۱۵ مرداد ۱۳۸۸، ۱۰:۰۰

سفر به خانه خدا با محدودیتهای بسیار همراه شده است؛ اخبار هفتگی جهان اسلام

سفر به خانه خدا با محدودیتهای بسیار همراه شده است؛ اخبار هفتگی جهان اسلام

خبرگزاری مهر - گروه دین و اندیشه: سفر زائران خانه خدا از کشورهای مختلف به عربستان به دلیل شیوع آنفلوآنزای خوکی با تدابیر شدید ایمنی و محدودیتهای بسیار انجام می‌شود تا خطر ابتلا و شیوع به حداقل برسد .

شیعیان استانهای مختلف کربلا با پای پیاده راهی کربلا شده‌اند تا در نیمه شعبان زمان ولادت حضرت مهدی (عج) در کربلا حضور یابند.

شیعیان عراقی راهی کربلا می‌شوند

در طول مسیر از این زائران با غذا، نوشیدنی و ارائه مکانی برای استراحت حمایت می‌کنند. نیروهای امنیتی و پلیس در راستای حمایت از زائران کربلا آماده خدمت‌رسانی هستند.

افضل شامی معاون دبیرکل عتبات عالیات از تشکیل کارگروهی برای مسئولان عتبات عالیات جهت استقبال از میلیونها نفر در نیمه شعبان خبر داد و اظهار داشت: برای این ایام تلاش شده است تا بهترین خدمات به زائران ارائه شود.

31 مردادماه آغاز ماه رمضان در مصر اعلام شد

آموزشگاه مطالعات نجوم و ژئوفیزیک مصر با اشاره به اینکه ماه شعبان امسال 30 روزه است، اعلام کرد: آغاز ماه مبارک رمضان 22 آگوست (31 مردادماه) خواهد بود. صلاح محمود رئیس آموزشگاه مذکور و کارشناس نجوم مصر اظهار داشت: جمعه 21 آگوست (30 مردادماه) ماه شعبان به پایان می رسد و آغاز ماه مبارک رمضان روز شنبه 22 آگوست خواهد بود.
لیبی نیز اعلام کرد که 21 آگوست (30 مردادماه) اول ماه مبارک رمضان خواهد بود.

مسئله رؤیت هلال ماه همواره مسئله‌ای حساس در کشورهای اسلامی است. در حالی که یک گروه از علما اعتقاد دارند مسلمانانی که در یک بخش از شب با یکدیگر سهیم هستند باید از نوع رؤیت هلال ماه پیروی کنند عده‌ای دیگر اظهار داشته‌اند که مسلمانان در هرکجای دنیا باید از تقویم قمری عربستان پیروی کرده و گروه سوم بر این باور هستند که مقام مسئول رؤیت هلال ماه در هر کشوری زمان رؤیت هلال ماه را اعلام کرده و مسلمانان آن کشور باید از آن پیروی کنند.

کتابهای راهنما میان زائران خانه خدا در ماه رمضان توزیع می‌شود

بر اساس پیش‌بینیهای انجام شده طی ماه مبارک رمضان قرآن و کتابهای راهنما میان زائران خانه خدا توزیع خواهد شد. دکتر محمد بن ناصر الخزیم معاون رئیس کل امور مسجدالحرام با اشاره به آمادگی مسجدالحرام برای برگزاری موسم حج در ماه مبارک رمضان، اظهار داشت: هر سال با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان اقداماتی در راستای خدمت رسانی به زائران خانه خدا انجام می شود.

وی این اقدامات را در راستای ایجاد آرامش، طمأنینه و ایجاد فضای عبادی داخل مسجدالحرام و اطراف آن خواند تا سطح خدمت به زائران خانه خدا ارتقاء یافته و در اطلاع رسانی نسبت به امور دینی آنها سهیم شوند. قرار است میان زائران خانه خدا در موسم حج در ماه مبارک رمضان قرآن و کتابهای راهنما توزیع شود.

عربستان برای حج رمضان آماده می‌شود

با نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان، عربستان برای برگزاری مراسم حج با ارتقای سطح خدمات به زائران خانه خدا و اجرای پروژه‌های فرهنگی آماده می‌شود. ریاست کل امور مسجدالحرام و مسجدالنبی آمادگی خود را برای برگزاری موسم حج امسال در ماه مبارک رمضان اعلام کرد و گفت: به منظور ارتقای سطح خدمات زائران خانه خدا و سهیم شدن در فرهنگسازی و اطلاع رسانی در امور دینی در مسجدالحرام اقداماتی را اجرا می کند.

