پیام‌نما

لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ وَ مَا تُنْفِقُوا مِنْ شَيْءٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَلِيمٌ * * * هرگز به [حقیقتِ] نیکی [به طور کامل] نمی‌رسید تا از آنچه دوست دارید انفاق کنید؛ و آنچه از هر چیزی انفاق می‌کنید [خوب یا بد، کم یا زیاد، به اخلاص یا ریا] یقیناً خدا به آن داناست. * * * لَن تَنَالُواْ الْبِرَّ حَتَّی تُنفِقُواْ / آنچه داری دوست یعنی ده بر او

۱۵ شهریور ۱۳۸۸، ۱۲:۰۱

گزارش خبری مهر/

قهر گلستانیها با شبکه سبز / گله مردم از عدم تولید برنامه های جذاب

قهر گلستانیها با شبکه سبز / گله مردم از عدم تولید برنامه های جذاب

گرگان - خبرگزاری مهر: ضعف برنامه های تولید شده و دریافت نشدن تصاویر شبکه محلی سیمای گلستان، فاصله بین مخاطبان و رسانه محلی را افزایش داده است و موجب نارضایتی و قهر مخاطبان با شبکه سبز شده است.

به گزارش خبرنگار مهر در گرگان، این درحالیست که در عصر فناوری و ارتباطات هنوز برخی از مناطق استان گلستان با مشکل دریافت تصاویر سیما مواجه هستند.

کمبود سوژه های مناسب، تعامل کم با نخبگان و دانشگاهی ها، کم توجهی به فرهنگ بومی و محلی، ضعف برنامه سازی، توجه نکردن به تمامی مناطق استان، استفاده نشدن از ظرفیتهای فرهنگی و ادبی، شبکه محلی سبز گلستان را نیازمند بازنگری اساسی در تولیدات و برنامه ها کرده است.

برآیندها نشان می دهد که شبکه های محلی صدا و سیمای استانها در تقویت و همگرایی فرهنگی و بومی و تقویت فرهنگ ملی نقش اساسی دارند و باید برنامه سازی ها برای تقویت داشته های فرهنگی گسترش یابد.

وجود فرهنگها و اقوام مختلف، گلستان را به رنگین کمانی از آداب و سنن تبدیل کرده و صدا و سیما در انعکاس این داشته ها و غنای فرهنگی و معرفی آن به هموطنان و جهانیان تاثیرگذار است.

مشکلات فرآروی شبکه سبز گلستان درحالیست که برنامه های این شبکه از حدود دو ماه قبل بر روی ماهواره قرار گرفته است و پخش ماهواره ای برنامه های شبکه سبز، فرصت مناسبی برای توسعه فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی استان گلستان و معرفی منش، سنن و آداب و رسوم این استان سبز به جهانیان بوده و این مسئولیت برنامه سازان و هنرمندان را در این عرصه سنگین تر و حساستر می کند.

رشد شبکه های ماهواره ای و غربی، لزوم تقویت شبکه های استانی را الزامی می سازد

در حال حاضر وضعیت برنامه های شبکه سبز گلستان به گونه ای است که برخی از اهالی این استان رغبتی به دیدن برنامه های این شبکه ندارند و ترجیح می دهند از شبکه های سراسری و شبکه تهران بهره برند و آن را مناسب تر بدانند.

هم مرز بودن گلستان با کشورهای حاشیه خزر و داشتن مرز مشترک، روند روبه رشد تهاجم فرهنگی، رشد شبکه های ماهواره ای و غربی، لزوم تقویت شبکه های استانی صدا و سیما را برای مقابله با این تهاجم الزامی می سازد.

یک شهروند گرگانی به خبرنگار مهر گفت: برنامه های شبکه محلی سبز به قدری ضعیف است که کمتر کسی وقت خود را صرف دیدن برنامه های آن می کند و آن طور که باید از این ظرفیت در استان استفاده نشده است.

فاطمه حسینی افزود: شبکه سبز استان به محل نمایش فیلمهای شبکه های دیگر و فیلمهای خارجی تبدیل شده و رسالت شبکه استانی را فراموش کرده است.

وی اظهار داشت: در معرفی مناطق مختلف استان، فقط به مرکز و برخی مناطق حاشیه آن توجه شده و در ساخت برنامه و استفاده از هنرمندان و ظرفیتهای فرهنگی و هنری به تمامی مناطق توجه نشده است.

در برنامه های شبکه سبز به فرهنگ بومی و گویش محلی هیچ توجهی نمی شود

وی خاطرنشان کرد: توجه به گویش و زبان محلی و فرهنگهای بومی از جمله رسالتهای شبکه های استانی صدا و سیما بوده که در شبکه سبز به این امر نیز آن طور که باید توجه نشده است.

یک شهروند از شهرستان مراوه تپه نیز در این خصوص به خبرنگار مهر اظهار داشت: اختلال در تصاویر صدا و سیما و دریافت نشدن تصاویر برخی شبکه ها از جمله شبکه استانی از جمله مشکلات صدا و سیماست.

جعفر نوایی افزود: برنامه های محلی صدا و سیما کم بوده و نتوانسته توقع مردم را برآورده کند و باید برنامه سازان بیشتر در این زمینه تلاش کنند.

وی اظهار داشت: ضعف برنامه های سیمای محلی موجب گرایش جوانان به برنامه های شبکه های بیگانه می شود که این امر بر فرهنگ محلی و اصیل تاثیر منفی می گذارد.

وی خاطرنشان کرد: صدا و سیما باید با بخشهای مختلف از جمله نهادهای فرهنگی و دانشگاهی برای کیفیت بخشی به برنامه ها و ساخت برنامه های جدید و متنوع همکاری و تعامل بیشتری داشته باشد.

شهروند دیگری از مینودشت نیز اظهار داشت: بیشتر برنامه سازان و هنرمندان صدا و سیما گلستان از مرکز استان بوده درحالیکه در بخشهای مختلف استان، هنرمندان پرقابلیت و توانمندی وجود دارد.

محمد تقی زاده بیان داشت: برنامه های فاقد محتوای شبکه سبز، فاصله بین مخاطب و این رسانه را افزایش داده است و باید برای آشتی دادن مخاطب با این رسانه تلاش جدی شود.

وی کم بودن اخبارهای محلی، نمایشها و فیلمهای بومی و محلی را از دیگر مشکلات شبکه استانی گلستان برشمرد.

این شهروند ادامه داد: با ماهواره ای شدن برنامه های صدا و سیما، برنامه سازان باید برای ارتقای کیفیت برنامه بیش از بیش تلاش کنند و با تولید برنامه های متنوع گامهای مثبت و سازنده برای معرفی استان بردارند.

قهر مخاطبان گلستان با برنامه های شبکه سبز درحالیست که معرفی استعدادهای استان در برنامه های داخل استانی و پخش سراسری برای جذب سرمایه گذار، معرفی جاذبه های گردشگری استان با تولید برنامه های قوی با استفاده از کارگردانهای مستندساز باتجربه از جمله رسالتهای شبکه های استانی است.

انعکاس محرومیتهای استان، تلاش در جهت بالا بردن سطح فرهنگی مردم، معرفی نخبگان استان در سطح کشور، استفاده از افراد تحصیلکرده و مسلط به زبان مادری (از همه قومیتها)، تولید خبر واقعی و انعکاس آن بدون در نظر گرفتن ملاحظات جناحی، تنویر افکار عمومی در بخش مدیریت کلان استان از دیگر رسالتهای شبکه های محلی رسانه ملی است.

کد خبر 922175

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha