علی عباسپور تهرانی فرد در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب افزود: آنچه که از سوی کشاورز ارائه شد برنامه نیست و همان مطالب تکراری وزاری قبلی درباره اقداماتی که باید در آموزش و پرورش صورت بگیرد، است.
این اظهارات در حالی از سوی عباسپور بیان می شود که سوسن کشاورز برنامه های خود را برای تصدی در آموزش و پرورش به شکل یک دفترچه 19 صفحه ای ارائه کرده است که در 7 صفحه ابتدایی آن به سوابق اجرایی خود اشاره کرده و در 9 صفحه باقی مانده فلسفه وجودی آموزش و پرورش، مسائل فراروی نظام آموزش و پرورش کشور و راهکارها را تبیین کرده است.
ضعف در سیاستگذاری و برنامه ریزی مبتنی بر معیارهای فلسفه تربیت متناسب با جامعه اسلامی ایران به عنوان "چارچوب نظری راهنمای هدایت و ساماندهی انواع تربیت"، حضور کمرنگ نظام ارزشی جامعه اسلامی در بسیاری از برنامهها و دچار شدن به تقلید و یا التقاط و عدم بهرهگیری از ظرفیتهای مفاهیم ارزشی موجود در آموزههای دینی در محتوای برنامههای درسی و روشهای یاددهی و یادگیری، ابهام در جایگاه مناسب نهاد آموزش و پرورش در جامعه، بیسوادی در فرآیند سیاستگذاری، برنامهریزی و اجرا و سلیقهای عمل کردن، تفکیک بین فعالیتهای آموزشی و پرورشی، عدم حاکمیت رویکرد یک پارچهنگر و هماهنگ در سیاستگذاریها و برنامهریزیها از جمله معضلات و مشکلات پیش روی وزارت آموزش و پرورش در نگاه سوسن کشاورز است.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: حتی ما پیشنهاد کردیم که برای وی یک جلسه دیگر نیز برگزار کنیم که اعضای کمیسیون عنوان کردند که همین یک جلسه کافی بود و دیگر لازم نیست نشستی برگزار شود.
کشاورز تایید و تصویب نهایی اسناد فلسفه تربیت و رهنامه و سند ملی از طریق مراجع ذیر ربط، افزایش اعتبار پژوهش در بودجه وزارت آموزش و پرورش، اصلاح نظام انتصابات به ویژه در حوزه مدیریت آموزش و پرورش با تاکید بر شایسته سالاری، اصلاح ساختار دوره های تحصیلی و تاکید بر قرار گرفتن دوره پیش دبستانی به عنوان دوره آموزش عمومی اجباری را برخی از راهکارهای برون رفت از مشکلات کنونی آموزش و پرورش عنوان کرده است.
نماینده مردم تهران و شمیرانات درباره این بخش از راهکارهای کشاورز گفت: تصویب و تایید نهایی فلسفه تعلیم و تربیت که تکراری است و سخن جدیدی در آموزش و پرورش نیست و هم اکنون نیز دنبال می شود.
عباسپور با اشاره به اینکه سوسن کشاورز نتوانست نظر اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات را به برنامه ای خود جلب کند، گفت: وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش هیچ اقبالی در میان اعضای کمیسیون ندارد.
نظر شما