محمد بن ناصر خزیم معاون رئیس کل امور مسجدالحرام تصریح کرد: هدف از اجرای این پروژه ایجاد آرامش و طمأنینه و افزایش جو عبادی درون مسجدالحرام و محیط اطراف آن و ایجاد حسن تعامل و ایجاد خدمات لازم است تا در فرهنگسازی و اطلاع رسانی در امور دینی سهیم باشند. این اقدامات و پروژه های اجرایی از پنجشنبه نیمه شعبان آغاز می شوند که طی آن اموری چون جنبه های مختلف توجیهی و اجرایی، تمرکز بر اطلاع رسانی به زائران خانه خدا در امور دینی، برگزاری دوره های آموزشی از سوی علما و اندیشمدان، توزیع قرآن کریم و کتابهای راهنما میان زائران است.

خزیم یادآور شد: این پروژه ها شامل بازدید از کارخانه ساخت پوشش کعبه، آماده سازی آب زمزم، مفروش کردن ورودیهای مسجدالحرام، ممنوعیت ورود غذا به جز خرما و قهوه به داخل مسجد، توجه به نظافت مسجدالحرام و اطراف آن، تعبیه دستگاههای تصویری و ارتباطی و نردبانهای برقی برای تسهیل رفت و آمد زائران خانه خدا خواهد بود.

کارگزاران عربستان شیوه رفتار درست با حجاج خانه خدا را می‌آموزند

دوره‌های آموزشی برای اعضای شوراهای دینی عربستان برگزار می‌شوند تا طی موسم حج امسال بتوانند با حجاج با مذاهب و اعتقادات مختلف به‌خوبی رفتار و تعامل برقرار کنند. بیش از 100 عضو از دستگاه شورای امر به معروف و نهی از منکر و شوراهای دینی عربستان گردهم آمدند تا در دوره‌های آموزشی به منظور ارتباط با حجاج با مذاهب و اعتقادات مختلف شرکت کنند.

این برنامه‌ها و دوره‌های آموزشی از ماه شوال در مکه و مدینه برگزار می‌شود و تا آغاز موسم حج ادامه خواهد داشت. دکتر احمد فریح معاون آموزشگاه عالی امر به معروف و نهی از منکر عربستان هدف از برگزاری این دوره‌های آموزشی را توسعه ارتباط و تعامل با حجاج با مذاهب مختلف فقهی خواند و اظهار داشت: در موسم حج حجاج از کشورهای مختلف به عربستان سفر می‌کنند و اختلاف عقاید بسیاری در این زمینه وجود دارند که کارگزاران عربستان باید به آداب و رسوم و مذاهب مختلف احترام گذارند.

مسجد تاریخی مصر پیش از رمضان بازگشایی می‌شود

دومین مسجد تاریخی و قدیمی مصر که چهار سال مورد مرمت و بازسازی قرار گرفته، دو هفته مانده به ماه مبارک رمضان بازگشایی و از نمازگزاران استقبال خواهد کرد. این مسجد دومین مسجد مصر و همچنین قاره آفریقا است. با وجودیکه چیزی از آثار و بنای اولیه این مسجد که مقداد بن اسود در سال 21 هجری پس از فتح مصر آن را ساخته باقی نمانده، اما مورد بازنگری و توسعه قرار گرفته است.

این مسجد دارای نوشته هایی به خط کوفی، ستونهایی از سنگ مرمر و سنگهای دیگر تزئینی است که تاریخ آنها به عصر رومانیها در مصر بازمی گردد. عملیات ترمیم و بازسازی مسجد شامل محکم سازی زمین، دیوارها، ساخت دو گلدسته و عملیات ترمیم و بازسازیهای دیگر بوده است.

مسجد دارای گنبدی است که در وسط واقع شده و ایوانهایی در چهار طرف به آن محیط شده است. ورودی اصلی در سمت غربی مسجد قرار دارد. در نزدیکی در اصلی سالنی قرار داشته که به هنگام وقوع زلزله زلزل در سالهای گذشته تخریب شده بود.مسجد برای نخستین بار در سال 853 میلادی به دنبال حمله بیزانسها به شهر دمیاط تخریب و در آتش سوخت. اما مسلمانان آن را مجددا ساخته و توسعه دادند. توسعه دیگر آن به عصر ایوبیها بازمی گردد.

اما آنچه باعث تعجب در این مسجد است سرگذشت آن است که دو بار طی جنگهای صلیبی به کلیسا تبدیل شد و پس از فتح از سوی مسلمانان مجددا مسجد شد. این مسجد یک بار در جنگ سال 1219 و بار دیگر در سال 1249 به کلیسا تبدیل شد. صلیبیها در جنگ اول قرآنهای موجود در این مسجد را در اختیار گرفته و آنها را همراه منبری ساخته شده از چوب آبنوس به روم فرستادند و نام مسجد را کلیسای حضرت مریم گذاشتند. اما در عصر عثمانی به مسجد تبدیل شد و بارها مورد مرمت قرار گرفت. ارتفاع آب باعث شد که به مسجد خسارت بسیاری وارد شود و دیوارها و ستونها آن از بین برود که طی عملیات بازسازی تا حدودی از پیشروی این تخریبها جلوگیری شده است.

علمای الازهر با صدور قانونی برای تنظیم خانواده مخالفت کردند

علمای الازهر با پیشنهاد وزیر خانواده مصر مبنی بر صدور قانون تنظیم خانواده و مشخص کردن تعداد فرزند برای یک خانواده مخالفت کردند. مشیره خطاب وزیر خانواده مصر هدف از این پیشنهاد را جلوگیری از افزایش جمعیت و کاهش بیکاری خواند و گفت: در این طرح هر خانواده می تواند تنها دو فرزند داشته باشد که برای مبارزه با مشکلات بیکاری و خوراک در آینده راهکار مناسبی است.

محمد دسوقی استاد فقه دانشکده دارالعلوم دانشگاه قاهره در مقابل این اظهارات، با اشاره به اینکه مشخص کردن تعداد نسل در مصر به منظور مبارزه با مشکلات اسکان هرگز موفق نمی شود، خواستار اطلاع رسانی دینی میان شهروندان و مسئله تنظیم خانواده شد و تصریح کرد: جامعه نیاز به افزودن قوانینی در این خصوص ندارد، بلکه نیاز به اشاعه اطلاع رسانی دینی صحیح درباره مسائل مرتبط با موضوعات اجتماعی دارد.

محمد سید طنطاوی شیخ الازهر نیز صدور قانونی برای مجبور کردن شهروندان برای تنظیم خانواده و یا مشخص کردن تعداد معینی فرزند برای آنها را مخالف شریعت اسلام خواند و آن را غیر جایز اعلام کرد. 

دکتر محمد ابولیله عضو شورای عالی امور اسلامی قاهره نیز صدور قانون مشخص کردن فرزندان را در اراده خداوند خواند و اظهار داشت: انسان نمی تواند در این امر مداخله کند. صدور قانونی برای مشخص کردن نسل به عنوان راهکاری برای رفع مشکلات اسکان، بیکاری، خوراک و دیگر مسائل نیست، بنابراین پیشنهاد فوق ضمن آنکه از نظر شریعت اسلام مجاز نیست و غیرواقعی به شمار می رود، از نظر قانونی نیز مردود است.

موزه هنرهای اسلامی مصر افتتاح می‌شود

موزه هنرهای اسلامی مصر شامل بیش از 100 هزار قطعه هنری از کشورهای اسلامی تا دو ماه دیگر طی مراسمی رسمی افتتاح خواهد شد. وزارت فرهنگ مصر با اشاره به وضعیت اخیر موزه هنرهای اسلامی در قاهره اظهار داشت: توسعه و بازسازی این موزهپس از چند سال به پایان رسیده و تا 2 ماه دیگر افتتاح می شود. 

فاروق حسنی وزیر فرهنگ مصر با اشاره به اینکه در توسعه و ترمیم موزه از جدیدترین وسایل، دستگاهها و تجهیزات مدرن استفاده شده است، تصریح کرد: دستگاههای نوری و زنگ و چراغ هشدار به تازگی نصب شده اند. بیمه موزه و آثار موجود در آن نیز در دستور کار قرار دارد. همچنین طراحی موزه به گونه ای صورت گرفته که متناسب با گنجینه های باستانی و هنری باشد.

وی افزود: این موزه یکی از بزرگترین موزه های جهان خواهد بود که مجموعه ای آثار تاریخی اسلامی اعم از چوبی، آجری، معدنی، شیشه ای و بلوری و پارچه ای از تمامی کشورهای اسلامی در تمامی عصرها در آن نگهداری می شود.

دکتر زاهی حواس دبیرکل شورای الی آثار تاریخی مصر با بیان اینکه در این موزه بیش از 100 هزار قطعه آثار تاریخی و هنری نگهداری می شود، یادآور شد: این آثار شامل مجموعه های متنوع از هنرهای اسلامی از هند، چین، ایران، شام، مصر، شمال آفریقا و اندلس هستند.

این موزه به عنوان بزرگترین موزه هنرهای اسلامی جهان برای نخستین بار در سال 1320 ( 1903 میلادی) در یکی از مشهورترین میدانهای قاهره در کنار زیباترین و مجلل ترین ساختمانی با معماری اسلامی باقیمانده از عصرهای اسلامی ساخته شد.

نمایشگاه فرهنگی کشورهای اسلامی برگزار می‌شود

نمایشگاه فرهنگی کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی با هدف معرفی فرهنگ و تمدن کشورهای اسلامی در جده عربستان برگزار می‌شود. عبدالله عبدالرحمان معاون امور سیاسی دبیرکل سازمان کنفرانس اسلامی نمایشگاه فرهنگی کشورهای عضو سازمان را با حضور وزیران فرهنگی و رسانه های گروهی بین المللی 27 جولای (5 مردادماه) در جده افتتاح کرده که تا یک ماه ادامه دارد.

این نمایشگاه با هدف معرفی فرهنگ و تمدن کشورهای اسلامی، نشان دادن تمدن اصیل اسلام و کشورهای جهان اسلام با مشارکت کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی برگزار شد. این نمایشگاه که به مناسبت چهلمین سالگرد تأسیس سازمان برگزار می شود، در آن نمونه ای از تولیدات سنت اسلامی و میراث غنی اسلام، هنرهای دستی، آثار هنری، پارچه های تزئین شده را به همراه عکس زیبا از مناطق مختلف جهان اسلام و کتابهایی برای معرفی فرهنگ و تمدن جهان اسلام را به معرض نمایش قرار داده است.

همایش "ابعاد غائب در گفتگوی تمدنها" برگزار ‌شد

همایش بین‌المللی "ابعاد غائب در گفتگوی تمدنها" با هدف بررسی نقش ادیان آسمانی و انبیای الهی در گفتگوی تمدنها 11 و 12 مردادماه در اردن برگزار شد. مفهوم گفتگوی تمدنها، اصطلاحات وابسته، اصطلاحات گذشته، حال و آینده گفتگوی تمدنها، نقش مؤسسات آموزشی و مطالعاتی در گفتگوی تمدنها، شیوه تحقیقات مؤسسات آموزشی و مطالعاتی از منظر فرهنگی و اجتماعی و علمی در گفتگوی تمدنها طی این همیش بررسی ‌شدند.

موضوعاتی چون: نقش زبان و ادبیات و ترجمه در گفتگوی تمدنها، ادبیات تطبیقی و سفر، نقش ترجمه های دینی، رسانه‌ای، ادبی و علمی در گفتگوی تمدنها، گفتگوی تمدنها از منظر مطالعات زبانی، زبان دیجیتالی و گفتگوی تمدنها، آموزش زبان در خدمت گفتگوی ادیان، نقش مؤسسات و سازمانهای دولتی و غیردولتی در گفتگوی تمدنها طی این همایش بررسی شدند.

ادیان آسمانی و گفتگوی تمدنها، چهره انبیا در منابع دینی و وسایل اطلاعاتی و ادبی، چهره رسول اکرم (ص) در کتابای مقدس، چهره حضرت مسیح (ع) در قرآن کریم و منابع اسلامی، تلاش مؤسسات دینی در گفتگوی تمدنها، بحرانهای بین المللی معاصر و راه حلهای پیشنهادی در سایه گفتگوی از دیگر موضوعات مورد بررسی در این همایش بودند.

همایش "قدس" در قطر برگزار می‌شود

چهارمین همایش بین‌المللی "قدس" در راستای قدس پایتخت فرهنگی جهان عرب در سال 2009 از 3 تا 6 آگوست (12 تا 15 مردادماه) در دوحه برگزار خواهد شد. چهارمین همایش بین‌المللی "قدس" از سوی مرکز جوانان دوحه با همکاری انجمن جوانان قدس لبنان با هدف قدس پایتخت فرهنگی جهان عرب در سال 2009 در دوحه برگزار می‌شود.

این همایش چهار روزه با هدف تبادل اندیشه و بررسی طرحهایی در چارچوب خدمت به قدس، تبیین مهارتهای جوانان و ساماندهی آنها برای انجام کارها و برنامه های خیریه در راستای خدمت رسانی به قدس برگزار خواهد شد. در حاشیه این همایش علاوه بر برگزاری کارگاههای متعددی درباره جنبش صهیونیستها و سفیران قدس، بازدید از زیرگذرهای قدس، دیدار میان جوانان قدس و کشورهای اسلامی با هدف حمایت از قدس و تبادل اندیشه، بازدید از برخی از آثار تاریخی دوحه مانند بازارهای وقفی و تاریخی، مساجد، کلیساها، موزه هنرهای اسلامی نیز برگزار می‌شوند.

کد خبر 924698

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha