به گزارش خبرگزاری مهر، فاطمه دهقانی که روز چهارشنبه در نشست علمی پژوهشی با عنوان " بررسی اثر بخشی روش آموزش پسخوراند عصبی بر اختلال وابستگی به مواد " در مجموعه فرهنگی شقایق سخن می گفت، اظهار داشت: در روش آموزش پسخوراند عصبی، درمانگر الگوی عملکرد مغز بیمار را به صورت امواج دریافت و پس از تنظیم به شکل بهینه این امواج را وارد مغز او می کند، در این روش تکالیف و برنامه هایی به بیمار داده می شود تا ذهن او فعال شود.
این پژوهشگر حوزه اعتیاد افزود: آموزش پسخوراند عصبی، روشی است که طی سه دهه اخیر در جهت بهبود اختلال سوء مصرف مواد مورد استفاده قرار گرفته و تاکنون به همراه سایر برنامه های درمانی در افزایش بهبود این بیماران مفید و موثر بوده است.
دهقانی ادامه داد: سوء مصرف مواد موجب ایجاد سایر اختلالات عصبی و روانی در معتادان و منجر به ایجاد ناهنجاریهای گوناگون در عملکرد مغزی آنان می شود.
وی گفت: تحقیقی در این زمینه در بین 20 نفر از بیماران وابسته به مواد افیونی مراجعه کننده به مراکز ترک اعتیاد و در دو گروه تصادفی "دارو درمانی" و "آموزش پسخوراند عصبی همراه با دارو" صورت گرفت.
وی بیان داشت: بررسی اثربخشی روش آموزش پسخوراند عصبی همراه با دارو درمانی در مقایسه با دارو درمانی تنها، بررسی وضعیت مقیاس های سلامت روان، ولع مصرف مواد و عملکرد مغزی بیماران تحت درمان نگهدارنده با متادون از جمله اهداف این پژوهش بود.
این کارشناس سابق مرکز ملی مطالعات اعتیاد در ادامه، کاهش اختلالاتی همچون وسواس، پرخاشگری، روان گسستگی و کاهش تمایل به مصرف مواد مخدر و ایجاد علایم ترک اعتیاد را از یافته های روش آموزش پسخوراند عصبی برشمرد و گفت: بهبود در متغیرهایی همچون علایم جسمانی، افسردگی، سلامت روان و عملکرد مغزی بیماران از دیگر یافته های این روش محسوب می شود.
دهقانی تاکید کرد: درمان با این روش، منجر به بهبود بیماران آسیب دیده، افزایش سلامت روان، کاهش ولع مصرف مواد و اصلاح عملکرد مغزی بیماران وابسته به مواد افیونی می شود.
نظر شما