معاون محیط طبیعی سازمان محیط زیست کشور در گفتگو با خبرنگار مهر با اعلام این خبر گفت: برای اولین بار طی سالیان گذشته در کنوانسون بین المللی گونه های مهاجر که چندی پیش در ایتالیا برگزار شد شرکت کردیم که حضور پر رنگی بود و در این نشست با تیمی 9 نفره توانسیتم در بین کشورهای شرکت کننده بیانه ای هم قرائت کنیم.
دکتر دلاور نجفی با اشاره به حمایت این کنوانسیون از فعالیتهای ایران در عرصه حفاظت از هوبره ایرانی افزود: رئیس اجلاس در نشست اصلی به حضور ایران و دست پر بودن ما به عنوان امتیازی یاد کرد که دیگر کشورها فاقد آن بودند.
تفاهم نامه ای بین ایران و عربستان برای جلوگیری از شکار هوبره به عنوان گونه ای حفاظت شده امضا شد |
دکتر دلاور نجفی |
در این نشست تفاهم نامه ای بین ایران و عربستان برای جلوگیری از شکار هوبره به عنوان گونه ای حفاظت شده امضا شد. پیش از این شکارچیان زیادی برای شکار هوبره به مناطق حفاظت شده خوزستان وارد می شدند که یک شکارچی کویتی بیش از 14 بار در این خصوص دستگیر و برای مدت دو سال به زندان محکوم شد که هر بار با استفاده از رانت های مختلف از چنگ قانون گریخته است.
پیش از این مدیر کل سازمان محیط زیست خوزستان به خبرنگار مهر گفته بود: متاسفانه گروههای شکارچی که از کشورهای حاشیه خلیج فارس به کشورمان وارد می شوند با همکاری و راهنمایی افراد بومی به انجام شکار در منطقه مبادرت می ورزند که از هموطنان عزیز و مردم بومی و شریف خوزستان درخواست می کنیم با این افراد که هدفی جز تاراج منابع طبیعی کشور ندارند همکاری نکنند.
با این حال "عبدالعزیز بابتین" تنها یکی از شکارچییان معروفی است که برای هوبره های خوزستان به ایران می آید که دکتر دلاور نجفی در خصوص حضور و آزادی او گفته است: با توجه به اینکه این فرد چندین سال است که برای این کار به استان خوزستان سفر می کند و هر ساله نیز بازداشت و به مقامات قضایی تحویل داده می شود نام او برای فعالان عرصه محیط زیست خوزستان و کشور کاملا آشناست ولی متاسفانه به دلیل اینکه قوانین حقوقی مربوط به تخلفات اینچنینی فقط جزایی و نقدی است هر ساله بعد از بازداشت با پرداخت جریمه مالی به راحتی آزاد می شود.
زیبایی هوبره و گرانقیمت بودن این پرنده به ویژه در کشورهای عربی و ناآگاهی و همکاری افراد بومی با شکارچیان و قاچیاچیان این گونه منحصر به فرد باعث شده نسل این پرنده در معرض خطر انقراض قرار گیرد. این پرنده در اصطلاح محلی "داغدارو" جزء پرندگان وحشی و از گونه های در معرض خطر انقراض است که شکار آن به هر طریقی ممنوع است.
هوبره پرنده ای نادر و بسیار گران قیمت است که تنها در سه منطقه شمال آفریقا، جزایر قناری و خاورمیانه یافت میشود. این پرنده به خاطر صید و خارج کردن آن از ایران در معرض خطر انقراض قرار گرفته است و به همین دلیل در فهرست پرندگان در معرض انقراض سازمان حفاظت از محیط زیست هم هست.
نظر شما