۱۷ شهریور ۱۳۸۸، ۱۵:۰۹

دغدغه ای برای روزهای آتی؛

هنر اطلاع رسانی؛ موضوعی که دولتمردان دوباره باید به آن بیاندیشند

هنر اطلاع رسانی؛ موضوعی که دولتمردان دوباره باید به آن بیاندیشند

رهبر معظم انقلاب در طول فعالیت دولت نهم عدم اطلاع رسانی دقیق و مطلوب را از اساسی ترین مشکلات آن دولت برشمردند و خواستار رفع این مشکل شدند که متاسفانه این امر محقق نشد. موضوعی که امید می رود در دولت دهم رفع شود.

به گزارش خبرنگار مهر، همواره سخنان رهبر معظم انقلاب درباره مسائل مختلف جامعه مسیر را برای همگان روشن کرده است به طوری که در سخت ترین مراحل حکومت داری سخنان ایشان بوده که سبب شده تا نظام جمهوری اسلامی در راه پر صلابت خود  تداوم یابد، که در این بین سخنان گهربار ایشان در جمع اعضای کابینه دولت دهم جای بسی توجه و تأمل دارد .

حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی شب گذشته در جمع اعضای کابینه دهم به بیان مواردی مهم و حساس پرداختند که بنظر می رسد اگر مسئولین دولت به این موارد تکیه داشته باشند می توانند با توان بیشتر گردنه های سخت روزگار را بگذرانند و به سلامت به مقصد برسند.

یکی از موضوعات بسیار مهمی که ایشان بر آن تاکید داشتند استفاده از نقدهای مصلحانه و خیرخواهانه ای است که حال ممکن است از سوی طرفداران دولت هم نباشد ولی باید به آنها توجه و عمل کرد. در این میان طی چهار سال گذشته متاسفانه رسانه هایی که تلاش کردند در راستای اهداف و بیانات رهبر معظم انقلاب گام بردارند مورد بی مهری برخی مسئولین قرار گرفتند.

رهبر معظم انقلاب در طول فعالیت دولت نهم عدم اطلاع رسانی دقیق و مطلوب را از اساسی ترین مشکلات آن دولت برشمردند و خواستار رفع این مشکل شدند که متاسفانه این امر تاکنون در همه ابعاد آن محقق نشده است.

این موضوع شاید در نگاه اول کم اهمیت باشد، ولی بدون هیچ اغراقی باید گفت که اهمیت موضوع اطلاع رسانی در داخل و حتی خارج که در اصل مقابله با رسانه های خارجی که همواره تلاش کرده و می کنند تا نظام اسلامی را تضعیف کنند با دیپلماسی ای که در سیاست خارجی وجود دارد برابری می کند، چرا که این امر خود نوعی دیپلماسی عمومی به حساب می آید. چیزی که امروز رسانه های غربی آن را به خوبی درک و برای رسیدن به اهداف شان از آن استفاده می کنند.

چگونگی مقابله با جوسازی ها از جمله موضوعاتی است که متاسفانه در رسانه های ما کمتر دیده می شود،اخبار ناموثق همواره اذهان برخی مردم را دچار تشویش می گرداند و لذا با اطلاع رسانی به موقع می توان با این جوسازی ها مقابله کرد.

در این خصوص باید گفت طی چهار ساله گذشته هر گاه خبرنگاری به دنبال کسب اطلاعات و اخبار درباره رویدادی خاص بوده که به عنوان دغدغه مطرح بوده در بیشتر اوقات تیرش به سنگ خورده و یا در نهایت توانسته است با یک و یا دو مسئول در دولت گفتگو کند، آیا می توان با حجمه تبلیغات سنگین بیگانگان با این نوع اطلاع رسانی مقابله کرد. بیگانگانی که برای پیشبرد اهدافشان در هر زمان می کوشند، اطلاعاتی را در راستای رویکردهای خود آن را به مخاطبان القا کنند.

اگر مسئولین ما به سخنان گهربار رهبر معظم انقلاب در خصوص اطلاع رسانی دقت کنند و یا نگاه کوتاه حتی برای بار چندم به نامه های حضرت امیرالمومنین(ع) داشته باشند به اهمیت این موضوع مهم پی خواهند برد.

حضرت امیر(ع) در نامه به مالک اشتر یادآور می شوند: هر گاه رعیت بر تو بدگمان گردد، عذر خویش را آشکارا با آنان در میان گذار. با این کار از بدگمانی نجاتشان ده که این کار ریاضتی برای خودسازی توست و این پوزش خواهی تو آنان را به حق وامی دارد.

حضر ت در ادامه خطبه خود می فرماید :عدم آگاهی و نادانی نسبت به یک موضوع همواره موجب می شود تا شایعات دهان به دهان منتشر شود. امیر مؤمنان علی(ع) در بخش دیگری از نهج البلاغه به این موضوع که "ای مردم چراغ دل را از نور گفتار گوینده با عمل روشن سازید و ظرف های جان را از آب زلال چشمه هایی که از آلودگی ها پاک است پر نمایید" می فرمایند: ای بندگان خدا به نادانی های خود تکیه نکنید و تسلیم هوای نفس خویش نباشید که چنین کسی بر لبه پرتگاه قرار دارد و بار سنگین هلاکت و فساد را بر دوش می کشد و از جایی به جای دیگر می برد تا آنچه را ناچسب است بچسباند و آنچه را که دور نمی نماید نزدیک جلوه دهد.

حضرت در پاسخ به اتهاماتی که در اذهان عمومی در خصوص کشته شدن عثمان ایجاد شده بود نیز با اطلاع رسانی شفاف چنین بیان می کند: اینک من از جریان عثمان چنان آگاهتان کنم که شنیدن و دیدنش همانند باشد. واقعیت این بود که مردم به انتقاد از او برخاستند آنچنان که از مهاجران من تنها کسی بودم که در واداشتن او به جلب رضایت مردم می کوشیدم و کمتر به انتقاداتش زبان می کوشیدم.

حال با وجود این سخنان گهر بار و رهنمود های رهبر معظم انقلاب امید می رود که مسئولین امر تلاش کنند تا در این راستا گام بردارند و به اصحاب تعاملی دو سویه داشته باشند.

امید می رود با تاکید اسفندیار رحیم مشایی مسئول دفتر رئیس جمهور مبنی بر اینکه این ضعف را در دولت دهم دیگرشاهد نخواهیم بود، شاهد رشد و شکوفایی رسانه های داخل کشور باشیم. چرا که در طول چهار سال گذشته ما دیدیم و خواندیم که مقامات ارشد نظام بیشتربا رسانه های خارجی حاضر به مصاحبه و گفتگو شده اند.

با این تفکراین سئوال به وجود می آید که، آیا تنها موضوعات بین المللی است که مسئولین کشور ما را مجاب می کند تا در خصوص آن موضوع با رسانه های خارجی گفتگو کنند و یا اینکه در این زمینه باید برای منابع خبری داخلی نیز بعنوان مجاری ارتباط دولت و مردم مجالی ویژه فراهم آید.

کد خبر 944026

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha