۱۲ شهریور ۱۳۸۸، ۹:۰۸

عثمانی در مخالفت با میرکاظمی:

میرکاظمی برنامه‌ای برای مدیریت نفت خام ندارد

میرکاظمی برنامه‌ای برای مدیریت نفت خام ندارد

نماینده مردم بوکان در مجلس با اشاره به عدم تناسب تخصص میر کاظمی با وزارت نفت تاکید کرد که وی برنامه‌ ای درباره مدیریت نفت خام ارائه نکرده است .

به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر ، آخرین جلسه بررسی صلاحیت 21 گزینه وزارت کابینه دهم درپنجمین روز پیاپی 7:50 صبح روز پنجشنبه با حضور 215 نماینده در صحن عنی مجلس آغاز شد. بررسی برنامه های وزیران پیشنهادی نفت و نیرو به عنوان آخرین برنامه های وزیران پیشنهادی در دستور کار نمایندگان است و سپس رئیس جمهور که از دقایق اول آغاز جلسه امروز در صحن حضور یافته است ، به مدت یک ساعت فرصت دفاع از 21 گزینه خود را برای وزارت خواهد داشت .

در پی سخنان رئیس جمهور برای انتخاب وزیران رای گیری خواهد شد .

  محمدقسیم عثمانی نماینده مردم بوکان در مجلس شورای اسلامی به عنوان نخستین مخالف تصدی وزارت نفت توسط سید مسعود میرکاظمی وجود وی در کابینه دولت دهم مغتنم خواندو در عین حال تاکید کرد بنده نه میر کاظمی را برای وزارت نفت مناسب می بینم  و نه وزارت‌خانه نفت را برای میرکاظمی مناسب می‌دانم .

وی دلیل اصلی مخالفت خود را عدم تناسب تخصص و تجربیات و سوابق اجرایی میرکاظمی در حوزه نفت خواند و گفت ایشان تخصص در حوزه صنایع داشته و تجربیات وی عمدتا در این حوزه و حوزه‌های بازرگانی و تجارت بوده است. 

عثمانی ادامه داد : شاید گفته شود که وی می‌تواند از زیرمجموعه دانش و اطلاعات فنی را بگیرد و این در علم و دانش مدیریت پذیرفته شده که وقتی از پائین دانش و اطلاعات فنی را دریافت کنیم در مقابل آن باید بخشی از قدرت‌ و اختیار تصمیم‌گیری را به آنان واگذار کنیم و این واگذاری اختیار تصمیم‌گیری به طبقات پائین مدیریت عواقبی دارد و جایگاه وزیر را تضعیف می‌کند وممکن است قدرت تصمیم‌گیری را به لایه‌های پائینی انتقال بدهد و در نهایت شاید جریان موجود در وزارت نفت خود ایشان را با خود ببرد و ایشان نتواند به برنامه های مدنظر خود برسد.

وی  افزود : ممکن است این گونه استدلال شود که دیگرانی که آمده‌اند از نفت نبوده‌اند اما اولا اشتباهات گذشته را نمی‌توان دلیلی برای رفتار امروز قرار داد ثانیا آنانی که آمده‌اند حداقل از حوزه انرژی بوده‌اند و سنخیتی بین دانش و تجربه آنان با حوزه نفت وجود داشته است. 

نمایند بوکان با بیان اینکه این عدم تناسب تخصص و دانش میرکاظمی با وزارت نفت برنامه های وی را با مشکلات عمده‌ای مواجه کرده است افزود: عدم وجود برنامه مشخص در خصوص شفاف سازی ارتباط مالی شرکت نفت و دولت مشکلی که سالها وجود داشته و امسال در کمیسیون تلفیق بهبود یافته ولی ارتباط مالی شرکت نفت با دولت هنوز به طور شفاف و روشن مشخص نیست و این باعث اتفاقات و رفتار و پرداختهای غیرقانونی می‌شود که خارج از چارچوب قانون برنامه و بودجه است و لطمات خاص خود را به همراه دارد.عدم وجود برنامه و بیان دیدگاه دکتر میرکاظمی درخصوص نفت خامی که به خارج صادر می‌شود اشتغال را هم با خود بیرون می‌برد.

وی گفت: میرکاظمی برنامه‌ای درباره نفت خام ارائه نکرده است و نمی‌دانیم این سرمایه زیرزمینی در مدیریت وی چگونه به سرمایه روی زمین تبدیل می‌شود.

عثمانی عدم ارائه دقیق برنامه برای سرمایه‌گذاری و تامین مالی در حضور نفت را دیگر ایراد این برنامه خواند و گفت : ‌براساس قانون توسعه و برنامه پنجم کشور باید تا سال 1393 ظرفیت تولید نفت خام به بیش از 5 میلیون بشکه در روز یعنی بیش از دو برابر ظرفیت فعلی افزایش یابد که این اتفاق مستلزم 208 میلیارد دلار سرمایه است. یعنی سالانه 42 میلیارد به اندازه ارزش نفت خامی که می‌فروشیم در خود نفت سرمایه‌گذاری کنیم.ازرش صادرات نفت خام ایران در 4 سال گذشته، 255 میلیارد دلار بوده است. در 4 سال آینده باید 208 میلیارد دلار به بدنه نفت تزریق شود این منابع از کجا تامین می‌شود. دکتر میرکاظمی چه روش‌هایی را برای تامین مالی این رقم پیش‌بینی کرده است.آیا می‌توان از این پوشش‌های مالی بین‌المللی استفاده کرد. قابلیت اعتماد دارد. آیا نفت کشور با افزایش ریسک سرمایه‌گذاری قابل فروش است.

نماینده بوکان عدم ارائه برنامه ای درحوزه بی‌عدالتی‌های موجود در حوزه نفت گاز پتروشیمی ، کارخانجات پتروشیمی را دیگر ایراد برنامه های میرکاظمی خواند .

کد خبر 941010

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha