۲۱ شهریور ۱۳۸۸، ۱۲:۰۰

هدف ناسا در کره ماه برای برخورد مدارگرد اکتشافی انتخاب شد

هدف ناسا در کره ماه برای برخورد مدارگرد اکتشافی انتخاب شد

سازمان ناسا اعلام کرد بر اساس تصاویر و اطلاعات ارسال شده توسط دو مدارگرد اکتشافی در مدار ماه حفره ای در قطب جنوب این کره برای برخورد مدارگرد LCROSSدر تاریخ 9 اکتبر 2009 انتخاب شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، زمانی که مدارگرد LCROSS سازمان ناسا ماه آینده طبق برنامه تعیین شده و به منظور یافتن نشانه هایی از وجود آب با کره ماه برخورد کند، حفره ای به نام سابیوز (Cabeus) را در منطقه قطب جنوب این کره هدف خواهد گرفت.

این فضاپیمای مدارگرد 79 میلیون دلاری قطعه ای از راکت سنتاروس را به همراه دارد که ابعاد آن برابر ابعاد ماشینهای بازی گلف بوده و در 9 اکتبر 2009 با ماه برخورد خواهد کرد، پدیده ای که توسط اخترشناسان به دقت مورد بررسی قرار خواهد گرفت تا بتوانند جزئیات حاصل از این برخورد را به ثبت برسانند.

هدف نهایی از انجام این ماموریت یافتن مقادیری از ذرات یخ یا آب منجمد است که دانشمندان احتمال می دهند در اعماق سرد حفره های قطب جنوب ماه پنهان شده اند. دانشمندان با توجه به تصاویر ارسال شده توسط مدارگرد LCROSS در نهایت حفره سابیوز را برای این برخورد انتخاب کردند.

طی این ماموریت ابتدا قطعه راکت از LCROSS جدا شده و با حفره برخورد می کند. سپس خود مدارگرد LCROSS با سرعتی برابر هشت هزار و 980 کیلومتر بر ساعت خود را به این حفره کوبیده و میزان زیادی غبار و خاک را به بالا پرتاب خواهد کرد. در این صورت با بررسی این ذرات و غبارها می توان وجود یا عدم وجود آب در این کره را به اثبات رساند.

دلیل انتخاب این حفره کشف بقایای هیدروژن در این منطقه از کره ماه طی دهه گذشته بوده است زیرا این ماده می تواند مدرکی برای حضور آب منجمد در یکی از حفره های ماه به شمار رود. یافتن آب در ماه می تواند کمک بزرگی برای ماموریتهای آتی انسانها به ماه به شمار رود زیرا می توان از آن برای سکونت موقت و طولانی مدت در این کره به شیوه های مختلف استفاده کرد.

دیگر حفره های کاندید برای انجام این ماموریت حفره های شکلتون، شو میکر و هیورث بوده اند که در نهایت سابیوز با وسعتی در حدود 40 کیلومتر پس از ماه ها مطالعه به عنوان گزینه نهایی برخورد انتخاب شد. موقعیت این حفره به گونه ای است که شرایط مناسبی را برای رصد تلسکوپی به وجود می آورد. در عین حال برخورد مدارگرد LCROSS توسط مدارگرد اکتشافی ماه، تلسکوپ هابل و چندین تلسکوپ زمینی مختلف تحت کنترل خواهد بود.

بر اساس گزارش تلگراف، ناسا در عین حال قصد دارد از اخترشناسان آماتور برای افزایش دقت در رصد این پدیده استفاده کند. مدارگردهای LRO و LCROSS در ماه ژوئن به منظور نقشه برداری از سطح کره ماه به مدار این کره پرتاب شدند و اکنون تنها 28 روز دیگر از ماموریت مدارگرد LCROSS باقی مانده است.

کد خبر 945684

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha