 ه ق عالم بزرگوار شيخ حسن ابن علي ابن داوود حلي ديده به جهان گشود . از آن عالم رباني آثار گرانسنگي به جاي مانده است كه از ميان آنها مي توان به رجال اشاره كرد .
در گذشت آيت الله آقا نجفي همداني :
در چنين روزي در سال 1417 ه ق عالم رباني حضرت آيت الله سيد محمد حسيني مشهور به آقا نجفي همداني ديده از جهان فروبست . از آن عالم رباني آثار گرانسنگي به جاي مانده است كه از ميان آنها مي توان به تفسير انوار در خشان اشاره كرد .
توقيف دارايي هاي ايران در آمريكا به دستور كارتر :
پس از نااميدي دولت آمريكا از حل سريع بحران گروگان گيري جاسوسان آمريكايي در ايران و در يافت اين نكته كه رهبري انقلاب نيز اقدام دانشجويان را درتصرف جاسوسخانه اين كشور، در تهران مورد تاييد قرار داده است ، دولت آمريكا براي ضربه زدن و تحت فشار قرار دادن جمهوري اسلامي ايران ، در چنين روزي در سال 1359به دستور كارتر كليه دارايي هاي رسمي ايران در بانكهاي آمريكايي را توقيف كرد . كارتر رييس جمهور وقت آمريكا همچنين در ابتداي كار تلاش زيادي به عمل آورد كه نوعي تحريم بين المللي عليه ايران به اجرا بگذارد و لي به علت مخالفت اتحاد جماهير شوروي سابق به اين خواسته خود نرسيد اگرچه در آينده نه تنها اقدام به قطع كليه روابط سياسي و ديپلماتيك با ايران كرد بلكه دست به اعمال فشارهاي سياسي و تضييقات اقتصادي جديد زد كه در همين راستا تجاوز نظامي دولت امپرياليستي آمريكا در صحراي طبس منجر به شكست فضاحت باري شد.
در گذشت مادام كوري :
ماري اسكودوسا معروف به ماري كوري دانشمند شهير لهستاني در ورشو متولد شد . وي به سال 1895با پير كوري استاد فيزيك و شيمي شهر پاريس ازدواج كرد . اين دو با همكاري هم كاوش هاي شيمي خود را در شيمي دنبال كردند و سرانجام موفق به كشف دو عنصر راديوم و پولونيوم در سال 1902 شدند . اين زوج دانشمند به اتفاق هانري بكرل در سال 1903 جايزه نوبل را دريافت كردند . در سال 1905 پير كوري به سمت استاد فيزيك عمومي دانشگاه سوربن مشغول به كار شد و به عضويت آكادمي علوم در آمد . مادام كوري پس از مرگ شوهر به استادي دانشگاه سوربن برگزيده شد و براي دومين بار در سال 1911 موفق به اخذ جايزه نوبل شيمي شد . اين زن دانشمند با كشف راديم ، استفاده از اشعه آلفا را ممكن ساخت ، بطوريكه با كشف اين اشعه بسياري از بيماري ها در آن دوران مورد معالجه قرار گرفت . وي سرانجام در اثر تماس طولاني با اين ماده راديو اكتيو درچهار ژوييه 1934 ميلادي دار فاني را وداع گفت .
روز استقلال آمريكا از انگلستان و روز ملي اين كشور :
آمريكا كشوري است در قاره آمريكاي شمالي به مساحت 9384721 كيلومتر مربع . اين كشور ميان دو اقيانوس اطلس و كبير واقع شده است . حكومت اين كشور كه جمهوري فدرال است در سال 1789 تشكيل شد . ايالات متحده در چنين روزي در سال 1776 از انگلستان مستقل شد واين روز به عنوان روز ملي آمريكا در تاريخ اين كشور ثبت شد . ايالات متحده ابتدا با سيزده ايالت تشكيل شد و هم اكنون تعداد ايالات آن با احتساب منطقه كلمبيا بيشتر از پنجاه ايالت است . ايالات متحده آمريكا در سال 1945 عضو سازمان ملل متحد شد و از اعضاي ثابت و داراي حق وتو در شوراي امنيت است . .نژاد مردم آن گوناگون و زبان و لهجه آن انگليسي است. بيش ازهفتاد و پنج در صد مردم اين كشور پروتستان، بيست در صد كاتوليك و بقيه پيرو دين دبنهاي اسلام ويهود يت اند .
روز استقلال فيليپين :
فيليپين ، مجمع الجزايري است آتشفشاني در شرق آسيا به مساحت 299681كيلومتر مربع .اين كشور در چنين روزي در سال 1946از ايالات متحده آمريكا مستقل شد ولي قبل از اعلام استقلال در تاريخ بيست و چهارم اكتبر 1945 به عضويت سازمان ملل متحد در آمد . نژاد بيشتر مردم مردم آن زرد ايگورت است و علاوه بر زبان رسمي تاگالوگ ، زبان اسپانيولي و انگليسي هم در آنجا رايج است . اهالي اين سرزمين از اديان مسيحيت و اسلام پيروي مي كنند . نوع حكومت اين كشور جمهوري است .
تولد ناتانيل هاثورن :
در چنين روزي در سال 1804 ميلادي ناتانيل هاثورن نويسنده برجسته آمريكايي ديده به جهان گشود . هاثورن در سال 1864 ميلادي ديده از جهان فروبست . نامه اسكارلت عنوان مهمترين اثر اوست . وي پس از طي تحصيلات مقدماتي وارد دانشگاه بودين شد اما تحصيل را در اين دانشگاه رها كرد. هاثرون از اين پس به مدت دوازده سال در انزوا به سر برد و همين مايه هاي خلاقيت را در او پراكند . اولين داستان او به نام «دره اي ميان سه تپه » منتشر شد.هاثورن در سال 1837 ، پس از انتشار «داستان هاي بازگفته » به شهرت كم نظيري دست يافت . او پس از عمري نگارش سرانجام در چنين روزي در سال 1864 ميلادي ، در شهر پليموت نيوهمپشاير،ديده از جهان فروبست.
تولد ژرار دبرو :
در چنين روزي در سال 1921 ميلادي اقتصاد دان برجسته فرانسوي به دنيا آمد . وي به سال 1983 ميلادي جايزه نوبل اقتصاد را از آن خود كرد .
در گذشت فرانسوا رنه دو شاتو بريان :
در چنين روزي در سال 1848 ميلادي شاتو بريان نويسنده و سياست مدار فرانسوي ديده از جهان فروبست .
به نقل از پايگاه اطلاع رساني آي كتاب دات كام : شاتو بريان در سال 1768 ميلادي در سن مالو از شهرهاي شمال غربي فرانسه به دنيا آمد. نام اصلي وي فرانسوا رنه بود، در سال 1786 با رتبه استواري به خدمت سربازي مشغول شد و چون آتش انقلاب در فرانسه زبانه كشيد به آمريكا سفر كرد. نزديك يك سال در كانادا و برخي ديگر از ممالك دنياي نو به سياحت گذرانيد و در سال 1792 به فرانسه بازگشت و به ياري شاهزادگان و مهاجراني كه بر ضد حكومت انقلابي در شهر گب لنتز گرد آمده بودند برخاست، ولي در آنجا مجروح شد و به انگلستان رفت. چندي بعد همين كه بناپارت در فرانسه به مقام كنسولي رسيد شاتوبريان بار ديگر به پاريس آمد و بدو پيوست و به مقامات دولتي رسيد، اما ديري نگذشت كه علتي سياسي او را از بناپارت رنجيده خاطر و با مخالفان وي همداستان ساخت. پس راه سفر بيت المقدس پيش گرفت و كشورهاي يونان، شام، مصر، تونس و اسپانيا را سياحت كرد. در دوران بازگشت خاندان بوربن به سلطنت فرانسه شاتوبريان باز به ميدان سياست داخل شد و به مقامات سفارت و وزارت خارجه رسيد. در سال 1830 پس از انقراض خاندان بوربن حيات سياسي را ترك گفت و باقي عمر را به نويسندگي گذرانيد و سرانجام در سال 1848 در پاريس درگذشت. از مهمترين آثار ادبي شاتوبريان كه در ادبيات فرانسه تأثير خاص داشته يكي داستان آتالا و ديگري حكايت رنه است، كه هر دو مظهر احساسات شخصي اوست. ديگر كتاب هاي او عبارتند از، شهيدان و جلال مسيحيت، كه از عقايد ديني وي حكايت مي كند.
آليس در سرزمين عجايب :
در چنين روزي در سال 1862 ميلادي لوئيس كارول نگارش شاهكار آليس در سرزمين عجايب را آغاز كرد . وي اين كتاب را در سال 1865 ميلادي منتشر كرد .
نظر شما