به گزارش خبرنگار مهر در بندرعباس، محمد شکاری صبح جمعه در بازدید خبرنگاران از مرکز تشخیص پس ازتولد برای بیماران تالاسمی گفت: راه اندازی این مرکز با هدف تشخیص ژنتیکی بیمارهای مختلف به صوص تالاسمی و سقط آن در ماه چهارم و جلوگیری از به دنیا آمدن این افراد و همچنین ارائه خدمت رسانی به مردم بود.
وی با اشاره به اینکه هرمزگان یکی از چهار استان کشور با شیوع بالای بیماران تالاسمی است، افزود: درمان بیماری تالاسمی هزینه های بسیار اقتصادی به دولت و خانواده ها تحمیل کرده است.
انی متخصص ملکولی انسانی اضافه کرد: استانهای هرمزگان، خوزستان، گیلان، مازندران و سیستان و بلوچستان بدلیل نزدیکی به دریا که در ساختار هموگلوبینی انسان اثرمی گذارد بیشترین آمار بیماران تالاسمی را به خود اختصاص داده اند.
شکاری خاطرنشان کرد: کسانی که قبل و بعد از ازدواج و بارداری و حین بارداری بیماری های مادرزادی، ارثی وژنتیکی دارند، می توانند از امکانات و خدمات این مرکز استفاده کنند.
شکاری گفت: در چند ماه آینده درصورت آماده شدن امکانات و لوازم نیز تشخیص پیش ازتولد بیمارهای هموفیلی و تشخیص فاکتورهای سه، هشت و9 انجام خواهد شد.
رییس مرکز تشخیص پیش ازتولد(PND) گفت: اطلاع رسانی و آگاهی دادن به مردم باعث افزایش مراجعین پیشگیری قبل از حادثه خواهد شد، در آینده هم شاهد کاهش بیماری ژنتیکی تالاسمی ماژور دراستان خواهیم بود.
به گفته شکاری، سال گذشته تامین اجتماعی چهارمیلیون و900 هزار ریال در دو مرحله در نظرگرفت و خانواده هایی که وضعیت مالی مناسبی ندارند به صورت رایگان ویزیت می شوند.
شکاری گفت: آزمایشگاه و تشخیص پیش ازتولد سال 85 درمرکز انتقال خون هرمزگان راه اندازی شد اما به دلایلی با 9 ماهه وقفه و کاهش مراجعه کنندگان روبرو شد، امیدواریم با اطلاع رسانی دقیق و به موقع با راه اندازی مکانی خاص در مرکز بیماران خاص ابوریحان دربیمارستان شهیدمحمدی از مهرماه امسال شاهد رشد مراجعین باشیم.
نظر شما