به گزارش خبرگزاری مهر، این برگهای ترکیبی با همکاری محققان دانشگاه کالیفرنیا، میشیگان و ام آی تی ارائه شده است. برگهای ترکیبی از رشته های شیشه ای در میان شبکه ای از شیارهای باریک پر از آب، مشابه رگ برگ در برگهای واقعی تشکیل شده اند.
انتهای شبکه های ریزتر که در لبه برگها قرار دارند باز است تا آب فرصت بخار شدن یافته و جریانی با سرعت 1.5 سانتیمتر بر ثانیه در ساقه مرکزی برگ به وجود آورد. در عین حال دانشمندان صفحاتی فلزی را به دیواره ساقه اصلی افزوده و آن را به مدار الکتریکی اتصال داده اند.
صفحات فلزی باردار و آب جاری درون ساقه ترکیبی از دو لایه رسانا که توسط یک لایه عایق از یکدیگر جدا شده اند به وجود آورده و یک خازن را به وجود می آورند. در این صورت برگ با جریانهای مقطع و مداوم آب به همراه حبابهای هوا به منبع تولید انرژی الکتریکی تبدیل خواهد شد.
با کمک گرفتن از خواص مختلف الکتریکی آب و هوا هر زمان که حبابی که از میان دو لایه رسانا عبور می کند، ظرفیت الکتریکی برگها تغییر کرده و جریان الکتریکی کوچکی به وجود می آید که به مداری خارجی هدایت شده و از این کانال درون خازنی ذخیره می شود. به گفته محققان در این روش از انرژی مکانیکی جریان آب در تغییر ظرفیت الکتریکی و افزایش میزان انرژی ذخیره شده خازنها استفاده می شود.
هر بار عبور حباب هوا میزان خروجی الکتریکی را دو تا پنج میکرو ولت افزایش می دهد. در کل این برگها از تراکم انرژی برابر دو میکرووات در سانتیمتر مکعب برخوردارند. با وجود اینکه این میزان از انرژی در برابر انرژی تولید شده در سلولهای سوختی و سیستمهای تامین انرژی بسیار ناچیز به شمار می روند اما برگهای مولد انرژی به عنوان یک سیستم تولید و ذخیره مجزا بسیار قابل توجه و کاربردی خواهند بود.
بر اساس گزارش نیوساینتیست، از چنین سیستمی می توان در تولید درختهای مصنوعی استفاده کرد که تنها با استفاده گرفتن از رطوبت هوا و چرخه بخار آب قادر به تولید انرژی الکتریکی خواهند بود. با این حال محققان معتقدند بهترین خروجی انرژی حاصل از این شیوه به اندازه ای نیست که بتواند با انرژی خورشیدی رقابت کند.
نظر شما