۲۱ مرداد ۱۳۸۸، ۱۰:۵۶

خواجوی:

فقدان متولی مشخص مهمترین مشکل حوزه قرآن است

فقدان متولی مشخص مهمترین مشکل حوزه قرآن است

رئیس سازمان دارالقرآن فقدان متولی خاص به منظور سیاستگذاری و برنامه‌ریزی علمی برای انجام فعالیتهای قرآنی را مهمترین مشکل حوزه قرآن عنوان کرد و گفت: آگاهی از نیاز مخاطبان امروز از ضرورتهای فعالیتهای نظام‌مند و اثرگذار است.

به  گزارش خبرگزاری مهر، محمد خواجوی رئیس سازمان دارالقرآن وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به تدوین منشور توسعه فرهنگ قرآنی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان حرکتی خوب در عرصه فعالیتهای قرآنی کشور، گفت: پیش از تدوین این منشور، سازمان تبلیغات اسلامی برای رفع مشکلات و چالشهای موجود، طرح جامع قرآنی کشور را در سال 85 در قالب پنج فصل و 70 صفحه تنظیم کرد.

خواجوی افزود: در این طرح تمامی زوایا و مسائل فراروی فعالیتهای قرآنی کشور در قالب فصلهایی چون مبانی نظری، ارزیابی وضعیت موجود، اهداف، رویکردها، سیاستها و خط مشی های اجرایی، برنامه های اساسی، شاخصها، ساختار کلان و تقسیم کار ملی ارائه شده بود و برغم اینکه این طرح بسیار جامع تر از منشور توسعه فرهنگ قرآنی است اما به تصویب نرسید.

وی با بیان اینکه هر چند ما نسبت به منشور توسعه فرهنگ قرآنی نقدهایی داریم اما به این معنی نیست که اجرایی نشود، اظهار داشت: انتقاد ما بیشتر از آن جهت بود که طرح جامع قرآنی از یک جامعیتی برخوردار بود که این منشور آن جامعیت را ندارد و از سوی دیگر با توجه به ماهیت غیر اجرایی شورای عالی انقلاب فرهنگی نسبت به اجرای صحیح آن دغدغه داریم اما در هر صورت منشور می تواند در جامعه قرآنی تاثیرگذار باشد و ما نیز خود را مکلف به حمایت از منشور مذکور می دانیم تا از فرصت به دست آمده به بهترین نحو بهره گیری شود.

خواجوی به مفاد طرح منشور توسعه فرهنگ قرآنی اشاره کرد و گفت: در این منشور که یکی از مراجع آن طرح جامع قرآنی بوده است، اهداف و سیاستها و راهبردهای توسعه فرهنگ قرآنی، وظایف شورای تخصصی توسعه فرهنگ قرآنی، کمیسیون های تخصصی و اعضا شورا ارائه و بقیه امور به شورای تخصصی توسعه فرهنگ قرآنی واگذار شده، به همین جهت شورای تخصصی از جایگاه بسیار تعیین کننده ای برخوردار است و چنانچه این شورا جدی، فعال، ضابطه مند و عادلانه اقدام کند شاهد خروجی های خوبی خواهیم بود و زمینه برداشتن گامهای بلندتر نیز فراهم می شود.

وی در مورد به تأخیر افتادن ساماندهی فعالیتهای قرآنی یادآور شد: مهمترین چالش و مشکل فعالیتهای قرآنی نبود متولی برای ساماندهی و سازماندهی و حمایت و نظارت بر کارهای قرآنی در کشور است که امید است جامعه قرآنی کشور حول منشور توسعه فرهنگ قرآنی بتوانند آنها را مرتفع کنند.

رئیس سازمان دارالقرآن الکریم ‌با بیان اینکه فعالیتهای قرآنی باید در سطح کشور نظام‌مند شده و به شکل تأثیرگذار اجرایی شوند، افزود: توجه و پرداختن به نیازهای مخاطبان در شرایط و زمانهای مختلف و تحولات جهانی از جمله ابزار رسیدن به این هدف هستند تا بتوان بر اساس آن به برنامه ریزی، ساماندهی و سازماندهی فعالیتهای قرآنی پرداخت.

وی در رابطه با اعتبارات قرآنی نیز گفت: از آنجا که فعالیتها و برنامه های قرآنی متولی خاصی نداشته و بودجه این بخش به صورت پراکنده هزینه می شود نتیجه و دستاورد و بازتاب انجام فعالیتهای قرآنی در جامعه چندان مشهود نیست که امید داریم با اجرای منشور توسعه فرهنگ قرآنی و گامهای بلندتر بعدی به تمامی اهداف دست یابیم.

منشور توسعه فرهنگ قرآنی در 22 اردیبهشت ماه امسال از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب و هشتم تیرماه برای اجرایی شدن ابلاغ شده است.

کد خبر 928342

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha