به گزارش خبرنگار سياسي مهر، وي روز شنبه پس از پايان جلسه بررسي نحوه طرح شكواييه عليه صدام، در جمع خبرنگاران افزود: قرار است براي تنظيم ادعانامه و گردآوري اسناد و مدارك كميته اي براي جمع آوري پرونده هاي مجروحان و شهداي شيميايي تشكيل شود.
دادستان كل كشور خاطرنشان كرد: قرار شد كميته مركزي تشكيل شود و نمايندگان سازمان هاي مختلف، بنياد جانبازان، بنياد شهيد، ارتش، سپاه و هلال احمر اسناد را فراهم كنند تا وقتي ادعانامه تنظيم شد اين موارد جز پيوست ها و الحاقات آن باشد.
وي كميته علمي و پژوهشي را از ديگر كميته هاي تشكيل شده عنوان كرد و اظهار داشت: اين كميته ابعاد مختلف اين پروژه شامل ابعاد فرهنگي، اعتقادي، سياسي، اجتماعي را مورد بررسي قرار دهد. مسايل حقوقي و قضايي يك بعد اين پرونده است كه ما نيز فعلا مي خواهيم به اين بعد بپردازيم و كميته اي نيز تشكيل خواهد شد كه ابعاد ديگر را ساماندهي كند.
وي علت مسكوت ماندن بحث و بررسي در اين خصوص در ماه هاي گذشته را آماده نبودن فضا دانست و گفت: بايد از دستگاه هاي مختلف استقبال و حمايت مي شد اما اين فضا وجود نداشت ولي درحال اين شرايط فراهم شده است.
آيت الله نمازي درخصوص محورهاي مورد بحث در اين جلسه گفت: اولين موضوع بحث صلاحيت دادگاهي كه در عراق تشكيل شده براي رسيدگي به ادعانامه و شكواييه اي كه از طرف جمهوري اسلامي ايران مطرح مي شود، بود. در اين جلسه اين مساله از نظر حقوقي بررسي و اعضا جلسه نقطه نظرات خود را در اين خصوص مطرح كردند.
وي خاطرنشان كرد: نكته ديگر اين است كه آيا مدعي اين شكواييه نظام جمهوري اسلامي ايران يا شهروندان ايراني باشند، زيرا كساني كه مستقيم از حوادث جنگ آسيب ديده و خسارت هاي انساني، اقتصادي متحمل شده اند، مردم هستند.
دادستان كل كشور، تصريح كرد: صلاحيت دادگاه تشكيل شده براي صدام صلاحيت كيفري است، شكايت ايران در ابعاد حقوقي در حوزه و حيطه كاري و دسترس اين دادگاه نيست.
آيت الله نمازي با تاكيد بر استفاده از همه ظرفيت هاي داخلي و بين المللي در اين خصوص، اظهار داشت: ما موظف هستيم از همه ظرفيت هاي كشور براي اين منظور استفاده و افكارعمومي را آماده كنيم و حتي از ظرفيت هاي بين المللي نيز بايد استفاده كنيم.
وي تاكيد كرد: اشغالگران عراق تمايل ندارند كه صدام محاكمه حقيقي و دنياپسند بشود كه اين مساله بايد براي افكارعمومي تبيين شود زيرا تمكين آمريكا در اين مقطع نيز براي فشار بين المللي و مسايلي كه در داخل آمريكا بود، بوده است.
وي اضافه كرد: آمريكا به اين جمع بندي رسيده است كه فعلا صدام را تحويل بدهند و دادگاهي در اين خصوص تشكيل شود اما آن چيزي كه آمريكا مي خواهد منافع و مصالح ملت عراق و ايران نيست در عين حال ما بايد از همه ظرفيت هاي موجود در ايران و سازمان ملل در اين خصوص استفاده كنيم.
دادستان كل كشور اين جلسه را جلسه اي مقدماتي دانست و گفت: در اين جلسه بيشتر درباره ابعاد حقوقي و قضايي آن بحث شد و اين جلسات ادامه خواهد يافت و گزارش نهايي و كامل آن به اطلاع افكار عمومي خواهد رسيد.
آيت الله نمازي تنظيم ادعانامه را در اين مقطع مهم دانست و گفت: اين ادعانامه بايد به گونه اي تنظيم شود كه مدافع حقوق ملت و تامين كننده حقوق مردم باشد.
دادستان كل كشور خاطرنشان كرد: نبايد اينگونه تلقي شود كه كاري انجام نشده، سازمان هاي مختلف در راستاي وظايف سازماني خود كارهاي زيادي را انجام داده اند. خود قوه قضاييه كارهاي زيادي را انجام داده اند. پرونده هايي در دادگستري تهران در نوبت رسيدگي است. در وزارت امور خارجه از بعد از آتش بس اين كارها آغاز شده است اما اين كارها در يك مركزيت واحد جمع آوري نشده بود و موضع واحدي از سوي سه قوه اتخاذ نشده بود اما اين امر محقق شد.
وي ادامه داد: تعدادي از اساتيد دانشگاه عضو كانون وكلا كارهايي را انجام داده اند، ما در اين پروژه بايد از همه ظرفيت هاي موجود داخل و خارج كشور و به ويژه تشكل هاي غيردولتي، مراكز علمي، رسانه ها استفاده كنيم.
آيت الله نمازي در جمع خبرنگاران خبر داد
كميته هاي تخصصي تنظيم شكواييه عليه صدام تشكيل شد
آيت الله عبدالنبي نمازي دادستان كل كشور از تشكيل كميته هاي تخصصي تنظيم شكواييه عليه صدام خبر داد.
کد خبر 93891
نظر شما