۱۷ شهریور ۱۳۸۸، ۱۵:۱۶

گزارش تشریحی تصویری مهر از ساخت اولین خودروی الکتریکی در قزوین

گزارش تشریحی تصویری مهر از ساخت اولین خودروی الکتریکی در قزوین

قزوین - خبرگزاری مهر: اولین خودروی الکتریکی ساخته شده توسط دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین چند روز پیش رونمایی شد که خبرنگار مهر در این استان گزارشی را از روند تهیه و ساخت این خودرو تهیه کرده است.

به گزارش خبرنگار مهر در قزوین مدتی است که دانشجویان به عنوان نسل پویا و خوش فکر ایران اسلامی با درخشش در صحنه های مختلف علمی، ورزشی و فناوری توانمندیهای خود را به منصه ظهور رسانده اند.

موفقیتهای دانشجویان در دانشگاهها و کسب رتبه های برتر، ابتکار و نوآوری و خلاقیت در طرحها، اختراعات گوناگون، درخشش در مسابقات ربوکاپ جهانی و دهها عرصه علمی، صنعتی با رقیبان خارجی که از همه نوع امکانات و تجهیزات برخوردارند نوید بخش خلاقیت و استعداد نسل جوان کشورمان است که آینده پر امیدی را ترسیم می کند.

درپی درخشش دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین در مسابقات بین المللی ربوکاپ در سالهای اخیر دانشگاه آزاد با راه اندازی سه مرکز تحقیقاتی زمینه افزایش فعالیتهای پژوهشی و تحقیقاتی دانشجویان را فراهم و با حمایت از آنها به تولید علم و فناوری و طراحی در بخشها مختلف کمک کرد.

دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین پس از 10 ماه کار و تلاش شبانه روزی توانستند با طراحی و ساخت اولین خودروی الکتریکی توانمندی خود را در این زمینه نیز ارزیابی و در معرض قضاوت کارشناسی قرار دهند.

با طراحی و ساخت این خودرو که پاراکس نام دارد دانشجویان برای حضور در رقابتی تنگاتنگ با دانشجویان خلاق و مبتکردیگر مراکز علمی کشور آماده می شوند.

به منظور آشنایی بیشتر با این خودرو ابتدا سراغ مرتضی موسی خانی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین رفتیم.

موسی خانی در خصوص پروسه طراحی و تولید این خودرو به خبرنگار مهر در قزوین گفت: در پی رهنمودهای مقام معظم رهبری، دانشگاه، کمک به تولید علم و دانش را در سرلوحه برنامه های خود قرار داد و در همین راستا با راه اندازی سه مرکز تحقیقاتی در دانشگاه قزوین زمینه توسعه کارهای پژوهشی برای دانشجویان فراهم شد.

وی افزود: در مرکز تحقیقات مکانیک خودرو متعلق به دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین تحقیقات در خصوص خودروی الکتریکی که مورد نیاز کشور نیز است از 10 ماه قبل آغاز شد و دانشجویان توانستند با هدف ساخت خودروی الکتریکی برای شرکت در مسابقات مشترک ایران خودرو و سایپا توان علمی خود را محک بزنند.

موسی خانی یادآور شد: در مرحله اول این مسابقات 90 تیم شرکت کردند که تیم قزوین توانست در قسمت طراحی سیستم تعلق خودرو مقام اول را کسب کند و در بخش طراحی مفهومی نیز رتبه قابل توجهی بدست آورد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین تصریح کرد: در مرحله بعدی این رقابتها 40 تیم انتخاب شدند و به مرحله نهایی راه یافتند که تیم قزوین نیز در صدر آنها قرار داشت  که در مهرماه تست آزمایشی خودروهای ساخته شده در جاده برگزار و خودروی برتر انتخاب خواهد شد.

به گفته موسی خانی آنچه در این خصوص اهمیت دارد دانشی است که توسط دانشجویان و اساتید دانشگاه خلق شده و بومی است و می تواند در آینده ضمن تامین نیاز کشور به اینگونه خودروها به تولید دانش در کل کشور هم کمک کند.

میثم گرجی مسئول تیم خودروی الکتریک دانشگاه آزاد اسلامی قزوین هم با اظهار خرسندی از طراحی و ساخت این خودرو در دانشگاه گفت: قبل از مسابقه تقریبا هیچ کس اطمینان نداشت که بتوانیم این خودرو را طراحی کرده و بسازم اما با برتری در مراحل اول به خودباوری رسیدیم و انگیزه اعضای گروه بیشتر شد و توانستیم با حمایت بسیار خوب دانشگاه مطمئن شویم که می توانیم در این رقابت کشوری شرکت کنیم و موفق شویم.

اعتماد به نفس و خودباوری از مهمترین دستاوردهای ساخت خودروی الکتریکی است 

وی حجم و وزن کم خودرو را از ویژگیهای مهم آن دانست و افزود: خودروی مشابه که در دانشگاه خواجه نصیر ساخته شده 750 کیلوگرم وزن دارد در حالیکه این خودرو با 250 کیلو وزن کمتر حدود 450 کیلوگرم است.

گرجی اعتماد به نفس و خودباوری را از مهمترین دستاوردهای ساخت این خودرو در بین دانشجویان ذکر کرد و اظهار داشت: با افزایش روحیه خودباوری یکی از دانشجویان توانست در رقابت با تعداد کثیری از کارشناسان با خلاقیت خود به استخدام ایران خودرو در بخش طراحی و ساخت درآید که نتیجه آن اعتماد به نفس و خودباوری است.

وی تصریح کرد: حرکت مبتکرانه دانشجویان در ساخت این خودرو موجب شد تا فضای دانشگاه تا مدتها پیرامون این مسئله دور بزند و تا این لحظه بسیاری از دانشجویان و استادان پیگیر نتایج رقابت خودروهای الکتریک در کشور هستند و منتظرند تا خودروی ما پیروز میدان باشد.

گرجی هم حمایت مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی قزوین را در کسب این موفقیت بسیار موثر دانست و از مسئولان دانشگاه تقدیر کرد.

رئیس دانشکده مهندسی صنایع مکانیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین دیگر مسئولی بود که در کنار دانشجویان برای موفقیت این طرح تلاش می کرد.

حسن حاله اظهار داشت: با برگزاری مسابقات ساخت خودرو در دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه آزاد هم به دلیل سابقه درخشان در طراحی و ساخت روبات مصم شد تا در این زمینه هم قابلیت دانشجویان را ارزیابی کند.

وی افزود: تمام تلاش و امکانات خود را بکار گرفتیم تا دانشجویان بتوانند خلاقیت خود را در این زمینه عرضه کنند و خوشبختانه تلاشهای مسئولان و دانشجویان نتیجه داد و دانشجویان توانستند خودروی مناسبی را طراحی کنند که امیدواریم در مرحله تست جاده نیزموفق شود.

یک فیلم تبلیغاتی جرقه ساخت خودرو را ایجاد کرد

مسئول دانشجویی تیم و مسئول انتقال قدرت خودرو زیارتی به خبرنگار مهر در قزوین گفت: در کلاس شاسی خودرو به اتفاق چند دانشجو دنبال یک پروژه عملی در خصوص خودرو بودیم و این مسئله را پیگری می کردیم که پخش یک فیلم تبلیغی در تلویزیون ذهن ما را مشغول خود کرد و باعث شد روی این مسئله کار کنیم.

حسن زیارتی افزود: با همکاری چند تن از دانشجویان، کار طراحی و ساخت این خودرو را در منزل آغاز کردیم و با مشورت گرفتن از اساتید دانشگاه جرقه کار زده شد.

کارهای بزرگ در سایه حمایت مسئولان امکان پذیر است

زیارتی اظهار داشت: وقتی در کمال ناباوری اعضای گروه توانستند در مرحله اول مسابقات رتبه برتر را کسب کنند، توجه مسئولان دانشگاه هم به ما جلب شد و همه نوع امکانات از قبیل کارگاه، اتاق، هزینه طراحی و ساخت و موارد دیگر در اختیار ما قرار گرفت که انگیزه ما را بیشتر کرد.

وی گفت: با انگیزه مضاعف و با کار شبانه روزی و سخت  توانستیم کار بزرگی کنیم و این کار نشان داد در صورت حمایت دولت و مسئولان بسیاری از دانشجوان و جوانان کشور قادرند کارهای بزرگی انجام دهند و شگفتی خلق کنند.

وی گفت: این خودرو الکتریکی که پاراکس نام دارد توسط یک تیم 15 نفره از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین در مدت 10 ماه ساخته شده و  وزن آن 450 کیلوگرم است.

ویژگیهای خودروی الکتریکی پاراکس 

خودروی الکتریکی پاراکس به علت داشتن بدنه کاملا کامپوزیت بسیار سبک تر از خودروهای با بدنه فلزی و حتی آلومینیوم است و مقاومت بیشتری دارد.

این خودروی دو نفره با یک باتری شارژ شده و تا 100 کیلومتر مسافت را طی می کند و شتاب آن در 25 متر 3.8 ثانیه است.

فرمان پذیری در شعاع کمتر از 3 متر، بازده موتور بالا، سیستم تعلیق در جلو و عقب خودرو به صورت مک فرسون و انتقال قدرت با محورعقب و داشتن حداقل سرعت 80 و حداکثر 110 کیلومتر از دیگر ویژگیهای خودروی الکتریکی پاراکس است.

این خودرو در مرکز تحقیقات مکانیک خودرو وابسته به دانشکده مهندسی و مکانیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین با 100 میلیون ریال هزینه ساخته شده که در صورت تولید انبوه هزینه ساخت آن تا 50 میلیون ریال کاهش می یابد.

خودروی پاراکس چهار دنده است و شاسی آن مخلوطی از فولاد و آلومینیوم است و کلیه استانداردهای مربوط به خودروهای الکتریکی در آن رعایت شده است.

خودرو الکتریکی پاراکس قرار است در دومین دوره مسابقات خودروهای الکتریکی کشور که مهرماه امسال در دانشگاه صنعتی شریف برگزار می شود، شرکت داده شود.

پاراکس از یک واژه هخامنشی با مفهوم مهندسی طراح گرفته شده است.

اسامی اعضا تیم طراحی و ساخت خودروی الکتریکی پاراکس عبارتند از: حسین زیارتی، افشین پدرام پور هاشمی، حین ابوالفتحی، مصطفی محمودی، صادق نجف زاده،  میلاد مهران راد، مهران لشنی، مصطفی شارلی، روزبه هاشمی، بهروز کریمی نیا، میلاد کریم شوشتری، حمید درگاهی، محمد رضا پور روستا و نویدغفاری مسئول تیم: میثم گرجی

امید است با حمایت از مبتکران جوان کشور زمینه خلاقیت و ابتکار و شکوفایی استعداد آنها فراهم و گامی در جهت توسعه و پیشرفت کشور در عرصه تولید علم و دانش و فنآوری برداشته شود.

کد خبر 942206

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha