۱۸ مرداد ۱۳۸۸، ۱۰:۲۵

صالحی درگفتگوبا مهر هشدار داد:

ماهیان وارداتی مبتلا به انواع بیماریها

ماهیان وارداتی مبتلا به انواع بیماریها

مدیرعامل تعاونی تولیدکنندگان ماهیان زینتی مطرح کرد: ماهیان وارداتی به دلیل گذراندن شرایط نامناسب چند ساعت بعد از ورود تلف می شوند و حتی اگر هم این اتفاق نیفتد به دلیل عدم کنترلهای بهداشتی، ماهیها به انواع بیماریها مبتلا هستند.

به گزارش خبرنگار مهر، کشورما دارای  پتانسیل فراوان و ظرفیتهای بالا در امر تولید می باشد. محصولات کشاورزی نیز از جمله مواردی است که باوجود شرایط اقلیمی و آب و هوایی مناسب بهترین بستر برای تولید و حتی صادرات است .

با این وجود برای توزیع ماهیان زینتی در کشور، سالیانه 200 میلیون دلار از این آبزیان به کشور وارد می شود. این نکته حائز اهمیتی است که  مدیرعامل تعاونی تولیدکنندگان ماهیان زینتی به آن اشاره کرد.

مسعود صالحی مدیرعامل تعاونی تولیدکنندگان ماهیان زینتی با اعلام این مطلب در گفتگو با مهر اظهار داشت : بر طبق قانون دامپزشکی کشور، هر محموله باید 22 تا 36 روز قرنطینه شود. اما متاسفانه علی رغم وجود شرایط این قرنطینه هر محموله ماهی به راحتی به کشور وارد می شود.

وی افزود: متاسفانه ماهیان وارداتی به دلیل گذراندن شرایط نامناسب چند ساعت بعد از ورود تلف می شوند و حتی اگر هم این اتفاق نیفتد به دلیل عدم کنترلهای بهداشتی، ماهیها به انواع بیماریها مبتلا هستند.

صالحی با اعلام اینکه در ایران بین تولید و توزیع ماهی زینتی هیچ تفاوتی نیست، خاطرنشان کرد: به دلیل اجرای صحیح قانون ، منابع اعتباری برای تولید به توزیع کننده داده می شود و بدین ترتیب، منافع تولیدکننده همواره با مشکل سرو کار دارد .

وی در ادامه گفت: در این خصوص با تمام قدرت رایزنیهای زیادی به صورت شفاهی و کتبی به ارگانهای ذیربط داده شده ولی هیچ ترتیب اثری داده نشده است که این از جمله مشکلات تولید ماهیان زینتی در کشور است .

اصلاح در فضای تولید ماهی

مدیرعامل تعاونی تولیدکنندگان ماهیان زینتی ایران با درخواست از اینکه در امر تولید ماهی باید اصلاحات و تغییرات مفیدی انجام گیرد، گفت :‌ در چند سال قبل، بر اساس فضای تولید تعیین شده بود  که باید در فضای 100 متری، 50 هزار قطعه ماهی در سال تولید شود اما این قانون برای انواع ماهی فرق می کند و باید برای هر نوع این مقدار تفاوت داشته باشد، زیرا شرایط تولید برای تمام ماهیان به یک صورت نیست و با وجود کثرت در انواع ماهیان زینتی باید اصلاحات لازم در این فضا اجرایی شود.

70 درصد تولید اختصاص به تهران دارد 

وی با اعلام اینکه 50 نفراز تولید کنندگان ماهیان زینتی در تعاونی عضو هستند، گفت: از تولیدکنندگان برای عضویت در این تشکل دعوت به عمل می آید تا این قشر با انسجام بیشتری به کار خود ادامه دهد.

صالحی درباره میزان تولید گفت: سالیانه 1.5 تا دو میلیون قطعه ماهی توسط اعضای تعاونی تولید می شود که 70 درصد این تولید در تهران و 30 درصد مابقی در شهرستانها تولید می شود.

وی ایجاد شهرکهای گلخانه ای را راهگشای انسجام بیشتر در بخش تولید ماهیان زینتی عنوان و خاطرنشان کرد: با انسجام این قشر، مسئولان دامپزشکی و محیط زیست نیز خواهند توانست نظارت بیشتری داشته باشند و رسیدن کشور به فاز صادرات تسهیل می شود.

کد خبر 926287

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha