به گزارش خبرنگار فرهنگي" مهر"، كنفرانس بين المللي مواجهه مسيحيت شرقي و صدر اسلام كه در حقيقت يك كارگاه آموزشي است، بر كنشهاي متقابل و مواجهات پيچيده مسيحيت شرقي با اسلام در قرنهاي هفتم و هشتم در مناطق شرقي امپراتوري بيزانس و ايران تاكيد دارد.
هدف از برگزاري اين همايش، بازخواني و بررسي مجدد ارتباطات ميان اين دو دين و نظام فرهنگي است، با در نظر گرفتن اين حقيقت كه در آغاز، اين ارتباطات به ميزان قابل توجهي بر دريافت و تلقي دو طرف از يكديگرتاثير داشته است.
به نظر مي رسد تجزيه و تحليل انتقادي نخستين درك دو جانبه براي فهم ارتباطات پيچيده ميان اسلام و مسيحيت ضروري است.
بنا بر اين گزارش بررسي ترتيب زماني اين همايش به لحاظ تاريخي شامل مهمترين دوران مواجهه اسلام و مسيحيت مي شود: زمان آغازين شكل گيري اسلام و فتوحات اسلامي در قلمروهاي امپراتوري بيزانس و ايران ودر پي آن تاسيس حكومت اسلامي و عربي سازي فرهنگي مناطق فتح شده در دوران حكومت بني اميه و در نهايت دوران پيشرفت و گسترش اسلام به عنوان يك نظام فرهنگي جهاني در دوران حكومت خاندان عباسي.
برخي مقالات ارائه شده به اين كنفرانس عبارتند از: مسيحيت شرقي و اسلام: نخستين مواجهات؛ چرخش ايدئولوژيكي و سير تكامل امپراتوري در پي پيروزي اسلام؛ نفوذ بيزانس و مسلمانان اوليه در آناتولي؛ از جامعه ديني به جامعه قومي: شكل گيري هويت ارتدكس تحت حكومت مسلمانان.
+
نظر شما