به گزارش خبرنگار مهر در تبریز، آیتالله محسن مجتهد شبستری پیش از ظهر شنبه در جمع فعالان بخش تعاون استان افزود: تعاون به عنوان منشا خیر و برکت در اقتصاد اسلامی، به معنی دست در دست هم دادن برای به حرکت در آوردن چرخهای اقتصاد کشور است.
وی با بیان اینکه تعاون در اسلام نه یک تعارف بلکه مقوله ای جدی است، عنوان کرد: براساس اصل 44 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، اقتصاد اسلامی بر سه محور دولتی، تعاونی و بخش خصوصی تکیه دارد.
وی ادامه داد: بخش تعاون به دلیل اینکه هم برکت مادی دارد و هم برکت معنوی، باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
نماینده ولی فقیه در استان آذربایجانشرقی با اشاره به ثمرات مادی بخش تعاون اظهار داشت: هر فردی که نمیتواند به تنهایی و با اتکا به سرمایه شخصی خود فعالیت اقتصادی را انجام دهد، میتواند در قالب تعاونی از سرمایههای اندک خود و دیگران بهره برده یک فعالیت اقتصادی مناسبی را تحقق بخشد.
وی در خصوص ویژگیهای معنوی بخش تعاون نیز اظهار داشت: اگر افراد دور هم جمع شوند و یک فعالیت اقتصادی را انجام دهند از لحاظ معنوی نیز وحدت بین آنان تحقق مییابد.
امام جمعه تبریز در ادامه با بیان اینکه در مقام اجرا هنور بخش تعاون در حد ایدهآل به جایگاه خود دست نیافته است، افزود: باید مجلس و دولت تلاش کنند تا با یک عزم ملی بخش تعاون به جایگاه واقعی خود برسد.
وی در ادامه با تاکید بر فرهنگسازی در حوزه تعاون اظهار داشت: فرهنگ تعاون باید بین مردم جا بیافتد، در صورت جا افتادن فرهنگ تعاون در جامعه زمینه وحدت بیش از پیش نیز فراهم میشود.
در جلسه مدیرکل تعاون آذربایجانشرقی با ارائه گزارش عملکرد این اداره کل گفت: در حال حاضر پنج هزار و 50 شرکت تعاونی در استان فعالیت میکنند.
محمدمهدی اعلایی افزود: با ابلاغ سیاستهای اصل 44 قانون اساسی فصل جدیدی از توجه به بخش تعاون کشور گشوده شد.
وی اضافه کرد: بر اساس این سیاستها تا پایان برنامه پنجم توسعه کشور، سهم بخش تعاون باید به 25 درصد برسد در حالیکه این رقم هماکنون سه تا پنج درصد است.
وی تحقق اهداف برنامه پنجم توسعه را در گرو عزم ملی خواند و اضافه کرد: برای اینکه یک چهارم اقتصاد کشور در اختیار بخش تعاون کشور قرار گیرد باید بیش از پیش تلاش کنیم.
اعلایی تاکید کرد: با روشهای فعلی نمیتوان این رقم را محقق کرد بلکه باید از راههای میانبر بهره بگیریم.
نظر شما