عماد افروغ عضو ارشد اصولگرایان مستقل در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به سخنان رئیس جدید قوه قضائیه، اظهارداشت: ادبیات آیت الله لاریجانی در باره برخورد با ناقضان قانون و حقوق شهروندی شاید ملایم نباشد ولی مضمون آن قابل قبول وقابل دفاع است به شرط اینکه بی طرفانه اعمال شود.
وی تصریح کرد: البته باید با دو طرف مسئله یعنی هم کسانی که قانون را نقض می کنند وهم کسانی که به ظرفیتهای قانونی بی توجهی می کنند برخورد شود.
این کارشناس علوم اجتماعی در ادامه با اشاره به قانون حقوق شهروندی، افزود: متاسفانه تاکنون برقم تلاشهای صورت گرفته قانون حقوق شهروندی به خوبی تدوین نشده است به گونه ای که از جامعیت لازم برخوردار نیست.
وی در ادامه به کتاب "حقوق شهروندی وعدالت" که به همت وی وجمعی از پژوهشگران تالیف شده است، اشاره نمود ویادآور شد: در این کتاب علاوه بر برشمردن حقوق فردی، حقوق گروهی وحقوق جامعه ای، به تهدیدهایی که به این حقوق آسیب خواهد زد وهمچنین سیاستهایی که این تهدیدها را از بین خواهندبرد نیز اشاره شده است.
این نماینده سابق تهران در مجلس در ادامه با بیان اینکه به نظر می رسد در دستگاه قضایی ما صرفا نگاهی فردگرایانه حکم فرماست، خاطرنشان کرد: درحقیقت درنظام حقوقی کشورمان بیش از آنکه به ساختار و رخداد یک حادثه توجه شود به فرد توجه می شود.
صدور حکم از سوی قاضی باید در شرایط بحران وغیر بحران تفاوت داشته باشد |
وی با تاکید بر اینکه صدور حکم از سوی قاضی باید در شرایط بحران وغیر بحران تفاوت داشته باشد، عنوان کرد: قاضی دستگاه قضایی کشورمان تنها براساس نظام نامه حقوقی که برمبنای فردگرایی تنظیم شده وتوجهی به ساختار ندارد حکم صادر می کند.
افروغ اظهارداشت: قاضی دستگاه قضایی در کشورمان باید با استفاده از تجارب قضایی کشورهای دیگر از مشاوران روانشناس وجامعه شناس برای صدور حکم استفاده نماید.
وی با اظهار امیدواری از اینکه با آمدن لاریجانی دستگاه قضایی کشور از اقتدارواستقلال لازم برخوردار شود وهمچنین قابل دسترس تر باشد، گفت: متاسفانه هم اکنون بنا به دلائلی مشاهده می کنیم که فردی در قوه مجریه علیه شخص دیگری هم اقامه دعوا می کند وهم حکم صادر می کند و فقط حکم خود را اجرا نمی کند و این درحالیست که قوه قضاییه حکم برائت آن فرد را صادر نموده است، پس در اینجا اصل تفکیک قوا چه خواهد شد.
این عضو ارشد اصولگرایان مستقل در بخش دیگری از سخنانش به دستگاه قضایی در صدر اسلام اشاره کرد و یادآور شد: دستگاه قضایی صدر اسلام آنقدر مقتدر بود که والی مسلمین را درباره مسئله ای فرا می خواند و او را بدلیل نداشتن مدرکی مبنی بربی گناهی محکوم می کند وآن والی هم آن حکم را می پذیرد.
لاریجانی باید سازوکاری در دستگاه قضایی کشورمان ایجاد نماید که مشابه سازوکار دستگاه قضایی صدر اسلام باشد |
وی در ادامه گفتگو با خبرنگار مهر، با طرح این سئوال که چرا دستگاه قضایی کشورمان فقط به دانه ریزها می پردازد؟، اظهارداشت: لاریجانی باید سازوکاری در دستگاه قضایی کشورمان ایجاد نماید که مشابه سازوکار دستگاه قضایی صدر اسلام باشد.
افروغ با تاکید بر اینکه سخنان لاریجانی نباید صرفا در حد شعار باشد ، گفت: درصورتی که این سخنان در حد شعار باشد دیگرنباید انتظاری از ساکت بودن نخبگان نسبت به بی عدالتی ها در جامعه داشت.
وی با اظهارامیدواری نسبت به اینکه با عملکرد مثبت آیت الله لاریجانی در دستگاه قضایی کشور مطابق آنچه وی دعده داده است ، اعتماد از دست رفته مردم مجددا احیا شود ، برلزوم وجود بی طرفی، اقتدار ، التزام به قانون اساسی و وفاداری به انقلاب دردستگاه قضایی کشور تاکید کرد.
افروغ با اشاره به اینکه دستگاه قضایی باید محل احقاق حقوق مردم باشد به گونه ای که عدالت اسلامی را به رخ بکشد، خاطرنشان کرد: وای به حال آن زمانی که دستگاه قضایی کشورمان گرفتار ملاحظات سیاسی شود.
مولف کتاب حقوق شهروندی وعدالت در پایان برای ارائه کمکهای فکری به دستگاه قضایی کشور اعلام آمادگی کرد.
نظر شما