سرپرست گروه "هزار دستان" از تربت جام با بیان این مطلب به خبرنگار مهر گفت : اتفاق مهمی که در حال حاضر در مناطق مختلف ایران دارد روی می دهد مربوط به زبان و گویش های محلی است که همه اینها تحت تاثیر زبان فارسی در بین مردم و به خصوص نسل جوان رنگ و بوی خود را دارند از دست می دهند.
حسین پاکدل در ادامه افزود: چنین اتفاقی تاثیر مستقیمی بر روی موسیقی هر منطقه دارد چرا که موسیقی هر قومی از موسیقی دورنی زبان آنها گرفته شده است. هجاها، آکسان ها، لحن ها و تاکید ها از جمله عواملی هستند که در فرم موسیقی هر منطقه دخالت دارند؛ وقتی همه به یک زبان و لهجه تکلم کنند ناخواسته اکثر این عوامل شکل دهنده موسیقی اقوام نیز یکدست می شود که نتیجه آن از میان رفتن موسیقی محلی بر آمده از آن منطقه به خصوص است.
وی همچنین تصریح کرد: الان اکثر جوان ها حتی در روستاها زبان فارسی را بهتر از زبان و یا لهجه محلی خودشان صحبت می کنند و بر این کار طوری اصرار دارند که در برخی مناطق واقعا زبان محلی در خطر نابودی است؛ لباس محلی نیز در طول یک دهه گذشته تقریبا دیگر ناپدید و بخشی از فرهنگ بومی ما به دست فراموشی سپرده شده است.
این نوازنده دوتار خراسانی با اشاره به خطر این گونه تغییرات تاکید کرد: حذف این مولفه ها از مناطق مختلف ایران، هویت مردم این مناطق را دستخوش تغییر می کند طوری که شما همان لباس و زبان و رفتاری را که در تهران می بینید در مناطق دیگر نیز مشاهد می کنید و این زنگ خطری است برای دست اندرکاران فرهنگی کشورمان که باید برای جلوگیری از نابودی تنوع فرهنگی ایران کاری انجام دهند.
پاکدل همچنین گفت: حفظ موسیقی محلی ما ربط مستقیمی به تنوع فرهنگی ما دارد و همان گونه که لباس و زبان و گویش های ما رو به ضعف می رود به طور طبیعی موسیقی محلی ما نیز دچار ضعف می شود. اگر امروز به این موضوع توجه ویژه صورت نگیرد در آینده ای نه چندان دور نشانی از موسیقی محلی در ایران باقی نمی ماند.
نظر شما