۴ شهریور ۱۳۸۸، ۹:۳۳

اختصاصی مهر/

470 میلیون مترمکعب آب زاینده رود گم شده است

470 میلیون مترمکعب آب زاینده رود گم شده است

اصفهان - خبرگزاری مهر: مدیر عامل کانون خبرگان کشاورزی اصفهان گفت: آب خروجى از سد در مسیر خود در اثر زایش باید نسبت به خروجی آب از سد خیلی بیشتر شود اما طى دو سال اخیر زاینده‌رود نه تنها زایش نداشته بلکه از میزان آب در طول مسیر کاسته شده است.

‌اسفندیار امینى در گفتگو با خبرنگار مهر در اصفهان در خصوص میزان آب خارج شده از سد زاینده‌رود طی سال گذشته اظهار داشت: به گفته سازمان آب منطقه‌اى در سال 86- 87، یک میلیارد و 350 میلیون مترمکعب آب از دریچه سد خارج شده که از این میزان 350 میلیون مترمکعب به کشاورزى، 120 میلیون متر مکعب براى صنعت و 370 تا 400 میلیون مترمکعب به مصارف شهرى اختصاص یافته است.

‌اسفندیار امینى ادامه داد: در صورتى که این اعداد را با هم جمع کرده و از آب کل تفریق کنید، مشاهده مى‌شود که 470 میلیون مترمکعب گم شده است. ‌

‌امینى افزود: اگر 150 میلیون مترمکعب آب برداشتى استان چهارمحال و بختیارى از عدد 470 کسر شود باز هم سرنوشت 350 میلیون مترمکعب آب نامشخص است. ‌

وی تصریح کرد: یک میلیارد و 350 میلیون مترمکعب آب خروجى از سد در مسیر خود در اثر زایش باید به حدود دو میلیارد مترمکعب تبدیل شود اما به نظر مى‌رسد طى دو سال اخیر زاینده‌رود نه تنها زایش نداشته بلکه از میزان آن در طول مسیر کاسته شده است.

امینی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: بر اساس اعلام شرکت آبفاى اصفهان روزانه پنج لیتر آب براى مصرف شرب و 15 لیتر براى آشپزخانه پخت و پز براى هر نفر به صورت نرمال کافى است، ‌این در حالی است که اگر مصرف 20 لیتر روزانه در عدد 4.5 میلیون نفر بهره‌بردار فعلى شرب از زاینده رود ضرب عدد 32 میلیون و 400 هزار متر مکعب به دست مى‌آید.

وی ادامه داد: این در حالی ‌است که سالانه حدود 370 تا 450 میلیون مترمکعب براى مصرف شهرى شهروندان اختصاص داده مى‌شود که این میزان آب چندین برابر نیاز واقعى است.

مدیر عامل کانون خبرگان کشاورزی شهرستان اصفهان افزود: اگر به این عدد خروجى چاهها، قنوات و چشمه‌سارهای در اختیار ادارات آب و فاضلاب و شهرداری‌های شهرستانهایی که آب از زاینده رود برداشت می‌کنند را اضافه نماییم، بیش از یک میلیارد مترمکعب آب براى مصارف شهرى و فضاى سبز در سال اختصاص داده شده است. ‌ ‌

امینى همچنین در ادامه جهت روشن‌تر شدن موضوع به میزان آب مصرفی براى لباسشویى، باغچه، شستن ماشین و... اشاره کرد و گفت: بر اساس اعلام شرکت آبفاى استان، براى مصارف یاد شده 150 لیتر در روز براى هر نفر کافى است که براى 4.5 میلیون بهره‌بردار ساکن در اصفهان، اردستان، نایین، کاشان، مورچه‌خورت، مبارکه، فلاورجان،یزد و... سالانه تنها 243 میلیون مترمکعب آب مورد نیاز است.

وی در ادامه تصریح کرد: قطعا این اضافه برداشت‌ها از حق‌آبه کشاورزان خرج شده که در نهایت زیان و خسران به کشاورزان را به دنبال دارد، چرا که اگر تنها 108 میلیون مترمکعب به مدت سه ماه براى شرق اصفهان اختصاص مى‌یافت، مشکل قریب به 300 هزار کشاورز مرتفع می شد.

مدیر عامل کانون خبرگان کشاورزی شهرستان اصفهان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مصوبه مجلس شوراى اسلامى در سال 61 خاطر نشان کرد: در این قانون توزیع عادلانه آب به تصویب رسیده است که مطابق با این قانون حق‌آبه‌دار نباید آب را به صورت مشروط به دست آورد.

امینی تصریح کرد:‌ بر اساس اصل 44 قانون توزیع عادلانه آب اگر در اثر اجرای طرح‌های عمرانی چون احداث سد، کانال کشی و ... آب حق آبه‌دار اعم از آب جاری ، قنوات و چاه‌ها نقصان یابد و یا خشک و قطع شود دولت در این امر است و باید جبران خسارت کند.

مدیر عامل کانون خبرگان کشاورزی شهرستان اصفهان خاطر نشان کرد: ‌البته در این عر صه مواد قانونی بسیاری دیگری نیز وجود دارد که تمام حقوق و مالکیت حق‌آبه دار را روشن می‌نماید و این در حالی‌است که در سال جارى و سال گذشته مسئولان از تحویل آب به حق آبه‌دار امتناع می‌نمایند.

کد خبر 935442

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha