۲۳ مرداد ۱۳۸۸، ۱۵:۵۴

ابراهیمی خبر داد:

هر هزار ایرانی یک مسجد دارند / مصوبه مجمع تشخیص برای ارتقای مساجد

هر هزار ایرانی یک مسجد دارند / مصوبه مجمع تشخیص برای ارتقای مساجد

رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد خبر داد که با توجه به وجود بین 60 تا 70 هزار مسجد در کشور ، برای هر هزار ایرانی یک مسجد دایر است.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام حسین ابراهیمی پیش از خطبه‌های نماز جمعه تهران از نامه مهدی کروبی رئیس سابق مجلس شورای اسلامی به رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام به شدت انتقاد کرد و با بیان اینکه خواص و کسانی که همه‌ ما به وجود آن‌ها افتخار می‌کردیم، امروز از جایی که باید باشند کناره‌گیری کرده اند ادامه داد: من به جناب آقای کروبی انقلابی می‌گویم؛ عزیز! چه شد نامه‌ای نوشتید که دل دشمنان را شاد کرد؟ و وقتی از شما پرسیده می‌شود که چه سندی دارید؟ می‌گویید سندی نداریم ؟ 

وی با اشاره به لزوم وحدت در جامعه بر ضرورت حرکت در مسیر رهنمودهای رهبر معظم انقلاب تاکید کرد.

سخنران پیش از خطبه های نماز جمعه تهران به بیانات رهبر معظم انقلاب در مورد مسجد ضرار اشاره کرد و گفت: باید دید که این مسجد ضرار در ایران اسلامی قبل و بعد از انتخابات به دست چه کسانی ساخته شد و چگونه درست شد.

عضو جامعه روحانیت مبارز با بیان اینکه " در طول تاریخ مشاهده کرده‌ایم که افرادی که می‌خواستند علیه دین اقدام کنند از خود دین استفاده کردند و در واقع دین علیه دین شده است" ادامه داد: شما دیدید وقتی که امام حسین(ع) را در کربلا به قتل می‌رسانند با نام حضرت رسول و نام‌های مقدس دیگر این کار را انجام می‌دادند ؛ تا جایی که وقتی سر امام حسین(ع) را جدا می‌کردند، تکبیر و الله‌اکبر می‌گفتند در حالی که تکبیر اولین شعار پیامبر اسلام بود و مسلمانان در هرجا که به پیروزی می‌رسیدند از این واژه استفاده می‌کردند.

رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد همچنین در بخش دیگری از صحبت‌های خود به کارکرد مسجد اشاره کرد و گفت: مسجد پایگاه عبادت خداوند، معنویت و آرامش است. مسجد محل برگزاری نماز، آموزش قرآن، آموزه‌های دینی و علوم مختلف دینی است و این‌که در کنار این‌ها مسائل روز برای مردم بیان شود. مسجد پایگاه فکری و تربیتی است و زمینه‌ساز وحدت مسلمانان و نمایش یکپارچگی آنان است. مسجد پایگاه بسیج نیروهای مردمی و پایگاه اطلاع‌رسانی و اطلاع‌گیری است.

وی به ارزش و موقعیت مساجد و تاکیدی که بر مساجد در قرآن و احادیث آمده نیز اشاره و اظهار کرد: 28 آیه شریفه قرآن در مورد مسجد است.

ابرهیمی هم‌چنین به فلسفه‌ گرامی‌داشت هفته جهانی مساجد اشاره کرد و گفت: صهیونیست‌ها در سال 1348 به مسجدالاقصی حمله کردند و در 30 مرداد آن را به آتش کشیدند و در مهرماه همان سال سازمان کنفرانس اسلامی تشکیل جلسه داد و چون در آن زمان شاه محور منطقه بود، به این مسئله چندان توجهی نشد و از این مسئله گذرا رد شدند و اقدامی صورت نگرفت.

وی یاد آور شد : بعد از پیروزی انقلاب اسلامی با پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران در سال 82 که اجلاس وزرای سازمان کنفرانس اسلامی در تهران برگزار شد، تصمیم گرفته شد که به جبران جسارت‌ها و اهانت‌هایی که به مساجد صورت گرفته، مساجد مورد توجه ویژه‌ای قرار بگیرند و هفته‌ای به نام هفته جهانی مساجد در نظر گرفته شود و مساجد مورد تکریم قرار بگیرد.

وی با اشاره به اینکه  21 تا 28 آگوست ( 30 مرداد تا 6 شهریور) هفته جهانی مساجد نامگذاری شده است گفت: امسال به دلیل این هفته مصادف می‌شد با ماه مبارک رمضان و هفته دولت، تصمیم گرفته شد که مراسم گرامی‌ داشت هفته‌ جهانی مساجد را ما زودتر یعنی از 24 مرداد تا 30 مرداد برگزار کنیم و 30 مرداد در تقویم جمهوری اسلامی ایران روز جهانی مساجد نامگذاری شده و این هفته در 30 مرداد به پایان می‌رسد.

سخنران پیش از خطبه‌های نماز جمعه به اهداف برگزاری هفته‌ جهانی مساجد اشاره کرد و توجه بیشتر به مساجد، تقویت وحدت بین مسلمانان، شناساندن اهمیت و نقش مساجد در حفظ هویت مسلمانان و بیان مهم‌ترین مشکلاتی که در جهان اسلام وجود دارد، جلب توجه دولتمردان برای رفع مشکلات مساجد، افزایش کارآمدی و اثربخشی مساجد در جهان اسلام، احیای نقش تربیتی و تبلیغی مساجد، اتخاذ تدابیر و راهکارهای مناسب برای جلب اقشار مختلف و استفاده از تجربیات مختلف صاحب‌نظران، بررسی راه‌های تعامل بین صاحب‌نظران و اندیشمندان جهان اسلام، ایجاد ارتباط بین مردم و مسوولان با محوریت مساجد را از آن جمله بر شمرد.  

ابراهیمی با بیان اینکه درایران بین 60 تا 70 هزار مسجد وجود دارد و 36 میلیون متر مربع در اختیار این مساجد است گفت: تقریبا برای هر هزار نفر به صورت سرانه ما در کشور یک مسجد داریم که البته یکی از اشکالاتی که وجود دارد که ما شاهد پراکندگی مساجد هستیم. یعنی ما در جاهایی شاهد تراکم مساجد و در برخی جاها مسجد کم داریم.

وی همچنین اظهار کرد: به برکت وجود مقام معظم رهبری و ساز و کارهایی که برای نظام دیده‌اند در مجمع تشخیص مصلحت نظام یک ماده و چهار بند برای ارتقای موقعیت مساجد تصویب شد که پس از تایید مقام معظم رهبری در برنامه پنجم توسعه باید گنجانده شود و مورد توجه دولت و مجلس قرار بگیرد.

وی در تشریح این ماده  گفت: این ماده به توسعه‌ ظرفیت مساجد و بازگشت به جایگاه اصلی آن به عنوان رکن اساسی جامعه‌ اسلامی، اهتمام و کمک موثر در احداث مساجد و نگهداری از مساجد، سازماندهی مساجد مبتنی بر تمرکز، اهداف و سیاست‌گذاری آن، ارتقای کارآمدی، افزایش ظرفیت و قابلیت مساجد در عرصه‌های مختلف برای پاسخگویی به نیازهای جامعه، تقویت همکاری‌های بخشی و فرابخشی به‌ویژه با مراجع تقلید، حوزه‌های علمیه، روحانیت و مساجد جهان اسلام اشاره دارد.

کد خبر 929353

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha